Utile: Excesul de vitamina E creste semnificativ riscul de cancer de prostata; Alimentatia potrivita pentru vreme rea si moral scazut; Fructele si legumele pot modifica genele rele
Remedii naturale pentru bolile de stomac. Stresul, alimentatia dezechilibrata, cafeaua, alcoolul si tutunul cresc frecventa bolilor de stomac. Cu ajutorul plantelor, insa, acestea pot fi combatute rapid si usor. Primele simptome care apar in cazul indigestiei alimentare sunt durerile de stomac, refluxul gastric, greata, varsaturile si balonarile. Infuzia de menta este cea mai eficienta si se prepara astfel: una-doua lingurite de frunze uscate la 200 ml de apa clocotita, din care se beau cate doua-trei cani pe zi. Ceaiul se bea rece, neindulcit si cu inghitituri rare. Alte plante cu efecte benefice sunt frunzele de nuc, mararul, pelinul alb, lavanda, busuiocul si cimbrisorul. Integral in Click.
Alimentatia potrivita pentru vreme rea si moral scazut. Toamna vine la pachet cu viroze, depresii si pofta de mancare. Desi organismul, fara vlaga, cere "ceva bun" care sa ridice energia, omul vremurilor noastre nu se mai expune la frig si nu are nevoie de mai multe calorii. Si imunitatea trebuie pregatita pentru valul de raceli, insa doar cateva legume si fructe "de toamna" sunt bogate in vitamina C. Nutritionistii va sfatuiesc ce trebuie sa mancati in perioada rece ca sa va simtiti bine si, in acelasi timp, sa va mentineti greutatea, informeza EVZ.
Ce beneficii aduce consumul de dovleac. Bostanul contine substante bune pentru inima si pentru vedere, regleaza nivelul glicemiei si previne cancerul. Dovleacul turcesc si cel "placintar", soiurile care se gasesc cu precadere in pietele de la noi, au putine calorii (36 kcal/100 g) si cam aceleasi virtuti terapeutice. Gustul este cel care difera, placintarul fiind mai dulce si, deci, mai indicat pentru deserturi. Atuul dovleacului este concentratia ridicata de betacaroten, un precursor al vitaminei A ce-i da culoarea portocalie. Cu cele 2,6 mg de betacaroten la 100 g, bostanul se situeaza pe locul al doilea, dupa morcovi, in aceasta privinta. Datorita calitatilor antioxidante ala betacarotenului, consumul de dovleac previne problemele de vedere, in special cataracta, precum si ridarea pielii, pentru ca are o contributie importanta la mentinerea supletei tesutului cutanat, scrie Adevarul.
Fructele si legumele pot modifica genele rele. Consumate frecvent in forma proaspata, aceste alimente scad semnificativ riscul de boli de inima inclusiv la persoanele cu predispozitie pentru aceste afectiuni. Teoria potrivit careia genele nu pot fi modificate este contrazisa mai nou de un studiu care arata ca gena implicata cel mai mult in aparitia bolilor de inima poate fi modificata prin consumul ridicat de fructe si legume proaspete. Studiul a constat in monitorizarea a peste 27.000 de persoane de etnii diferite si in analiza modului in care dieta a influentat gena 9p21. Rezultatele sugereaza ca persoanele care au mancat multe fructe si legume au avut un risc de boli de inima similar cu cele la care predispozitia genetica era redusa, relateaza Romania Libera.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
Cum am renunțat la viața de ONG-ist boem care credea că Bucureștiul se salvează prin povești. Interviu cu Edmond Niculușcă, primul om pe care Nicușor Dan l-a angajat când a venit la Primărie
Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă