Ciocolata neagra diminueaza stresul. Ciocolata nu e doar un produs adresat placerii, asa cum este zaharul, ci are si valoare nutritiva, datorita continutului bogat in flavonoide antioxidante, alcaloizi cu efect stimulant asupra sistemului nervos, aminoacizi, fotonutrieti, minerale, oligoelemente. Iata cateva dintre beneficiile ciocolatei: Cacao contine un agent antibacterial util in combaterea deteriorarii dentare. Mirosul ciocolatei intensifica undele cerebrale teta, generand relaxare, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

12 mituri false despre vaccinurile antigripale, demontate de cercetatori. Unii oameni refuza sa se vaccineze impotriva gripei de teama posibilelor efecte adverse. Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA a demontat pentru CBS cele mai frecvente 12 mituri false care circula despre vaccinurile antigripale. Vaccinurile antigripale sunt cele care provoaca gripa. Este adevarat ca aceste vaccinuri contin o doza din virusul care provoaca gripa, insa acesta este inactiv, deci inofensiv. Studiile au aratat ca simptomele celor care isi fac vaccinul antigripal difera de ale celor care sunt injectati cu medicament cu efect placebo, numai prin inrosirea pielii si dureri musculare in zona unde a fost facuta intepatura, scrie Gandul.

Studiu: Te abtii de la mancare de doua ori pe saptamana si slabesti. Respectand regulile unei cure de doua zile pe saptamana topesti mai multe kilograme decat daca te-ai infometa. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la University Hospital din South Manchester, Marea Britanie. Pe parcursul studiului, savantii britanici au constatat ca voluntarii care au mancat doua zile pe saptamana legume, fructe si carne slaba, iar in restul zilelor nu au avut nicio restrictie alimentara, au reusit sa slabeasca de doua ori mai mult decat subiectii care au urmat acelasi regim timp de o saptamana, informeaza Gandul.

Cel mai eficient remediu antimahmureala. Vindeca simptomele in 15 minute. Un nou medicament vindeca simptomele mahmurelii intr-un sfert de ora. O pastila efervescenta contine 500 mg de aspirina si 60 mg de cafeina si este disponibila online. Formula a fost descoperita de un contabil fara cunostinte medicale, Brenna Haysom, dupa ce a incercat nenumarate cure. Dintre toate, aspirina si cafea s-au dovedit a fi cea mai eficienta combinatie. Ideea a fost imbratisata de o companie farmaceutica din SUA, iar produsul rezultat a primit aprobare de la Agentia Americana a Alimentului si Medicamentului, anunta EVZ.

Dieta indicata in caz de infectii urinare. Deoarece frigul este unul dintre principalii factori favorizanti, infectiile urinare sunt mai frecvente in anotimpul rece. Pentru a scapa mai rapid de disconfortul dat de aceasta problema, tratamentul medicamentos ar trebui completat cu o dieta adecvata. Senzatia de golire incompleta a vezicii urinare, urinarile dese si intrerupte, insotite de usturime si durerile de spate sunt simptome specifice infectiilor urinare. Din cauza anatomiei uretrei (mai larga si mai scurta), femeile sunt mai predispuse la infectii urinare decat barbatii. In cazul celor din urma, problemele urinare apar mai frecvent dupa 50 de ani, deoarece, pe masura ce inainteaza in varsta, dezvoltarea prostatei determina strangularea progresiva a uretrei. Pentru a face simptomele mai usor de suportat, dar si pentru a preveni reaparitia infectiei, exista cateva alimente care trebuie sa se regaseasca in dieta in timpul terapiei medicamentoase. Integral in Adevarul.