Trei efecte ale frigului asupra pielii. Temperaturile scazute afecteaza pielea; de aceea, in sezonul rece, avem nevoie de creme mult mai grase, de balsamuri de buze hidratante si de haine din materiale naturale. Iata care sunt problemele cel mai des intalnite si cum le putem ocoli. Frigul poate afecta sanatatea buzelor. Pot aparea fisuri dureroase ale colturilor gurii sau uscaciunea accentuata a buzelor. Folositi balsamuri si creme speciale, destinate uscaciunii buzelor, pe care le puteti lua din farmacii. Atentie! Nu va muscati buzele si nu le mai umeziti in permanenta cu limba. Se vor usca si mai mult, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Strugurii sunt antioxidanti. Strugurii au fost considerati dintotdeauna un aliment cu multiple proprietati terapeutice. Potrivit dr. Mihaela Bilic, acestia combat calculii renali si biliari, reduc nivelul colesterolului, detoxifica si regenereaza, elimina oboseala cronica. Continutul crescut de fructoza (zahar) si minerale (potasiu, calciu, magneziu) cantitatea mare de fotonutrienti, acizi organici (acid citric, ellagic, malic) si antioxidanti confera strugurilor proprietati diuretice, laxative, drenante si tonifiante. "Pentru a profita din plin de aceste efecte benefice, strugurii pot fi consumati dimineata sau la gustarea de dupa-amiaza (orele 16.00 - 17.00), drept aliment unic in cadru mesei respective. Este recomandat ca macar o data pe saptamana sa inlocuiti una dintre mesele principale cu 500 g de struguri", spune Mihaela Bilic in cartea "Sanatatea are gust", informeaza Libertatea.

Sucul de mere si cel de struguri contin arsenic in exces. Testarea a 88 de mostre de suc de mere si de struguri in SUA a scos la iveala faptul ca 10% dintre ele contineau un nivel de arsenic care depaseau limitele legale. Cele mai multe tipuri de arsenic detectate sunt dintre cele cancerigene. Testele au fost facute de o organizatie care se ocupa de protectia consumatorilor, Consumer Reports. Pe de alta parte, reprezentantii Administratiei Alimentelor si Medicamentelor (FDA) spun ca testele facute de ei pana acum au aratat ca sucul de mere (al doilea ca popularitate, in SUA) este sigur pentru consum, insa urmeaza sa reevalueze daca actualele doze de arsenic permise in aceste sucuri sunt sigure. Integral in EVZ.

Ce solutii exista pentru atenuarea cearcanelor. Cremele speciale, injectiile cu acid hialuronic si terapiile cu lumina intens pulsata sunt metode prin care se incearca "stergerea" lor. Nerespectarea programului de somn si suprasolicitarea ochilor in timpul multelor ore petrecute in fata calculatorului sunt cele mai frecvente cauze ale aparitiei cearcanelor. "Cearcanele au diferite nuante, care pot oferi informatii legate de cauzele lor: cele maronii sunt adesea ereditare, cele cenusii denota o dereglare hormonala, iar cele albastre-violete pot fi cauzate de circulatia deficitara a sangelui sau de o afectiune cardiaca", explica medicul primar dermatolog Oana Clatici de la Spitalul Universitar din Bucuresti, dupa cum relateaza Adevarul.

Noua reguli nutritionale pentru o stare de sanatate optima. Consumul de alimente sanatoase in cantitati adecvate si preparate dupa metode corespunzatoare, va poate ajuta sa aveti o stare de sanatate optima. Trebuie sa incepeti sa va pregatiti singuri mancarea, asigurandu-va ca ingredientele pe care le cumparati sunt naturale, pure si integrale, spun medicii nutritionisti. Doctorul Bernard Jensen a intocmit o lista de noua reguli nutritionale care trebuie respectate pentru a evita pacatele alimentare si pentru a va mentine in forma mereu. Alimentele integrale construiesc un corp integral. "Ori de cate ori oamenii modifica alimentele, aproape intotdeauna le reduc valoarea. Prin procesare, albire, incalzire si conservare putem crea alimente atat de modificate incat avem toate motivele sa ne temem de efectele acestora asupra organismului nostru", explica doctorul Bernard Jensen in Ghidul pentru detoxifiere intestinala. Continuarea in Romania Libera.