​Medicamentele pentru hipertensiune trebuie luate seara. Administrate inainte de somn, aceste pastile protejeaza de evenimente cardiovasculare precum infarctul miocardic acut. Medicamentele antihipertensive administrate seara nu doar ca tin mai bine sub control valorile tensiunii arteriale, dar scad si riscul de a face infarct miocardic acut si accident vascular cerebral. Concluziile apartin specialistilor de la Universitatea Vigo din Spania, care au analizat 661 de persoane afectate de insuficienta renala cronica si de hipertensiune arteriala. Studiul spaniol a urmarit pacientii pe o perioada de 5,4 ani. El a aratat ca persoanele care luau cel putin un antihipertensiv seara aveau un risc cu doua treimi mai scazut de evenimente cardiovasculare decat cei care luau toate aceste medicamente dimineata. Evenimentele cardiovasculare includ angina pectorala (criza dureroasa la nivelul inimii), infarctul miocardic, insuficienta cardiaca, blocarea arterelor periferice si accidentul vascular cerebral, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Dincolo de tabuuri: cat de normal este sexul "anormal". Sexul anal poate provoca fisuri care favorizeaza transmiterea infectiilor si incontinenta fecala. Si orgasmul se obtine mai greu, anusul nefiind o zona erogena, cu multe terminatii nervoase. Exista sau nu orgasm anal, este daunator sexul anal sau cat de des trebuie practicat, sunt intrebari pe care si le pun atat femeile, cat si barbatii. Reactiile fata de acest subiect sunt cat se poate de contradictorii, de la "cata placere!" la "ce tampenie!", bazate fie pe propria experienta, fie pe mituri. Desi admit ca nu exista "normal" sau "anormal" in viata sexuala, medicii spun ca sexul anal este pe cat de incitant, pe atat de riscant. Complicatiile apar din cauza faptului ca anusul nu este "proiectat" pentru sex. "Este proiectat pentru a scoate, nu pentru a primi. Anusul are doua sfinctere - unul aflat spre rect si unul aflat mai spre interior. Cel dinspre exterior poate fi activat voluntar, iar cel dinspre interior actioneaza involuntar, avand rol de inchidere a intestinului. Nu lasa nimic sa iasa sau sa intre fara o relaxare buna", spun specialistii prezervativ.ro, site-ul unei campanii de prevenire a BTS, finantate de Banca Mondiala, anunta EVZ.

Vitamina B protejeaza creierul impotriva bolii Alzheimer. O doza zilnica de vitamina B poate combate eficient pierderile de memorie ale persoanelor in varsta si protejeaza creierul impotriva bolii Alzheimer. Studiul, efectuat pe o durata de doi ani pe un esantion de 250 de persoane varstnice, unele afectate de probleme cognitive usoare, a implicat o monotorizare atenta a activitatii lor mentale. Pe toata durata cercetarii, participantii, de minimum 70 de ani, au luat zilnic vitamina B, care se gaseste in mod natural in fasole, carne, cereale integrale si banane. Fata de perioada cand nu apelau la acest tratament, acestia s-au descurcat mult mai bine in gestionarea informatiilor. Varstnicii si-au amintit mult mai usor lucruri, si-au planificat cu mai multa usurinta activitatile si si-au organizat mult mai usor timpul liber sau informatiile factuale. Drept urmare, oamenii de stiinta au constatat ca mentinerea proceselor mentale la un nivel optim se datoreaza consumului de vitamina B, informeaza Gandul.

Alimente pentru o viata sanatoasa. Dieta de iarna pentru fiecare parte din tine! In sezonul rece, organismul tau are nevoie de mai multi nutrienti pentru a mentine temperatura corpului constanta. Ca sa iti asiguri necesarul de substante nutritive este bine sa consumi mai mult alimente preparate prin fierbere sau coacere. La acestea e bine sa adaugi condimente si mirodenii recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice. Ceata si norii din perioada sezonului rece fac ca stocurile de serotonina, hormonul responsabil de buna dispozitie, sa scada considerabil si sa-ti creasca pofta pentru carbohidrati. Mare atentie la sursele de carbohidrati deoarece, in loc sa ajuti creierul sa functioneze la capacitate maxima si sa fie mai productiv, te poti ingrasa. Cerealele integrale, preparatele din orz si ovaz, fasolea, lintea, dovleacul si cartofii dulci sunt cele mai bune alimente pentru creier pe timp de iarna. Apa are si ea o importanta deosebita, ajutand la o mai buna oxigenare a creierului. Consuma cel putin un litru de apa pe zi, scrie Cancan.

Ananasul, bun pentru digestie! Aproape toate felurile traditionale de mancare, aflate pe masa de Sarbatori, sunt preparate din ingrediente incompatibile, greu de digerat. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne da cateva sfaturi despre cum sa mancam sanatos in aceasta perioada. La masa de Craciun trebuie sa tineti cont de faptul ca unii dintre noi au tinut post, iar consumul brutal de astfel de mancaruri indigeste, acompaniate de alcool in exces, poate declansa crize pancreatice acute, extrem de periculoase sau indigestii, care ne pot strica usor sarbatoarea. Masa de Craciun trebuie abordata cu mare cumpatare, impartind bucatele in reprize mici si dese, cu pauze de plimbare in aer curat. In incaperea in care luam masa de sarbatoare in nici un caz nu trebuie sa fumam! Este indicat sa folosim suplimente alimentare digestive pe baza de enzime si saruri biliare, anunta Click.

De ce se imbolnaveste prostata. Odata ce au trecut de 40 de ani, barbatii se confrunta cu un risc de 50% de a dezvolta afectiuni ale prostatei. Iata care sunt cauzele ce duc la cresterea in volum a acestei glande si ce poti face pentru a le evita. Riscul de a face adenom de prostata creste cu aproximativ 20% la fiecare deceniu in cazul barbatilor de varsta mijlocie, astfel incat se ajunge ca 80% din cei trecuti de 70 de ani sa fie depistati cu aceasta boala. Adenomul este o afectiune caracterizata prin aparitia unei tumori de natura benigna la nivelul prostatei si care afecteaza reversibil calitatea vietii bolnavului, informeaza Adevarul.