Care sunt cele mai periculoase produse cosmetice si ce chimicale contin acestea. Inainte sa iasa din casa, femeile folosesc creme, creioane dermatografice, tus, ruj, fond de ten sau alte produse pentru a ascunde defecte si a scoate in evidenta aspectele frumoase ale fetei. Insa, fata de alimentele de consum si de medicamente, industria cosmeticelor nu este supusa aceluiasi regim de inspectii si reguli stricte. Din aceasta cauza exista pe piata mai multe cosmetice ale unor branduri celebre care au in compozitie chimicale ce joaca un rol in afectiuni precum cancerul, problemele intampinate de femei la nastere sau imbolnavirea organelor interne. Asociatia "Environmental Working Group" a facut o lista a cosmeticelor care contin substante chimice periculoase pentru sanatate, urmarind datele furnizate de companii, guvernul american si studiile stiintifice care analizeaza subtantele din care sunt facute cosmeticele si efectul pe care acestea il au asupra utilizatorilor, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Uleiul de peste scade riscul de raceala in primele luni de viata. Gravidele care iau suplimente cu acizi grasi Omega 3 DHA (docosahexaenoic acid) in timpul sarcinii vor avea copii cu un risc mai mic de a contracta o raceala in primele trei luni de viata, afirma cercetatorii americani de la Universitatea din Atlanta. Pana in prezent, medicii erau sceptici in a recomanda gravidelor acest tip de Omega 3, deoarece exista riscul ca mercurul prezent in pestii oceanici din care se extrag acesti acizi grasi esentiali sa ajunga in aceste suplimente. "Probabil este prea devreme ca administrarea de Omega 3 sa devina o rutina in cazul gravidelor, insa este esential sa se stie faptul ca acesta nu este periculos pentru copil, ba, mai mult, il fereste de viroze respiratorii care, in primele luni de viata, cresc riscul de complicatii", explica profesorul Usha Ramakrishnan, anunta Adevarul.

Sarutul poate fi mai puternic decat morfina. Ca si cand ai face parasutism, bungee-jumping sau ai alerga! Asa este cand oamenii se saruta, conform site-ului BeemBee.com. Acelasi site tine sa sublinieze ca barbatii care isi saruta iubitele inainte sa plece la munca au venituri mai mari decat cei care nu o fac. Desi nu exista lucruri foarte clare cu privire la inceputurile acestui obicei, majoritatea antropologilor considera ca sarutul a evoluat din adulmecat. In cultura triburilor amerindiene notiunea de sarut, asa cum o stim acum, nu exista pana la sosirea europenilor. Pentru multe culturi schimbul de saliva era considerat revoltator. De exemplu, sarutul nu exista ca si concept in Japonia secolului al XX-lea. Chiar unele comunitati europene il considerau dizgratios: barbatii si femeile lapone din nordul Finlandei obisnuiau sa faca baie dezbracati impreuna dar un sarut in public era inacceptabil. Se spune ca primul sarut erotic atestat s-a produs in India, ca cei care si-au insusit sarutul erotic au fost francezii, iar cei care au introdus sarutul in ceremonia nuntii au fost rusii, informeaza EVZ.

Trei minute de sport ajuta la tratarea diabetului de tip 2. In urma unui studiu, desfasurat pe durata a sase saptamani, la care au participat mai multi voluntari, care au fost pusi sa faca, de trei ori pe saptamana, cateva miscari de bicicleta, cercetatorii au constatat o imbunatatire cu 28% a nivelului lor de insulina. Diabetul de tip 2 apare atunci cand nivelul de zahar in sange se ridica la niveluri inalte, din cauza functiei insulinice reduse, determinate adesea de o viata sedentara. Prin urmare, exercitiile fizice regulate ar ajuta la mentinerea unor niveluri rezonabile de zahar in sange. "Pentru a-si reface fortele dupa exercitiu, muschiul are nevoie de mai mult zahar din sange. La persoanele inactive, muschii nu sunt solicitati, ceea ce poate duce la niveluri ridicate de zahar in sange si, eventual, la un diabet de tip 2. Este absolut nou. Nimeni n-a pus la punct un program sportiv atat de simplu si scurt care sa duca la imbunatatirea starii de sanatate. O bicicleta este usor de gasit si trei minute pe saptamana sunt si ele la indemana", au spus cercetatorii, scrie Libertatea.

Cine se gandeste mai des la sex - studiu. Oamenii de stiinta de la Ohio State University au daramat mitul potrivit caruia barbatii se gandesc la sex la fiecare 7 secunde. Savantii americani au demonstrat ca barbatii se gandesc la sex, in medie, de 19 ori pe zi, de aproape de doua ori mai des decat femeile, al caror gand zboara la aceasta activitate de zece ori. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au rugat un grup de tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, sa raspunda unui set de intrebari cu privire la nevoile lor biologice. Astfel, studiul, in care au fost inclusi 283 de studenti voluntari, dintre care 163 de femei si 120 de barbati, a relevat ca sexul ocupa primul loc in topul nevoilor biologice, dar nu la mare distanta de mancare, la care barbatii se gandesc de 18 ori pe zi, sau somn - la care se gandesc de 11 ori pe zi. Rezultatele studiului arata ca femeile se gandesc de 15 ori la mancare si de peste 8 ori la somn, anunta Gandul.

Care sunt cauzele ulcerului peptic. Arsurile gastrice, greata, balonarea si durerile abdominale care apar la scurt timp dupa ce mananci pot fi manifestari ale ulcerului. Iata care sunt principalele cauze ale acestei afectiuni! Ulcerul peptic este denumirea medicala a fenomenului de lezare a mucoasei care captuseste stomacul (ulcer gastric), duodenul (ulcer duodenal) sau esofagul (ulcer esofagian). Aceasta boala afecteaza intre 5 si 10% din populatia adulta din intreaga lume. Principala cauza a instalarii ulcerului peptic o reprezinta infectia cu bacteria Helicobacter pylori. Acest agent patogen este extrem de comun in randul populatiei adulte, infectand mai mult de un miliard de oameni in intreaga lume. In cele mai multe cazuri, infectia cu bacteria Helicobacter persista ani intregi pana cand incepe sa se manifeste. Insa doar 10-15% din persoanele infectate fac ulcer. Explicatia este ca, in multe situatii, infectia propriu-zisa nu este suficienta pentru a distruge mucoasa ce captuseste stomacul, ci la aparitia bolii concura mai multi factori, informeaza Adevarul.