Zilele cele mai triste din an. Ai o stare de spirit care se modifica dupa "cum se schimba vremea"? Ei bine, aceasta expresie s-ar putea sa aiba un sambure de adevar. Studiile care au urmarit comportamentele umane sustin teoria conform careia in anumite perioade ale anului suntem mai suparati si viata ne pare mai degraba gri decat roz. Mai mult, s-au identificat cu exactitate aceste perioade si s-au gasit si explicatii. De la poeti si compozitori pana la oamenii simpli, toti resimt nostalgia toamnei. Se instaleaza brusc si ne incearca un sentiment ciudat de regret. Specialistii presupun ca aceasta stare de regret se instaureaza in principal din cauza ca toamna reincep cele mai multe activitati (scoala, munca dupa concediile din vara). Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Odorizantele de camera, cancerigene? Expunerea la COV, chiar si la un nivel acceptat ca fiind sigur pentru sanatate, poate creste riscul aparitiei astmului bronsic la copii si produce iritarea ochilor si a tractului respirator, dureri de cap si ameteli. Din acest motiv, specialistii spun ca problema odorizantelor de camera este mai grava decat ne imaginam. Aproximativ 20% din populatie si 34% dintre persoanele care sufera de astm bronsic au probleme de sanatate din cauza acestor parfumuri, care au tendinta de a declansa unele alergii sau de a le inrautati pe cele existente, informeaza Libertatea.

Poarta toc de 5 cm sa fii mai buna la pat. Cercetarile medicale recente, arata ca, in ciuda povarei asupra picioarelor femeilor, tocurile inalte au un efect pozitiv. Intaresc vaginul! Pantofii cu toc de cinci centimetri au un efect direct asupra muschilor vaginali si asupra actului sexual in sine, potrivit Bild. Tocurile intaresc muschii planseului pelvin, iar acest fapt este deosebit de important pentru placerea vietii sexuale. Urologul italian Maria Cerutto a efectuat un studiu care a implicat 66 de doamne sub 50 de ani. Astfel, a constatat ca femeile care si-au tinut picioarele la un unghi de 15 grade fata de sol, echivalentul unui toc de cinci cm, au un vagin "mai puternic si mai proaspat" decat cele care au purtat pantofi plati, relateaza Click.

Ozonul, panaceu in dureri de spate, impotenta si riduri. Ozonul este folosit din timpuri stravechi pentru sterilizarea si purificarea apei, fiind antiseptic si antimicrobian. Mai putin stiut este faptul ca se foloseste si in medicina, pentru tratarea multor boli, de la celulita pana la disfunctii erectile, hernii de disc, boli reumatismale, infectii si chiar ca adjuvant in tratarea cancerului. Ozonoterapia consta in injectarea subcutanata, musculara, intraarticulara sau insuflarea intrarectala sau vaginala a unui amestec de oxigen si ozon. Amestecul gazos este generat de un aparat special care foloseste oxigen pur. Din acest oxigen, o mica parte este transformata in ozon, iar amestecul rezultat este folosit in tratamente, scrie EVZ.

O terapie neasteptata: beneficiile vinului asupra sanatatii. Cele mai multe probleme privind terapia cu vin (enoterapia) pot fi prevenite prin respectarea prescriptiei medicale. Desi atat in vinul rosu cat si in vinul alb, cantitatile de fier sunt destul de mici, in jur de 1 mg pentru un pahar obisnuit, acestea sunt foarte bine asimilate. Cea mai veche atestare a enoterapiei (tratamentul cu vin) in Europa ii apartine lui Hipocrate, care amintea in lucrarile sale despre folosirea vinului la traci in scopuri medicinale, impotriva intoxicatiilor cu ciuperci si a unor stari de soc produse de muscaturile de sarpe. De asemenea, parintele medicinei recomanda vinul ca pe un tonic al sistemului nervos persoanelor care traiau cu frica de moarte atunci cand se imbolnaveau. Integral in Click.