Vezi ce pericole ii pandesc pe cei care consuma bauturi energizante! Intr-o lume in care totul se desfasoara cu o viteza uluitoare, iar oamenii sunt extrem de obositi, buturile energizante au devenit o obisnuinta pentru foarte multe persoane, din ce in ce mai tinere. Un studiu american recent atrage atentia asupra riscurilor la care se expun cei care consuma astfel de bauturi. Un studiu american a aratat ca 30% - 40% dintre copii si adolescenti consuma regulat acest tip de bauturi, iar 'acest lucru duce la serioase efecte secundare, printre care convulsii, diabet, tulburari cardiace, ale somnului sau de comportament. Au fost observate si interactiuni periculoase cu alcoolul si unele medicamente, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Ce putem face pentru a preveni accidentele cardiace. Daca stresul este mai greu de controlat, obiceiurile care tin de alimentatie, de fumat si de activitatea fizica pot fi educate pentru a face diferenta intre o inima sanatoasa si una bolnava. La capitolul decese survenite prin accidente cardiace, Romania ocupa locul al patrulea in lume, dupa Rusia, Bulgaria si Ungaria, in ceea ce-i priveste pe barbati si locul al treilea in ceea ce le priveste pe femei. Aceasta este concluzia raportului pe 2010 al American Heart Association, ce analizeaza rata deceselor survenite in urma bolilor cardiovasculare, coronariene si in urma atacului vascular cerebral. Specialistii spun ca aceste statistici ar putea arata mult mai bine prin schimbarea stilului de viata. Integral in Adevarul.

Ceaiul de catina ne da pofta de mancare. Fructele de catina contin vitamina A si C, complexul de vitamine B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier si sodiu. Dintre toate fructele, catina are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decat citricele. In plus, este bogata si in beta-caroten (mai mult decat morcovul), in pectine, in zaharuri, in aminoacizi si in acizi grasi esentiali. Ceaiul este recomandat persoanelor lipsite de pofta de mancare si cu imunitate scazuta, anunta Click.

S-a gasit o explicatie pentru optimism: creierul respinge gandurile negative. S-a descoperit un motiv pentru care optimistii isi pastreaza atitudinea pozitiva chiar si in fata unor evidente care indeamna la contrariu. Creierul uman prefera gandurile pozitive si vestile bune si le respinge pe cele negative, arata un studiu recent publicat in Nature Neuroscience, citat de BBC. Potrivit cercetatorilor, aproximativ 80% dintre oameni sunt optimisti, chiar daca ei nu se considera astfel. Oamenii de stiinta din cadrul University College din Londra au testat 14 persoane, scanandu-le creierul. In momentul in care au avut ganduri pozitive, activitatea cerebrala din lobii frontali ai creierului, responsabili cu procesarea erorilor, a fost mai mare, informeaza Gandul.

Contraceptivele hormonale dubleaza riscul de infectare cu HIV. Un studiu efectuat in Africa de o echipa de cercetatori din Statele Unite ale Americii arata ca metodele contraceptive cu hormoni dubleaza riscurile de contractare a virusului ce declanseaza SIDA intre partenerii de sex opus. Contraceptivele hormonale sunt administrate fie oral, sub forma pilulelor, fie prin injectie. Oamenii de stiinta au descoperit ca predispozitia la infectarea cu HIV-1, forma virala responsabila de raspandirea Sindromului de Imunodeficienta Dobandita, este mai pronuntata in cazul celor injectabile. Integral in Adevarul.