Sfecla rosie, buna contra anemiei. Sfecla rosie contine diferite substante nutritive benefice pentru sanatate, printre care vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide si antioxidanti. Iata cateva beneficii ale sfeclei in tratarea unor boli: Amigdalita. Se da pe razatoare sfecla cruda, se umple un borcan de 700 ml, se adauga 2-3 linguri de otet si se lasa la macerat trei ore, amestecand mereu. Se strecoara sucul si se adauga putina miere. Se face gargara la fiecare 3 ore. Anemie. Se recomanda consumul zilnic al sfeclei in stare cruda, fiarta sau murata. De douatrei ori pe zi, se mananca 200 g de salata din sfecla, morcovi si ridiche neagra crude, date pe razatoare, amestecate cu suc de lamaie si putin ulei de masline extravirgin, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Stresul ne face sa scrasnim din dinti noaptea. Din cauza orelor prelungite la serviciu si pe fondul muncii solicitante, 20 la suta din populatie scrasneste din dinti, tulburare numita bruxism. Poate duce la distrugerea smaltului dintilor, la o modificare a structurii dintilor si, in cazurile grave, la pierderea acestora. In cazul unor persoane, agitatia de peste zi face ca mestecatul in gol sa devina un reflex care se manifesta involuntar, atat in timpul zilei, cat si noaptea, in somn. Creierul nu este capabil sa controleze acest reflex si, din aceasta cauza se instaleaza bruxismul, afectiune caracterizata prin strangerea dintilor si scrasnirea lor, presarea accentuata a maxilarului pe mandibula si incordarea musculaturii faciale, scrie Adevarul.

Petreci mult timp pe Internet? Ai grija! Creierul tau sufera modificari! Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au comparat imaginea scanata a creierului unor tineri impatimiti de Internet cu a altora care nu petrec mult timp pe reteaua informatica. In urma analizei s-a constat ca dependentii de net au deteriorata zona cerebrala responsabila de prelucrarea emotiilor, a atentiei si a luarii de decizii. Potrivit cercetatorilor, asemenea deficiente se constata si la pacientii alcoolici sau la dependentii de cocaina, scrie Libertatea.

Sucul de portocale contine fungicid. Atentie la sucul de portocale pe care il cumparati! Coca Cola a alertat Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor din Statele Unite ale Americii dupa ce a descoperit in sucul de portocale un fungicid interzis. Oficialii companiei au facut descoperirea prin testarea sucurilor proprii, dar si a produselor concurentilor, scrie Click.

Bataile din copilarie afecteaza viata sexuala. Tensiunile in cuplu, frustrarile, abuzurile suferite in copilarie-isi pun amprenta pe viata sexuala a individului. Cand partenerii nu pot iesi din impas, sprijinul unui psiholog poate fi solutia. Psihoterapia va poate ajuta sa identificati cauzele exacte care stau la baza problemelor sexuale. Pentru unii, motivele sunt foarte clare: au suferit abuzuri sexuale sau de alta natura in trecut sau au avut parte de experiente sexuale traumatizante. Pentru altii, cauzele sunt mai putin evidente, iar acest lucru se intampla de obicei cand exista probleme emotionale nerezolvate sau lipsa de satisfactie in alte domenii ale vietii. Indiferent de situatie, terapeutul se concentreaza de obicei pe "reabilitarea" atitudinii fata de sex a a persoanei respective, scrie EVZ.