​Fereste-te de gripa cu remedii homeopatice! Persoanele care, din diferite motive, nu-si pot face vaccinul gripal injectabil se pot proteja de virusurile gripale cu ajutorul unor preparate homeopatice. De altfel, ele pot fi folosite si de cei care s-au vaccinat, ca adjuvant in perioada de convalescenta. In sezonul rece, atunci cand virusurile gripale incep sa dea navala, in scop preventiv sau chiar si atunci cand deja te confrunti cu primele semne de boala, poti apela cu incredere la produsul homeopatic Anas Barbariae, care contine un diplococ (un microb inofensiv), ce poarta denumirea stiintifica de oscillocoque. Studiile arata ca astfel de preparate sustin mecanismele sistemului imunitar, dar au o interventie mai blanda. De aceea, terapeutii le recomanda cu precadere copiilor, dar si persoanelor trecute de 50 de ani, care sufera de boli de inima, de plamani sau de rinichi, diabeticilor, persoanelor cu sistemul imunitar compromis sau celor cu anemie, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Sare de mare sau sare de masa? Ce raspuns au dat cercetatorii. Sarea de mare nu difera cu nimic de sarea obisnuita de masa, desi consumatorii sustineu ca este mai sanatoasa si mai naturala. Rezultatele unui studiu realizat de Consortiul pentru Sare si Sanatate au scos la iveala faptul ca nu exista nicio diferenta de compozitie chimica intre sarea obisnuita si marcile mai rafinate si mai scumpe. Producatorii contesta rezultatele, pe motiv ca nu ofera un tablou complex al problemei. Foarte multi adulti britanici consuma multa sare, cantitate considerabil mai mare decat cea recomandata, adica o lingurita pe zi. O alimentatie bogata in sare determina tensiune arteriala marita, factor de risc pentru atacurile cerebrale si afectiuni ale inimii. Oamenii de stiinta au analizat compozitia chimica a sarii de mare produsa de mai multe marci cu pretentii in comparatie cu sarea normala de masa. Astfel au ajuns la concluzia ca ambele tipuri contin aproape 100% clorura de sodiu si sunt la fel de daunatoare sanatatii, daca sunt consumate in cantitati mari, anunta Gandul.

Afla beneficiile condimentelor exotice. Folosesti condimente cand gatesti? Stiai ca multe mancaruri pot avea un gust mult mai bun daca le pui putin cardamon sau wasabi (hrean japonez)? Iata beneficiile a 10 condimente exotice: Asafoedita trateaza constipatia si poate fi folosita ca inlocuitor pentru ceapa sau/si usturoi; Negrilica are un gust amar si era utilizata ca analgeziy, antiinflamator sau pentru probleme ale sistemului respirator. Se foloseste mai ales la alaturi de prajituri; Chimenul indian trateaza afectiunile aparatului digestiv, tusea si irigatiile gatului. Are un gust asemanator celui de cimbru, dand savoare pestelui si fasolei; Ciumarea este o planta folosita ca remediu traditional pentru dureri de stomac si probleme de ficat. Frunzele au un gust amarui si trebuie inlaturate din sosuri sau supe inainte de a fi servite; Semintele de annatto au un gust dulceag si piperat. Folosite adesea pe post de colorant alimentar sunt eficiente in combaterea arsurilor de stomac, informeaza Libertatea.

Vitamina C in exces poate fi periculoasa! Cand suntem raciti, cu totii obisnuim sa luam vitamina C. Atentie insa! Mai ales suplimentele alimentare in doze mari pot sa ne provoace voma, diaree si sa favorizeze formarea pietrelor la rinichi. Desi cativa specialisti contesta efectul benefic al vitaminei C in caz de raceli, cei mai multi dintre noi recurg la acest remediu in speranta ca vor preveni boala sau ca o vor atenua daca ea s-a instalat deja. Vitamina C este hidrosolubila, deci se dizolva in apa si excesul poate fi eliminat usor din organism, prin urina. De regula, doar vitaminele liposolubile (care se dizolva in grasimi) se pot acumula in corp si devin toxice in doze mari. Insa si vitamina C poate crea neplaceri cand este administrata sub forma de suplimente alimentare (drajeuri sau pastile efervescente). Acestea au intre 180 si 1.000 mg per tableta, iar aportul zilnic trebuie sa fie de cel mult 2.000 mg, la care trebuie sa luam in calcul si aportul de legume si de fructe. Ne putem da seama daca am depasit masura dupa cateva simptome digestive: greata, voma, diaree, balonare, gaze, arsuri gastrice si crampe abdominale. La aceste neplaceri se pot adauga aftele bucale, durerile de cap si insomniile. Acestea apar la doze mai mari de 3.000 mg/zi, scrie Click.

Exercitii in caz de dureri reumatice. Inevitabil, in anotimpul rece, frigul si umezeala accentueaza durerile reumatice. Afla ce tipuri de exercitii fizice se recomanda pentru atenuarea lor. In mod eronat, persoanele diagnosticate cu diferite forme de reumatism se feresc sa faca sport, de teama sa nu puna si mai multa presiune asupra articulatiilor. S-a demonstrat insa ca sportul de intretinere a articulatiilor ajuta la tinerea bolii sub control. Sportul este benefic pentru tonifierea muschilor din jurul articulatiilor "defecte", deoarece presiunea din timpul miscarilor este preluata mai intai de muschi, nu de articulatii. Daca nu exista alte probleme majore de sanatate, se recomanda mersul pe jos si alergari usoare, anunta Adevarul.

Sexul in adolescenta: ce vor fetele, ce ofera baietii. Fetele etichetate "usuratice" folosesc adesea sexul ca moneda de schimb pentru afectiunea barbatilor. Parintii evita acest subiect, dandu-le astfel credit "sa-si faca de cap". Faptul ca tinerii isi incep viata sexuala de la varste din ce in ce mai fragede poate fi semnul neglijentei in familie si al cresterii numarului de familii dezorganizate. Fetele stigmatizate de societate pentru comportamentul lor sexual pot fi, de fapt, doar niste victime inocente, spun psihologii. Aflati de la specialisti de ce apare promiscuitatea adolescentina si cum poate fi evitata. Principalul motiv pentru care apare comportamentul promiscuu in adolescenta este lipsa unei vieti de familie armonioase. "Nu toti tinerii ajung la un astfel de comportament. Cei mai multi sunt copii neglijati, copii care provin de familii dezorganizate sau ai caror parinti duc o viata dubioasa", explica psihoterapeutul Keren Rosner, informeaza EVZ.