​Stresul ne face sa scrasnim din dinti noaptea. Din cauza orelor prelungite la serviciu si pe fondul muncii solicitante, 20 la suta din populatie scrasneste din dinti, tulburare numita bruxism. Poate duce la distrugerea smaltului dintilor, la o modificare a structurii dintilor si, in cazurile grave, la pierderea acestora. In cazul unor persoane, agitatia de peste zi face ca mestecatul in gol sa devina un reflex care se manifesta involuntar, atat in timpul zilei, cat si noaptea, in somn. Creierul nu este capabil sa controleze acest reflex si, din aceasta cauza se instaleaza bruxismul, afectiune caracterizata prin strangerea dintilor si scrasnirea lor, presarea accentuata a maxilarului pe mandibula si incordarea musculaturii faciale. Bruxismul afecteaza atat copiii, cat si adultii, insa, in timp ce copiii scrasnesc din dinti doar noaptea, adultii o pot face, inconstient, si in timpul zilei, in momentele de maxima tensiune, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce nu stiti despre conopida: o planta cu calitati exceptionale. Pentru calitatile nutritionale si pentru gustul ei placut, conopida, o leguma din familia cruciferelor, este cultivata intens din Asia Mica si pana-n America, in Africa, dar si in Australia. Din secolul al XVI-lea, valoroasa leguma s-a raspandit si in tarile europene. Nutritionistii europeni recomanda consumul conopidei in stare cruda sau fiarta in abur, pentru a beneficia de substantele nutritive pe care le contine. Inrudita cu varza si cu broccoli, conopida este apreciata de specialisti ca fiind un aliment-medicament, iar aportul nutritiv la 100 grame de conopida proaspata dovedeste acest lucru. Leguma este o sursa importanta de vitamina C, acoperind necesarul zilnic, dar si o sursa de alte substante benefice pentru organism: Complexul B, carotenul si vitamina K. In acelasi timp, conopida are in compozitie cele mai importante minerale pentru revigorarea organismului: potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, zinc si cupru, anunta Click.

S-a inventat pastila care te mentine in forma, fara exercitii fizice. Un nou medicament care ar putea trata o serie intreaga de afectiuni legate de obezitate, fara a fi nevoie de exercitii fizice, a fost creat de oamenii de stiinta americani. Cercetatorii care au fabricat pilula-minune, spun ca un hormon gasit in celulele musculare, care declanseaza arderea caloriilor specifica exercitiilor fizice, ar putea avea capacitatea de a lupta impotriva obezitatii si incorporat intr-un medicament. Potrivit specialistilor de la Harvard Medical School, in corpul uman sunt eliminate cantitati din ce in ce mai mari din hormonul nou-identificat, numit "irisin", pe masura ce facem exercitii fizice, crescand astfel consumul de energie si controland nivelul de glucoza din sange, informeaza EVZ.

In sezonul rece, tenul se usuca mai repede. Mananca orez ca sa ai o piele hidratata. In sezonul rece, trebuie sa consumi cat multe lichide pentru a te hidrata, cele mai indicate fiind apa, ceaiurile si sucurile din fructe. Alcoolul si cafeaua trebuie consumate cu moderatie, deoarece duc la uscarea pielii. Si alimentatia trebuie sa fie una corespunzatoare. Nu consuma carne in cantitati mari, branzeturi grase si multe prajeli. Mananca, in schimb, fructe si legume nepreparate termic si peste gras (sardine si somon). Daca nu agreezi pestele, foloseste Omegacol, care iti aduce in organism acizi grasi polinesaturati si iti poate proteja pielea de efectele nocive ale razelor UV. In cazul in care suferi de constipatie si nu elimini toxinele acumulate, acest lucru are consecinte directe asupra epidermei, care va avea un aspect tern, chiar pamantiu, scrie Libertatea.

Ce trebuie sa stii despre parabeni. Sunt substante cu rol conservant care se gasesc din belsug in compozitia diferitelor produse cosmetice si nu numai. Afla de ce sunt atat de controversate. In general, parabenii sunt derivati din petrol si apar pe eticheta sub diverse denumiri: propyl/methyl/ isobutyl/ butyl/ethyl paraben. "Desi sunt nocivi pentru organism, in absenta lor, produsele cosmetice si-ar pierde termenul de valabilitate in una-doua zile si ar dezvolta diferite tipuri de bacterii periculoase. Prin urmare, nu putem evita sa intram in contact cu acesti parabeni. In schimb, putem sa optam pentru produse care contin o cantitate mai mica de parabeni", explica medicul dermatolog Mirela Miertoiu, de la Clinica M estetic din Bucuresti, anunta Adevarul.

Solutii miraculoase pentru rinichi sanatosi. Dureri de mijloc, dificultati la urinat, simptome clare ale afectiunilor renale. Iata cateva remedii din natura care te fac sa uiti de suferinta. 5% din adulti dezvolta, la un moment dat in viata, pietre la rinichi. Uneori, pietrele sunt eliminate prin urina, fara probleme. Insa alteori au nevoie de ajutor pentru a fi eliminate. Un astfel de ajutor ti-l da farmacia naturii. Specialistii iti recomanda sa bei 2 litri de ceai din plante zilnic. Pentru dizolvarea calculilor renali, bea ceai de merisor. Aceasta planta contine substante asemanatoare celor din medicamentele care trateaza litiaza renala. Pentru a prepara ceaiul de merisor, pune doua lingurite cu frunze uscate de planta la 100 ml de apa rece. Lasa-le la macerat o ora si trece apoi doar frunzele prin strecuratoare. Fierbe-le in 100 ml de apa timp de 10 minute. Lichidul astfel obtinut amesteca-l cu prima apa. Bea zilnic doua cani cu ceai timp de 10 zile, informeaza Click.