Masa care iti "repara" coloana. Cand durerea de spate se prelungeste pe picior, se accentueaza cand tusesti sau cand stranuti si se amelioreaza doar in timpul mersului, este cazul sa apelezi la medic. Hernia de disc este, de cele mai multe ori, responsabila de aceste simptome, iar tratamentul nu trebuie intarziat. Pozitia incorecta a corpului, obezitatea, muschii slabiti, statul in picioare sau ridicarea greutatilor sunt cativa dintre factorii care pot duce, in timp, la aparitia herniei de disc. Vestea buna este ca tratamentele nechirurgicale in acest caz sunt din ce in ce mai des folosite. Pasii spre recuperare sunt bine stabiliti in functie de diagnostic, gradul de afectare al vertebrelor si simptomele pacientului, informeaza Click.

UtileFoto: Colaj foto

Nervii, stresul si starile depresive ne pot afecta grav sanatatea. Agitatia zilnica, grija zilei de maine sau prea multe sarcini de indeplinit ne fac sa devenim mai nervosi, stresati sau chiar depresivi. Iata cateva alimente care, consumate regulat, ne pot reduce considerabil starile de anxietate. Ceapa - consumata regulat, actioneaza asupra sistemului nervos ca un calmant; Zerul - Este un remediu eficient impotriva nervilor slabi; Patrunjelul - Pentru a va linisti, consumati cateva frunze de patrunjel amestecate cu trei lingurite de lapte si cu una de miere; Ceai de mere - Taiati in bucatele un mar cu coaja si opariti-l cu jumatate de litru de apa. Lasati-l sa se infuzeze o ora, apoi indulciti-l cu 2-3 lingurite de miere. Integral in Libertatea.

Ceaiul de musetel estompeaza cearcanele. Efect. Ai avut o perioada grea si iti simti ochii obositi sau te trezesti dimineata cu cearcane? Ca sa ai din nou o mina proaspata, aplica local comprese cu infuzie de musetel. Dupa ce ai lasat compresele sa actioneze zece minute, aplica pe ochi si doua felii de cartofi sau castraveti. De aceasta data, lasa sa actioneze 20 de minute. La final, ochii tai vor arata mai odihniti, iar cearcanele vor disparea sau, cel putin, se vor estompa, scrie Cancan.

Zece lucruri rele care ne fac bine. Spre bucuria noastra, cercetarile stiintifice au desfiintat multe dintre miturile care planau asupra anumitor alimente sau obiceiuri care ne-ar face rau. In continuare avem 10 lucruri despre care oamenii cred in general ca ne-ar face rau dar ne fac mult mai mult bine. Cercetarile au aratat ca vinul rosu face bine inimii, atunci cand este consumat cu moderatie. Alte cercetari sustin ca vinul rosu ar putea sa declanseze cancerul la san. Una peste alta, specialistii spun ca vinul nu trebuie sa lipseasca definitiv din alimentatia noastra pentru ca aduce multe beneficii sanatatii. Integral in EVZ.

Sfaturi pentru mese festive pe placul medicului. Daca am merge cu un nutritionist la cumparaturi, ne-ar taia de pe lista toate alimentele care contin E-uri, multe grasimi si zahar rafinat. Iar daca l-am invita apoi la masa, probabil ca ne-ar schimba multe dintre obisnuinte. Dar ne putem bucura de mese de Sarbatori si fara reguli prea drastice. Trebuie doar sa ne insusim regulile de baza si sa gasim variante sanatoase. Au ramas destul de putini romani care mai prepara in casa toba, caltabosii, carnatii si cozonacul. Putem cumpara astazi chiar si traditionalele sarmale din hipermarketuri, fie vrac, fie ambalate in cutii de conserve. Este mai comod sa cumperi totul de-a gata, dar chiar si daca nu te stresezi poti plati cu sanatatea cand nu stii sa alegi alimentele. Continuarea in Adevarul.