Esti fumator? Morcovii pot preveni aparitia cancerului. Betacarotenul continut de morcovi ajuta la protejarea vederii si la imbunatatirea acesteia, in special pe timpul noptii. Dupa ce betacarotenul este transformat de ficat in vitamina A, aceasta "calatoreste" catre retina si este transformata in rhodopsina, un pigment rosu ce ajuta vederea pe timpul noptii. De asemenea, actiunea antioxidanta puternica a betacarotenului previne aparitia cataractei, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Un cost enorm pentru societate: la 45 de ani, omul are deja probleme cu gandirea rationala si memoria. Pana de curand, se credea ca degradarea functionalitatii creierului incepe in jurul varstei de 60 de ani. Se pare ca lucrurile nu stau chiar asa - creierul ar incepe sa sufere de pe la 45 de ani pierderi de memorie si chiar din capacitatea de a gandi rational. Este rezultatul unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la University College din Londra. Rezultatele studiului au fost publicate recent in British Medical Journal. Echipa de cercetatori a efectuat, timp de 10 ani, teste de memorie, stapanire a vocabularului si de rationament asupra unui grup de 7.000 de persoane din Londra: 5.198 de barbati si 2.192 de femei, scrie GreatNews.ro

Cele mai bune alimente pentru piele. Expertii sunt de parere ca nu se poate discuta despre aspectul pielii, fara a aduce in discutie proprietatile benefice ale fructului de avocado. Acesta abunda in uleiuri esentiale si complexul vitaminic B care hranesc pielea pana in profunzime. Vitamina B3 (niacina) este esentiala pentru sanatatea epidermei, calmand pielea iritata. Un avocado contine 3,8 mg de niacina, adica 27% din necesarul tau zilnic. O reteta hranitoare: pune intr-un blender un avocado, iaurt si fructe de padure (congelate) pentru a prepara o bautura potrivita la micul dejun. De asemenea, o masca faciala care contine avocado iti va rezolva problema tenului uscat, scrie Libertatea.

Sucul de varza te apara de raceala. Varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant. Ofera toate mineralele de care avem nevoie si, peste toate, este foarte gustoasa. Iata cateva motive s-o consumam in fiecare saptamana. Ranile care se vindeca mai greu se trateaza prin aplicarea zilnica a unor comprese cu suc de varza, care se vor tine pe rana aproximativ o ora, dupa care zona se lasa descoperita pentru a se putea usca, scrie Click.

Bolnavi de la anturaj. Cinci situatii in care suntem la risc. Persoanele din jur va pot imbolnavi putin cate putin in fiecare zi, fie pentru ca va fumeaza in nas si dau tonul la baut, fie pentru ca va supara repetat. Anturajul poate favoriza aparitia unei game largi de afectiuni, de la boli respiratorii si insomnii la gastrite si boli de inima. Efectele fumatului pasiv sunt de doua feluri: acute, care apar in momentul contactului cu fumul de tigara (in baruri, restaurante) si cronice, care apar in timp, scrie EVZ.

Doua zile pe saptamana pauza de alcool, ca sa-ti protejezi ficatul. Daca ati consumat o cantitate mare de alcool, va sunt necesare doua zile fara bautura pentru a va reface organismul, se arata intr-un studiu al Colegiului Regal al Medicilor. Medicii recomanda ca femeile sa nu depaseasca 14 pahare de alcool pe saptamana, in timp ce barbatii sa nu consume mai mult de 21 de pahare pe saptamana, scrie Click.