Trucuri ca sa ai succes cand incepi o cura de slabire. Daca ti-ai propus sa slabesti, vei reusi sa obtii rezultatele pe care le doresti cu doua conditii: sa-ti schimbi obiceiurile alimentare si sa faci mai multa miscare. Daca nu practici niciun sport, este bine sa stii ca poti inlocui efectele benefice ale acestuia pur si simplu mergand zilnic pe jos. Atentie! Daca trebuie sa pierzi mai mult de cinci kilograme, este recomandat sa apelezi la un medic sau la un dietetician, deoarece este nevoie sa te afli in permanenta sub supravegherea unui specialist. Integral in Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Oboseala poate ascunde boli grave. Cu cat dormiti mai mult, cu atat va simtiti mai fara vlaga? Este bine sa faceti un drum pana la medic, pentru ca oboseala poate ascunde boli grave. Specialistii de la revista Libertatea pentru femei va spun ce probleme de sanatate pot fi in spatele senzatiei de epuizare. Depresia e periculoasa. Lipsa de vlaga, insotita de insomnii si de izolare voita, poate fi semnul uneia dintre bolile care nu dor - depresia. Nu o lasati sa se agraveze si mergeti la medic imediat ce v-ati dat seama ca nu e totul in regula cu dumneavoastra. Epuizarea cronica vine tiptil. Are nevoie de vreo 6 luni ca sa-si intre in drepturi. Asta daca, in aceasta perioada, ati suprasolicitat organismul constant. Consecintele sunt neplacute, oboseala cronica fiind un simptom al altor afectiuni grave, relateaza Libertatea.

Cinci afectiuni tratate cu cimbru. Cimbrul este condiment foarte des folosit ca medicament natural impotriva afectiunilor de iarna. Este un tratament eficient pentru bronsita, tuse sau congestie. Iata de ce este bine sa-l aveti in casa. Gastrita. Cimbrul este un tonic digestiv, stimuleaza apetitul alimentar, ceea ce contribuie la mentinerea sanatatii. Previne si gastrita cronica. Aceasta planta aromatica reduce simptomele colicilor si deranjamentelor intestinale. Cariile. Uleiul esential de cimbru este folosit in compozitia a numeroase paste de dinti, ape de gura si unguente. Este ideal pentru gargara si spalarea gurii, prevenind astfel mirosul neplacut, dar si cariile dentare, informeaza Click.

Nu tratati racelile cu antibiotice!Abuzul de pastile in boli cauzate de virusuri afecteaza apararea organismului. Studii recente arata ca excesele distrug inclusiv bacteriile bune, aducand afectiuni precum diabet, astm ori cancer. Nu este nicio indoiala ca antibioticele, atunci cand sunt date cand trebuie, salveaza vieti, insa de foarte multe ori nu sunt respectate indicatiile. Studiile arata ca medicii prescriu frecvent antibiotice inainte de a sti daca este vorba despre o infectie virala sau bacteriana. Daca e vorba despre un virus, cum sunt cele care provoaca racelile si gripele, antibioticele nu ajuta. In plus, si bolnavii abuzeaza de aceste medicamente, folosindu-le din proprie initiativa. Integral in EVZ.

Oamenii obezi mananca mai putin decat ati crede! Nu de putine ori am auzit obezi plangandu-se ca nu mananca mult, dat tot se ingrasa. Oamenii de stiinta ne spun sa nu mai fim sceptici si sa-i credem. Rezultatele studiilor efectuate de cercetatorii americani in acest domeniu arata ca persoanele supraponderale nu consuma multa mancare, dar acumuleaza multe calorii. Spre deosebire de acestia, oamenii care au o greutate normala, inclusiv cei care au slabit si isi tin sub control kilogramele consuma mai multa mancare, dar nu se ingrasa, asa cum se intampla in cazul obezilor, anunta Click.