Grasimile care-ti dau energie. Ce sa mananci ca sa fii in forma toata ziua. Pe langa esentialele vitamine si saruri minerale, ca sa te mentii in forma si sa fii eficient pe tot parcursul zilei, ai nevoie si de grasimi. Dar nu orice grasimi. Cele bune contin o cantitate mare de acizi grasi nesaturati si se regasesc in compozitia chimica a multor alimente. Nu este usor sa faci fata tuturor cerintelor, atributiilor si responsabilitatilor de peste zi. Mai ales acum, cand majoritatea produselor alimentare au la baza grasimi rele, care cresc riscul obezitatii si al afectiunilor asociate. Se stie ca in general grasimile fac rau organismului, punand in dificultate inima, ficatul, pancreasul si creierul, informeaza Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Nucile previn cancerul de san. Toamna aduce cu ea o multime de fructe si legume cu proprietati binefacatoare. Nucile, o gustare delicioasa si plina de vitamine, previn cancerul de san. Rezultatele studiului sunt destul de promitatore! Persoanele care mananca 50 g de nuci pe zi sunt mai protejate de riscul cancerului de san, afirma oamenii de stiinta americani de la Universitatea "Marshall" din Virginia de Vest. Cercetatorii au realizat testele pe cobai programati genetic sa se imbolnaveasca si sa dezvolte tumori canceroase. Intr-o prima faza, cobaii care au consumat zilnic nuci au prezentat un risc de doua ori mai scazut de cancer, in comparatie cu cei care nu au consumat deloc (tumorile s-au micsorat), anunta Click.

A aparut pilula care scaneaza intestinele. O noua pilula "inteligenta" ar putea fi salvarea celor care sufera de boli digestive, aceasta avand capacitatea de a furniza informatii clare despre intenstin. Este vorba despre primul dispozitiv tip capsula care nu doar capteaza imagini ale intestinului, ci si ofera informatii despre functionarea acestuia. Pilula este inghitita si parcuge sistemul digestiv, analizand detalii de tipul vitezei cu care mancarea se misca de-a lungul intestinului, aciditatii, presiunii si temperaturii, informeaza portalul dailymail.co.uk, potrivit EVZ.

Top trei alimente esentiale pentru imunitate. Ceea ce mancam participa la procesele de aparare a organismului prin furnizarea elementelor nutritive de care sistemul imunitar are nevoie pentru a functiona la parametri normali. Alimentele, in special vitaminele, antioxidantii, mineralele si proteinele din compozitia lor, asigura, in mod indirect, sustinerea imunitara. De aceea, mai ales in perioadele de stres, atunci cand organismul este solicitat de schimbarile de temperatura sau este expus la riscul de infectii, specialistii ne recomanda sa ne hranim cat mai sanatos, relateaza Adevarul.

Care este cea mai buna planta pentru cresterea muschilor. Amatorii de culturism care vor sa-si mareasca muschii ar trebui sa manance cat mai mult mustar, relateaza Daily Mail. Conform unui studiu recent, steroizii de tip homobrasinolide, care se gasesc in plantele de mustar, ajuta la cresterea apetitului si a masei musculare. In plus, efectul acestora asupra sobolanilor a fost similar celui obtinut in urma consumului de steroizi anabolici, care duc la cresterea masei musculare si sunt folositi de catre multi sportivi, in mod ilegal, pentru a-si creste performantele sportive. Integral in Romania Libera.