​Sapte pasi ca sa ai sarbatori fericite. Sarbatorile de iarna nu inseamna numai veselie, aceasta perioada a anului fiind una dintre cele mai stresante pentru multi dintre noi. "Cu siguranta ne scade energia in lunile de iarna. In timpul sarbatorilor se pun atatea presiuni pe oameni, cum ar fi obligatii sociale sau liste de cumparaturi", explica doctorul Drew Ramsey, profesor in psihiatrie la Universitatea Columbia si autor al cartii "Dieta fericirii", citat de Huffington Post. La randul sau, doctorul Norman Rosenthal, psihiatru si specialist in tulburarile emotionale sezoniere si autor al cartii "Depresii de iarna", afirma ca "multi dintre noi pur si simplu nu pot atinge nivelul de fericire la care aspira, o dispozitie promovata unanim de spoturile comerciale". Pentru ca sarbatorile sa fie chiar un prilej de bucurie, trebuie urmati cativa pasi care sa va tina departe de orice neplacere, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Ai pielea uscata? Incearca aceste retete! Iarna, pielea are nevoie de ingrijire speciala, deoarece este predispusa deshidratarii. Inainte de a opta pentru produsele din comert, incearca urmatoarele remedii naturale, care chiar dau rezultate. Ingrediente: ceara de albine, unt de cocos, ulei de cocos, ulei de migdale, apa. Mod de preparare: Topeste 6 linguri de ceara de albine intr-un bol deasupra unui vas cu apa pus pe foc. Apoi, ia bolul cu miere de pe foc si adauga 3 linguri de unt de cacao, 6 linguri de ulei de cocos, 6 linguri de ulei de migdale si o lingura de apa. Amesteca compozitia pana cand devine omogena. Inaine de a folosi cataplasma, las-o timp de 30 de minute, dupa care aplic-o pe maini. Compozitia se depoziteaza intr-un bol din piatra, anunta Adevarul.

Pe cine pandeste gripa agresiva. Saptamana trecuta s-au confirmat primele doua cazuri de gripa din Romania din acest sezon gripal, ambele la femei gravide. Chiar daca sunt anuntate virusuri gripale mai blande, riscul de a se imbolnavi si de a suferi complicatii este mai ridicat la anumite categorii: persoanele care sufera de boli cronice (de tipul diabetului), boli cardiovasculare sau respiratorii, cei cu imunitatea scazuta ori peste 65 de ani. Studii recente arata o crestere a riscului si in cazul gravidelor si al copiilor mici. Copiii au un risc crescut de infectare cu virusul gripal din cauza "contactului apropiat pe care il au cu alti copii in gradinite si scoli", spune Alexis Cochino, medic pediatru la IOMC "Alfred Rusescu" din Bucuresti. Vaccinarea antigripala a copiilor se poate face incepand cu varsta de 6 luni, insa poate fi evitata daca cel mic nu merge inca la cresa sau la gradinita, informeaza EVZ.

Mezoterapia- trateaza celulita si indeparteaza ridurile. Mezoterapia este cea mai noua metoda de tratament pentru mentinerea fermitatii pielii, pe intreaga suprafata a corpului. Tenul se revigoreaza, ridurile dispar, iar celulita poate deveni o amintire. Doctorul Lionel Bissoon, specialist mondial in tratarea celulitei, a scris in cartea sa "The Cellulite Cure" despre metoda revolutionara cu mezoterapie - procedura utilizata si pentru scaderea in greutate si remodelare corporala. Mezoterapia reprezinta o metoda practica medicala prin care se introduce prin microinjectari substante nutritive si vitamine in mesoderm - stratul de grasime si tesut fibros subcutanat, pentru a actiona asupra regiunilor respective ale corpului, scrie Libertatea.

Zece lucruri surprinzatoare care te pot ajuta sa traiesti mai mult. Pentru ca Fantana Tineretii nu este decat un mit, oamenii de stiinta si-au extins cercetarile si in acest sector, cautand constant metode prin care oamenii sa isi prelungeasca viata. Business Insider a inventariat zece sfaturi menite sa imbunatateasca sanatatea si bunastarea oricarei persoane si, astfel, sa-si prelungeasca viata. Fii bogat, insa nu pentru motivele evidente. O avere frumusica poate insemna o stare de sanatate buna, mancare si ingrijire personala de calitate, poate chiar un antrenor care sa vegheze asupra dietei si a stilului de viata. Cercetatorii au demonstrat ca oamenii bogati secreta si un hormon-cheie care prelungeste longevitatea. Inconjoara-te de multe femei. Cercetatorii de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia ca barbatii crescuti intr-un mediu cu putine femei mor mai tineri decat cei crescuti in preajma mai multor femei. Un anturaj feminin mare reprezinta mai multe sanse de a gasi o partenera, de a lega o casatorie - lucru clar legat de o sanatate mai buna potrivit mai multor cercetari, anunta Gandul.

Antibioticele cresc riscul de amigdalita. Persoanele care iau antibiotice pe durate lungi, precum cele care fac tratamente pentru acnee, fac de trei ori mai des infectii in gat, comparativ cu restul, arata specialistii de la Universitatea Pennsylvania. "Cei cu acnee pot face luni intregi tratament cu antibiotice, iar studiile au aratat ca amigdalitele sunt frecvente mai ales in cazul lor", a explicat prof. dr. David Margolis, dermatolog. Potrivit specialistilor, amigdalita este frecventa la aceste persoane din cauza faptului ca antibioticele modifica echilibrul bacterian de la nivelul gatului si esofagului. Majoritatea amigdalitelor care apar la persoanele care iau tratament cu antibiotice sunt cu infectii cu streptococi (90%), informeaza Adevarul.