Mananci cartofi si te calmezi. Sunt de 13.000 de ani pe Pamant si tot nu ne-am plictisit de ei. Cartofii reprezinta unul dintre cele mai populare alimente din lume, atat datorita gustului, cat si calitatilor lor nutritionale. Iata ce spun specialistii cotidianului german Bild despre cartofi. Aproximativ 77% din compozitia cartofilor este apa si tocmai aceasta componenta ii face practic foarte hranitori. De asemenea, sunt bogati in vitaminele C, B1, B2 (cartofii contin o cantitate de vitamina C de patru ori mai mare decat merele sau perele), precum si in magneziu, potasiu si calciu, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Cinci plante cu efect anticancerigen. Desi numarul cazurilor de cancer creste intr-un ritm ingrijorator, studiile au aratat ca, descoperit in faze incipiente, cancerul se poate vindeca. Pentru a creste sansele de vindecare si pentru a scadea disconfortul, terapiile clasice trebuie combinate cu remediile naturiste. Diagnosticul de cancer reprezinta cea mai devastatoare veste pe care o da medicul unui bolnav. Descoperit precoce, cancerul se poate vindeca, insa tratamentul este unul complex. Procesul de vindecare debuteaza cu constientizarea de catre bolnav a faptului ca se poate vindeca. Integral in Adevarul.

Bolnavii ar putea scapa de hepatita. Virusul hepatic constituie o amenintare la nivel global. Peste doua miliarde de oameni din lumea intreaga sunt infectati cu virus hepatic B si D. Viitorul insa pare promitator pentru numarul mare de bolnavi. Medicii americani sunt pe cale de a descoperi tratamentul-minune care sa le aduca vindecarea. Scualamina, o substanta produsa de ficatul rechinilor ar putea fi utilizata cu succes de specialisti in tratarea acestor virusuri. Oamenii de stiinta de la Centrul Medical al Universitatii Georgetown au ajuns la concluzia ca substanta inhiba infectiile din celulele ficatului infectate cu hepatita B si D, ducand la vindecarea definitiva, informeaza Cancan.

Scapa de stres si de boli cu uleiuri aromatice! Anxietatea, oboseala cronica, infectiile respiratorii si insomnia sunt doar cateva dintre neplacerile pe care le poti trata folosind uleiuri esentiale de plante. Exista peste 40 de esente aromatice cu actiune terapeutica, ce pot fi utilizate pentru masaj, baie sau pentru inhalatii. In aromaterapie se folosesc uleiuri aromatice cu o concentratie mare de esente distilate din plante, multe dintre ele avand proprietati antistres si antimicrobiene. Una dintre cele mai uzuale metode de folosire a acestor esente este inhalatia, indicata mai ales in raceli, pentru desfundarea nasului si pentru usurarea respiratiei, relateaza Click.

Remedii care iti intaresc sistemul imunitar. Vitaminele cu rol antioxidant si mineralele continute de preparatele terapeutice din plante asigura scutul natural de aparare al organismului. Unele plante stimuleaza organismul sa produca celule imunitare si sa-si sporeasca productia de interferon, proteina implicata in apararea de infectii bacteriene, virale si parazitare. Sub forma de uleiuri, extracte sau infuzii, remediile din plante sunt utilizate atat pentru a preveni infectiile, cat si pentru a scurta perioadele de convalescenta. Medicina traditionala romaneasca este bogata in tratamente naturale care sustin organismul in lupta cu bolile. Integral in Adevarul.