O bucata de carne de vita la gratar = 300 de tigari fumate. Conform unui studiu realizat de institutul de cercetare World Cancer Research Fund, carnea rosie reprezinta un pericol in randul femeilor cand vine vorba de cancerul mamar. Consumul zilnic de carne de porc, vita sau miel creste sansele aparitiei acestei maladii cu 74%. Astfel, pentru ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, femeilor le este recomandat sa reduca drastic consumul de carnuri pana la o singura data pe saptamana. Carnea rosie este reprezinta unul din cele mai toxice alimente la ora actuala, considerata un produs de mana a doua, aceasta contine acid uric si alte otravuri care, pe langa faptul ca favorizeaza aparitia cancerului la san, poate provoca reumatism, pietre la rinichi, guta si calculi biliari. Un alt motiv pentru care carnea rosie este considerata atat de toxica il constituie prezenta proteinelor care solicita un efort mai mare din partea ficatului si a intregului sistem digestiv. De asemenea, grasimile saturate, altfel spus colesterolul "rau", impiedica circulatia sangelui, lucru care afecteaza intregul organism uman, scrie Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

Barbatii romani cu o viata sexuala satisfacatoare sunt mai fericiti. O cercetare internationala a Sexual Health and Overall Wellness a relevat faptul ca exista o legatura intre activitatea sexuala multumitoare si starea de bine fizica si psihica a unui barbat. Un obiectiv important al cercetarii a fost si evaluarea starii de bine a barbatilor, atat fizica, cat si emotionala. Dovada existentei unei legaturi intre acesti factori, satisfactia sexuala si fermitatea erectiei este furnizata de rezultatele cercetarii SHOW (Sexual Health and Overall Wellness) care a inclus barbati si femei din Cehia, Ungaria, Israel, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Turcia si Ucraina. Cercetarea condusa de Harris Interactive in numele si sponsorizata de Pfizer, a colectat date rezultate din chestionareaa 1.893 barbati si a 1.887 femei activi sexual, anunta EVZ.

Dieta care ti-ar putea prelungi viata. Oamenii de stiinta de la University of Gothenburg, Suedia, au constatat ca persoanele care mananca legume, peste si ulei de masline isi pot prelungi speranta de viata. Inca din anii '50, studiile de specialitate au demonstrat ca dieta mediteraneana te poate ajuta sa traiesti mai mult. Recenta cercetare a specialistilor suedezi arata ca acest regim alimentar are efect chiar si in cazul oamenilor in varsta, care isi pot prelungi viata cu trei ani, daca urmeaza aceasta dieta. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, savantii au analizat sute de persoane, trecute de varsta de 70 de ani, din regiunea Gothenburg, care au fost rugate sa urmeze un astfel de regim. In urma monitorizarii si a analizelor de laborator, s-a constatat ca voluntarii care au urmat dieta medieteraneana aveau sansa sa traiasca cu 20% mai mult decat cei care nu erau adeptii acestei diete, si preferau un regim bazat pe carne grasa si sarac in legume si fructe. "Rezultatele studiului au aratat ca persoanele care mancau legume, peste si ulei de masline au trait cu doi-trei ani mai mult decat cei care aveau un regim bogat in grasimi rele", a declarat Gianluca Tognon, coordonatorul cercetarii, informeaza Gandul.

Nu te abtine de la mancare inainte de Sarbatori! Foarte multe persoane sar peste mese si mananca mai putin in perioada de dinaintea Sarbatorilor, crezand ca astfel isi vor menaja organismul pentru mesele copioase de Craciun si de Anul Nou. Specialistii spun ca acest obicei este gresit si are efect contrar celui dorit. In apropierea Sarbatorilor si, implicit, a exceselor alimentare, multi dintre noi sunt tentati sa sara peste mese si sa reduca semnificativ portiile de mancare, ca sa reduca din kilograme si ca sa-si "pregateasca" organismul pentru festin. Aceasta este o forma de infometare si este o greseala majora, atrag atentia specialistii, scrie Adevarul.

Mancati salata ca sa scapati de insomnie! Laptele. Contine calciu, triptofan si vitamine din grupul B, toate cu efect de linistire. Ceaiul de musetel. Contine substante sedative si are proprietati calmante. Banana. Este o sursa naturala de serotonina, are un aport bogat in glucide cu absorbtie lenta si minerale esentiale pentru relaxare. Ciocolata. Are un amestec de glucide rapide si grasime care stimuleaza secretia de serotonina cu efect relaxant. Prin continutul de feniletilamina (compus natural cu efect similar al amfetaminei) da o stare de bine. Salata. Are efect sedativ, deoarece contine o substanta alba-laptoasa (lactucarium), anunta Libertatea.

De ce ne streseaza Craciunul. Presiunea de a cumpara daruri a transformat aceasta sarbatoare religioasa intr-un eveniment aproape la fel de stresant precum divortul, schimbarea jobului sau a locuintei Pentru ca s-a transformat dintr-o sarbatoare religioasa intr-una comerciala, Craciunul a devenit un eveniment stresant pentru cei mai multi dintre noi. In loc sa fie o sarbatoare a bucuriei, oamenii au ajuns sa il catalogheze drept un eveniment tensionat. Intr-un top al evenimentelor presante din viata (decesul, divortul, schimbarea jobului, mutarea intr-o casa noua), Craciunul a ajuns sa ocupe "onorabilul" loc 6. Stresul il resimt mai ales cei care traiesc in orasele mari, unde sarbatoarea s-a laicizat, sustin specialistii. "La sate, lumea se pregateste in tihna sa taie porcul, la orase se alearga dupa cadouri. Sarbatorile aproape ca au devenit orgiace", sintetizeaza psihologul Bogdan Lucaciu, din Bucuresti, informeaza Romania Libera.