Mai putine calorii la o masa, o memorie mai buna. Daca mancati mai putin va puteti imbunatati memoria si prelungi viata, arata un studiu recent al oamenilor de stiinta italieni. O cafea dupa cina, in locul desertului, poate fi la fel de benefica pentru creierul dumneavoastra, ca si pentru talie, spun specialistii. Studiul italian asupra restrictiei calorice citat de Daily Mail arata ca portiile mai mici de mancare contribuie la mentinerea sanatatii organismului si la prelungirea vietii. Giovambattista Pani, cercetatorul care a condus studiul, s-a concentrat asupra unei protenie numite CREB1, despre care se stie ca ajuta memoria si invatarea. Experimentele asupra soarecilor au aratat ca reducerea numarului de calorii a dat un impuls procesului de invatare, in cazul animalelor care inca produceau CREB1. Pani a aratat de asemenea ca reducerea caloriilor duce la cresterea cantitatilor din aceasta protena eliberata in creier, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ce sunt, de fapt, aromele identic naturale. Aceste substante care dau gust si miros alimentelor le imita pe cele naturale, dar sunt obtinute chimic si se pare ca nu sunt lipsite de riscuri. Aromele identic naturale sau natural identice sunt o categorie distincta de arome, diferita de cea a aromelor sintetice cu care adeseori sunt confundate. Ambele tipuri de arome, si cele natural identice, si cele sintetice, se obtin chimic. Deosebirea esentiala dintre cele doua este ca, in cazul primelor, punctul de plecare este "matricea" aromelor din fructe si, respectiv, in cazul celor de-al doilea, structura moleculara nu seamana cu nicio aroma intalnita in natura, anunta Adevarul.

Produsele lactate ne asigura o sanatate de fier. Produsele lactate, consumate regulat, sunt o adevarata binecuvantare pentru organismul nostru. Acestea ne intaresc sistemul imunitar si lupta impotriva unor boli grave precum cancerul. Dr. nutritionist Mihaela Bilic ne invata, in cartea "Traiesc, deci ma abtin", ce contributie au asupra sanatatii noastre laptele, iaurtul si branzeturile. Laptele previne rahitismul si osteoporoza prin continutul de calciu crescut. Un litru de lapte pe zi asigura aportul de calciu necesar cresterii si soliditatii sistemului osos. In plus, calciul este foarte bine absorbit de organism prin prezenta vitaminei D din grasimea laptelui, informeaza Libertatea.

Mancaruri traditionale de Craciun si beneficiile lor asupra organismului. Cum sa gatesti sanatos ciorba din rasol de porc si carnatii? Chiar daca sunt mancaruri ceva mai greu digerabile, preparatele traditionale de Craciun au si foarte multe efecte benefice asupra starii de sanatate. In faruria plina cu bunatati de sarbatori se afla o adevarata oaza de sanatate. Spala bine rasolul si pune-l la fiert in apa rece, intr-o oala mare care sa-l cuprinda in intregime. Lasa-l sa fiarba la foc mic. Cand carnea este aproape fiarta si se desprinde de pe os, inlatura osul si rupe bucati potrivite de rasol. Adauga legumele, o legatura de leustean si putin patrunjel, tocate marunt, si lasa-le sa fiarba cu carnea. Cand toate ingredientele sunt fierte bine adauga borsul sau zeama de varza si mai lasa ciorba sa mai dea in 2-3 clocote. Pune sare si piper dupa gust si drege-o cu ouale batute cu putina sare si piper. Stinge focul si pune deasupra restul de leustean si patrunjel taiate marunt. Serveste preparatul cu smantana. Integral in Cancan.

Ce dieta sa tii in functie de ce complexe ai. Chiar daca tii cura de slabire si faci sport, anumite zone-problema raspund mai greu. Iata cum poti sa scapi de burta, aripioare sau alte complexe des intalnite. Daca pui grasime in special in partea de sus acorpului, si mai ales pe burta, inseamna ca ai un nivel mai mare al cortizolului, un hormon de stres. Acesta te impiedica sa slabesti si in plus este periculos pentru sanatatea ta. Cei cu grasime abdominala risca sa faca boli de inima si diabet. Cea mai sigura dieta pentru a da jos burta este bazata pe grasimi bune - peste, nuci, alune, uleiuri vegetale. De asemenea trebuie sa consumi, dar fara a depasi masura, cereale integrale bogate in fibre. Cel mai eficient sa mananci putin si des, de exemplu sa iei zilnic trei mese a cate 300-350 de calorii plus doua gustari bogate in fibre, anunta Unica.ro.