Copiii nascuti prematur sunt mai predispusi autismului. Copiii nascuti prematur prezinta un risc de autism de cinci ori mai mare, in comparatie cu bebelusii care au la nastere o greutate considerata normala, potrivit unui studiu ce a fost publicat luni in Statele Unite, informeaza AFP. Studiul, publicat in revista medicala americana Pediatrics, a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea Pennsylvania pe un esantion de 862 de copii nascuti in perioada septembrie 1984 - iulie 1987 in statul New Jersey, a caror greutate varia la nastere intre 500 de grame si 2 kilograme. Aproximativ 5% dintre acesti copii, monitorizati pana la varsta de 21 de ani, sufereau de autism. In populatia generala, persoanele care sufera de autism reprezinta 1%, anunta Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

40% din cancere sunt produse de virusuri. Citomegalovirusul ar putea avea legatura cu o forma de cancer cerebral care afecteaza in special copiii, au descoperit oamenii de stiinta de la Institutul Karolinska din Suedia. Pana la 40% dintre cele 200 de tipuri de cancer sunt produse de diverse virusuri, lucru care ii poate ajuta pe oamenii de stiinta sa creeze noi terapii. "Daca vom intelege cum actioneaza aceste virusuri ii vom putea ajuta pe oameni sa previna contractarea lor si chiar vom putea crea terapii prin care celulele maligne vor putea fi distruse pe baza raspunsului imun al pacientului", a declarat profesorul Alan Rickinson, de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie. Integral in Click.

Ce sa faci pentru a intineri fara interventia bisturiului! Sapte trucuri ca sa nu-ti arati varsta. Bugetul nu-ti permite sa treci pe la un medic estetician si tocmai ai constatat ca anii nu te-au iertat nici pe tine si ai inceput sa-ti arati varsta? Nu te panica, aproape nimic nu este iremediabil! Un par corect aranjat, miscarea, un machiaj adecvat, un ruj potrivit si poti pacali semnele trecerii anilor. Macar o data pe saptamana, acorda-ti putin timp pentru a-ti incarca bateriile, evadeaza in mijlocul naturii sau pur si simplu stai acasa si odihneste-te. Astfel vei alunga stresul, iti vei regasi tonusul si te vei simti mai putin obosita, ceea ce se va remarca si la exterior, respectiv trasaturile fetei vor fi mai relaxate. Asigura-te ca in farfuria ta se afla celebrii Omega 3 si Omega 6, antioxidanti pe care ii gasesti, de exemplu, in fructele rosii, informeaza Cancan.

Siropurile din plante fac minuni. Placute la gust si foarte eficiente cand vine vorba de tratarea virozelor, siropurile naturale intaresc si vitaminizeaza organismul. Iata care sunt cele mai folositoare in sezonul rece. Unul dintre cele mai cunoscute vitaminizante naturale, recomandat mai ales inainte de inceperea sezonului rece, este siropul de catina. Este considerat o adevarata polivitamina naturala, foarte util pentru copii, mai ales daca este amestecat cu miere de albine. De asemenea, opreste hemoragiile interne, elimina parazitii intestinali, ajuta la refacerea epiteliului renal si intestinal, scrie Click.

Fructele si legumele crude scad riscul de maladii cardiace. Persoanele care sunt susceptibile din punct de vedere genetic sa dezvolte maladii cardiace pot scadea acest risc printr-un consum mare de fructe si legume crude. Autorii unui studiu publicat in PLOS Medicine spun ca cinci portii de fructe si legume crude consumate zilnic pot reduce actiunea negativa a variantelor unei gene de pe cromozomul 9 - care ar fi prezenta in organismul a circa o cincime dintre oamenii cu stramosi europeni - vinovata de aparitia maladiilor cardiace, relateaza Libertatea.