Otetul vindeca acneea. Tratament. Acneea este suparatoare indiferent de varsta la care ne da batai de cap. Daca ai cateva cosuri rebele, care intarzie sa se vindece, poti incerca un tratament cu otet, foarte simplu si la indemana. Otetul este un bun tonic antiseptic pentru acnee. Amesteca otetul in cantitati egale cu apa sau ceai verde si aplica local pe zona afectata. Repeta procedura pana cand cosurile dispar, scrie Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Mierea trateaza amigdalita. Mierea este indulcitorul natural care poate fi folosit atat in alimentatie, cat si in medicina si chiar cosmetica. Iata cateva dintre beneficiile pe care ni le aduce. Mierea e capabila sa amelioreze durerile de gat datorita proprietatilor antimicrobiene, eliminand bacteriile care duc la aparitia infectiilor. Pentru ameliorarea durerilor de gat puteti inghiti o lingurita de miere sau puteti face gargara cu o combinatie de doua lingurite de miere, patru lingurite de suc de lamaie si un pic de sare, anunta Click.

Oprirea respiratiei in somn poate imbolnavi. Sindromul de apnee pe durata noptii apare la circa 2% din femei si la 4% din barbati, potrivit specialistilor in somnologie. Apneea se manifesta prin intreruperi ale respiratiei in timpul somnului. "In general, pentru a pune diagnosticul de apnee, respiratia trebuie sa se opreasca minimum zece secunde, de cel putin cinci ori pe ora", explica medicul pneumolog cu competenta in somnologie Oana Deleanu. Potrivit specialistei, toti putem avea opriri ale respiratiei mai scurte de zece secunde, de mai putin de cinci ori pe ora de somn, din diverse cauze, dar nu inseamna ca suferim de apnee. Integral in Adevarul.

Care este cel mai sanatos peste. Feriti-va de cel cu mercur! Cel oceanic este doldora de grasimi bune pentru inima. Mercur in cantitati periculoase se gaseste doar in carnea de rechin. Evitati-l pe cel crud (sushi) sau afumat, care poate contine bacterii. Consumatorii de peste au un risc mai mic de accident vascular, depresie si boli neurovegetative, asociate cu imbatranirea. Cele mai multe beneficii le are chiar inima. Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Harvard a aratat ca riscul cardiac scade cu 36% in cazul persoanelor care consuma peste saptamanal. Acest lucru se datoreaza in principal continutului de acizi grasi omega-3, pe care organismul nu ii poate sintetiza eficient si care sunt mai bine asimilati din peste decat din suplimente, informeaza EVZ.

Leacuri rapide pentru indigestii. Nu de putine ori se intampla ca dupa excesele alimentare sa avem probleme digestive. Aciditate gastrica, balonare si dureri abdominale... noi iti venim in intampinare si iti prezentam cateva leacuri rapide care sa te ajute ,,sa te pui pe picioare"! Tranzitul intestinal greoi, frisoanele si senzatia de arsura in partea de sus a abdomenului si de greata sunt doar cateva dintre simptomele indigestiei. Spre deosebire de restul persoanelor, cele care sufera de afectiuni ale aparatului digestiv sunt mai predispuse la indigestie. Iar cea mai buna modalitatea de a face acest lucru este de sa eviti mancarurile greu digerabile si excesele alimentare, anunta Click.