Cum poti sa-ti maresti sanii fara silicon: preturi, dezavantaje, perioada de recuperare. Grasimea proprie si acidul hialuronic par sa fie alternativa implanturilor mamare de silicon. Medicii chirurgi esteticieni sustin ca aceasta metoda prezinta mai putine riscuri in comparatie cu clasicile silicoane. Desi aceste proceduri sunt recent aparute pe piata chirurgiei estetice, medicii spun ca numarul pacientelor care apeleaza la o astfel de interventie este in crestere de la an la an. "Prima conditie este ca pacienta sa aiba o zona donatoare, cu grasime in exces undeva pe corp. Asta inseamna ca interventia presupune doua etape: prima fiind cea de recoltare a grasimii din zone donatoare, iar a doua cea de injectare in sani", a spus dr. Calin Dobos, medic chirurg estetician, scrie Gandul.info.

UtileFoto: Colaj foto

Mamele care lucreaza, mai fericite decat cele casnice. Mamele casnice pot da impresia ca duc o viata perfecta si lipsita de griji, insa adevarul este cu totul altul, scrie presa britanica. Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Carolina de Nord (SUA) arata ca, fata de femeile active, cele care stau acasa si se ocupa exclusiv de copii si de gospodarie sunt mai predispuse sa sufere de depresie. Cercetatorii americani au monitorizat 1.364 de femei timp de 10 ani. "In toate situatiile in care au aparut diferente semnificative in ceea ce priveste starea de bine a acestora, comparatia a fost in favoarea celor care aveau un serviciu in regim part-time, fata de cele care nu aveau job sau fata de cele care lucrau full-time, informeaza Adevarul.

Sub asediul "bolilor copilariei": ghid despre rujeola si rubeola. Rujeola (pojarul) este mai grava decat rubeola (pojarelul) din cauza complicatiilor pe care le poate cauza, de genul encefalita ori pneumonie. Rubeola, in schimb, e periculoasa pentru gravide. Dupa ce ani de zile boli contagioase precum rujeola si rubeola au fost in scadere in tarile Europei, acum revin in forta. Romania, Spania, Franta sunt in top in ceea ce priveste imbolnavirile, in 2011, scrie evz.ro.

O femeie imbatraneste cu cinci ani intr-o iarna, spun expertii. Sezonul rece isi pune amprenta in mod negativ asupra femeilor, imbatranindu-le cu aproximativ cinci ani in fiecare iarna, sustine o echipa de experti din cadrul companiei de cosmetice Adonia Organics, la finalul unui experiment ce a durat un an, pe un esantion de peste 5.000 de femei, cu varste cuprinse intre 27 si 60 de ani. Cercetatorii, care au efectuat studiul la laboratoarele din New York ale Adonia, au asociat schimbarile legate de varsta lipsei luminii solare, din care cauza pielea devine mai palida, iar pungile de sub ochi mai vizibile. Dupa cum a relevat cercetarea, circa 82% dintre reprezentantele sexului frumos cuprinse in studiu au suferit de cearcane pe perioada iernii, in timp ce in decursul verii, doar 38% dintre ele au fost afectate de acest fenomen, potrivit Romania Libera.

Alimente "la moda" in 2012. Vezi cum le comenteaza expertul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi. Usturoiul negru, obtinut prin fermentare, previne cancerul, iar anghinarea de Ierusalim va scapa de oboseala. Semintele de canepa si fasolea Adzuki sunt alte "propuneri" pentru anul care vine. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi detalieaza cum actioneaza aceste alimente, insa tine sa precizeze ca "nu exista moda in alimentatie, moda e aceeasi de 40.000 de ani. Trebuie sa constientizam faptul ca suntem omnivori, trebuie sa mancam si carne, si vegetale". Articolul complet pe evz.ro.

Facebook ofera consiliere utilizatorilor cu tendinte sinucigase. Cea mai populara retea de socializare doreste sa ajute persoanele depresive prin intermediul specialistilor din cadrul organizatiei Nationale Americane de Prevenire a Suicidului. Terapia are loc pe chatul pus la dispozitie de Facebook. Initiativa prin care se incearca evitarea tentativelor de sinucidere a fost lansata astazi in SUA, fiind pentru prima data cand cei cu probleme pot apela la sfaturile unui psiholog direct de pe site, scrie Adevarul.ro.

Brasoveanul care a scapat de cancerul la san. Aceasta boala apare foarte rar la barbati, dar este deosebit de agresiva. Un barbat de 52 de ani care a fost diagnosticat cu o tumoare mamara in urma cu cinci ani povesteste cum a trecut prin aceasta experienta. Ioan Suciu nu poate spune ce anume i-a declansat boala, dar povesteste ca totul a inceput in ziua in care un vitel l-a lovit cu cornul la san. Noaptea, i-a curs un lichid din san, iar apoi i s-a format un nodul ca un bob de porumb care, la atingere, durea ca atunci cand te curentezi. Nodulul mai crestea, se mai micsora, dar, timp de 7 ani, Ioan Suciu nu i-a dat importanta. Citeste mai mult in Romania Libera.