Cura cu struguri si cu vin combate astenia. Strugurii sunt bogati in nutrienti ce revitalizeaza organismul si mentin tonusul psihic, iar vinul protejeaza de boli grave. Substanta-cheie continuta atat de struguri, cat si de vin este resveratrolul, un antioxidant puternic despre care studiile au demonstrat ca protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi si, implicit, de boli. Mai mult, vitaminele si mineralele din struguri cresc protectia oferita de sistemul imunitar si mentin un tonus bun al organismului, informeaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Macesele, calmante naturale. Stim cu totii despre "minunile" de care sunt in stare fructele de padure, insa dintre toate, macesele sunt cele care au grija de organismul nostru, toamna. Ele ne intaresc imunitatea, ne protejeaza inima si functioneaza ca niste adevarate calmante. Iata de ce este bine sa le consumam. Protejeaza inima. Bolile de inima pot si ele beneficia de binefacerile acestei pulberi. Alaturi de fructele paducelului, macesele sunt adevarate campioane in prevenirea crizelor de angina pectorala si infarct. Inlocuiesc calmantele. Macesele functioneaza ca un calmant in caz de insomnii, migrene, astenii nervoase si oboseala fizica cronica. Integral in Click.

Ce risca oamenii care mananca prea repede. Persoanele care mananca repede prezinta un risc crescut de a se imbolnavi de diabet, avertizeaza oamenii de stiinta japonezi. Expertii sustin ca nivelul de glucoza din sange al oamenilor care au acest obicei creste mai mult decat ar fi normal dupa masa, de unde si predispozitia la diabet de tip II, informeaza Daily Mail. Din cercetare mai reiese ca nu doar mancatul repede duce la aparitia acestei boli, ci si alte obiceiuri, la fel de nesanatoase, precum gustarile bogata in zahar sau grasimi "rele" si mancatul in miez de noapte, scrie Gandul.

Cum sa te feresti de fracturi. O banala cadere poate avea urmari tragice pentru persoanele de peste 60 de ani. Medicii explica cum pot fi prevenite caderile, dar si care sunt cele mai bune tehnici de ridicare. Cazaturile reprezinta o problema majora a persoanelor in varsta, putand cauza fracturi care necesita o perioada indelungata de recuperare sau chiar leziuni fatale. "La batrani orice cazatura, chiar si una banala, din pat, se poate solda cu o fractura", precizeaza Corneliu Dan Popescu, medic primar ortoped la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti. Cele mai frecvente, dar si cele mai grave sunt fracturile de sold, urmate de fracturi ale mainii si ale gleznei, spune medicul, relateaza EVZ.

Bacteriile care produc cariile dentare pot provoca si accidentul vascular cerebral. Specialistii japonezi au descoperit ca unele dintre bacteriile care se afla la originea aparitiei cariilor dentare sunt responsabile de o treime din cazurile de accidente vasculare cerebrale severe. Potrivit cercetatorilor de la Univesitatea din Osaka (Japonia), bacteriile ce produc cariile dentare odata ajunse in vasele sanguine din creier 'impiedica organismul in regenerarea' capilarelor si arterelor sparte. S-a descoperit in tesuturile creierului unor persoane care au decedat in urma unor hemoragii cerebrale bacteria Streptococcus mutans, care 'vegeteaza' in gura si joaca un rol major in aparitia cariilor dentare. Integral in Libertatea.

Intepatura de albina, leac pentru reumatism. Dureri reumatice, inflamatii ale tendoanelor si chiar scleroza multipla. Toate acestea isi gasesc leacul in terapia cu venin de albina. Bineinteles, cu singura conditie sa nu va fie frica de insecte. Si asta pentru ca procedura presupune sa va lasati intepati. Simplu, cat ai spune "Au!" dupa ce te-a intepat o albina. Apiterapia pare la indemana oricui, dar specialistii nu va recomanda s-o incercati acasa. Pe langa riscul unei reactii alergice, un terapeut va monitoriza si efectul pe care veninul il are asupra evolutiei bolii si va stabili intensitatea tratamentului, anunta Click.