Cum poti scapa de kilogramele in plus cu ajutorul merelor si al grepfrutului. Dietele de slabit pe baza de mere si grepfrut sunt regimurile care te ajuta sa scapi de kilogramele in plus acumulate in ultima perioada. Aceste cure de slabire sunt unele restrictive, astfel ca medicii nutritionistii recomanda incercarea unui astfel de regim cel mult o data pe an. Pe langa capacitatea lor de a topi kilogramele in plus, merele si grapefrutul au capacitatea de a elimina toxinele acumulate in organism dupa mesele imbelsugate servite in ultimele zile. Persoanele care recurg la regimul cu grepfrut reusesc sa slabeasca intre 6 si 10 kilograme pe saptamana, sustin expertii in nutritie. Deoarece scaderea in greutatea este brusca, aceasta cura este recomandata de nutritionisti doar in cazuri exceptionale, deoarece metabolismul are de suferit. Regimul se tine timp de o saptamana, perioada in care, la micul dejun, se recomanda o jumatate de grepfruit si o ceasca de cafea neindulcita sau una de ceai, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cat de important este somnul de dupa-amiaza al copiilor. Potrivit cercetatorilor americani, o singura repriza de somn de dupa-amiaza pierduta poate da peste cap starea de spirit, dar si cea emotionala a copiilor, facandu-i mai anxiosi si mai dezinteresati de lumea din jur. Daca lipsa somnului din timpul zilei devine o obisnuinta, micutii vor fi mai stresati, mai tristi si au un risc mai mare de a suferi tulburari mentale pe termen lung. In cadrul studiului, profesorul Monique LeBourgeois a filmat expresiile fetei micutilor in timp ce se jucau in doua zile consecutive: in prima zi, imediat dupa somnul de dupa-amiaza, iar a doua zi, dupa o zi intreaga de nesomn. La finalul cercetarii, copiii care nu au dormit la pranz au fost cu o treime mai tristi si mai anxiosi decat cei care s-au odihnit in timpul zilei, anunta Adevarul.

Graul scade pofta de mancare. Cercetatorii din domeniul nutritiei par sa fi gasit un "medicament" impotriva obezitatii: un extract de cereale capabil sa inhibe apetitul. Daca acesta ar fi introdus in produsele de tip fast-food, rata obezitatii ar scadea considerabil, sustin oamenii de stiinta. Graul si ovazul in special, dar si celelalte cereale contin niste lipide care "invelesc" grasimea inainte de digerare, astfel ca enzimele care o descompun lucreaza mai lent decat de obicei. In aceasta situatie, creierul primeste semnale ca stomacul e plin, chiar daca acesta este doar pe jumatate plin. Senzatia de saturatie instalata se poate mentine pana la 12 ore, facandu-ne sa mancam putin sau chiar deloc. Cercetatorii incearca sa obtina un extract de cereale care sa poata fi introdus in orice produs cu continut de grasime, pentru a face oamenii predispusi la ingrasare sa manance mai putin si astfel sa scada rata obezitatii, care in ultima vreme a atins cote alarmante. Ei cred ca extractul ar trebui introdus in special in alimentele de la fast-food, principalele vinovate pentru faptul ca populatia e din ce in ce mai grasa, dar se tem ca patronii restaurantelor de acest tip se vor opune, pentru ca nu au nici un interes sa le scada vanzarile, informeaza Libertatea.

Cat de des ar trebui spalate hainele ca sa va feriti de boli. Pantalonii este bine sa fie curatati dupa patru purtari, in timp ce tricourile si camasile, zilnic. Pentru a proteja pielea, dar si tesatura, evitati clorul si detergentii cu parfum puternic. Un studiu australian recent a demontat regula spalarii zilnice a hainelor. 30 de voluntari au purtat aceeasi pereche de blugi cinci zile pe saptamana, timp de trei luni, si au demonstrat ulterior ca jeansii nu prind miros si nu trebuie spalati atat de des. Medicii spun insa ca nu exista nicio garantie ca in pantalonii nespalati nu s-au acumulat bacterii periculoase si recomanda prudenta in ceea ce priveste igiena, mai ales celor care se stiu predispusi la boli de piele. Aflati de la specialisti cat de des si cum ar trebui spalate hainele pentru a le pastra in stare buna, fara sa va imbolnaveasca, scrie EVZ.

Femeile de varsta a treia si sexul: importanta este calitatea, nu cantitatea. Femeile isi pierd apetitul sexual pe masura ce imbatranesc, dar, conform unui studiu recent, se declara satisfacute de viata lor sexuala. Cercetatorii de la Universitatea California spun ca femeile trecute de menopauza cauta calitate si nu cantitate in viata lor sexuala. Pentru ele sexul este o reafirmare a relatiei pe care o au cu partenerul de viata. Cercetatorii, in frunte cu profesorul Elizabeth Barett-Connor, au analizat viata sexuala a 806 femei cu o varsta medie de 67 de ani. 40% dintre acestea au spus ca foarte rar simt nevoia sa faca sex. 61% dintre femei au spus ca sunt multumite de viata lor sexuala chiar daca nu fac sex regulat. 67% dintre femeile intervievate au spus ca ajung sa aiba orgasm aproape de fiecare data cand fac sex. Ele se bucura de o apropiere fizica si emotionala de partenerul lor, potrivit studiului publicat in American Journal of Medicine. Conform doctorului Barett-Connor, pentru femeile mai in varsta apropierea emotionala si fizica de partenerul lor este mai importanta decat orgasmul, anunta Gandul.

Cum eviti toxinele din mediul de viata. Tehnologia moderna face ca tot mai multe produse din jurul nostru sa contina substante artificiale, cu potential nociv pentru sanatate. Alimentele sunt cea mai importanta sursa de toxine in viata de zi cu zi, sutele de aditivi folositi in procesul industrial si pesticidele cu care au fost tratate fructele si legumele avand efecte numeroase si incomplet cunoscute asupra sanatatii. Pentru a reduce la maximum riscul de contaminare cu substante nocive, ar trebui sa avem propria gradina si propria ferma sau sa apelam la produse organice. In lipsa acestora, este bine sa ne obisnuim sa citim etichetele produselor alimentare si sa le evitam pe cele bogate in ingrediente artificiale. Cele mai mari concentratii de aditivi se gasesc in mezeluri, in supele instant, in sosurile gata preparate si in dulciurile intens aromatizate, informeaza Adevarul.