Cinci ponturi pentru a avea energie in timp ce tii cura de slabire. Lipsa de energie, irascibilitatea si, evident, foamea, te cuprind de fiecare data cand tii o cura de slabire. Poti scapa de unele neplaceri cauzate de dieta, precum lipsa de energie, daca stii cum. Nutritionistul Cynthia Sass, de la "She Knows" ofera cateva sfaturi: Cafeaua trebuie consumata cu masura, oricand. Avand la baza cafeina, o substanta diuretica, exista riscul de a pierde prea multa apa din corp. Astfel, se poate ajunge la deshidratare, urmata de ametelile si, bineinteles, de oboseala. Nutritionistul ne recomanda o singura ceasca de cafea pe zi si... multa apa! Desi e regula sa te "feresti ca Dracul de tamaie" de carbohidrati cand tii cura de slabire, nu este recomandat ca acestia sa fie eliminati de tot. Ei sunt o sursa exceptionala de fibre si ofera energie organismului. Daca sunt obtinuti din fructe, legume sau seminte (evident, cantitati moderate), sunt sanse mult mai mici sa apara senzatia de "sfarseala" specifica tuturor regimurilor de slabit, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce boli risti daca nu te speli pe maini. Racelile, gripele si infectiile digestive sunt mai frecvente la cei care stau prost cu igiena. Atentie, virusurile si bacteriile se pot transmite si pe cale cutanata! Un studiu, prezentat ieri si realizat la nivel national, arata ca 76% dintre romani considera spalatul pe maini drept cea mai buna metoda de protectie impotriva infectiilor cu virusuri si bacterii. Cu toate acestea, numai 53% dintre ei admit ca se spala pe maini dupa ce stranuta sau tusesc, spre exemplu, ceea ce faciliteaza transmiterea infectiior. In contextul nerespectarii unor reguli simple de igiena, infectiile respiratorii au trei modalitati principale de a se raspandi catre alte persoane. Mai intai, prin contact fizic direct, de pe batista/servetel virusii sau bacteriile ajung pe maini si de aici la alte persoane. Apoi, prin contact indirect, de pe mainile celui infectat, virusii pot ajunge pe anumite suprafete, de unde pot fi preluate de alte persoane, anunta EVZ.

Dieta mediteraneana ar putea reduce riscul aparitiei Parkinsonului. Persoanele care au un regim alimentar bogat in legume, fructe, ulei de masline si peste prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de Parkinson. La aceasta concluzie au ajuns savantii de la Universitatea Tokyo, care au constatat ca dieta mediteraneana injumatateste riscul aparitiei acestei boli. Pe parcursul cercetarii s-a constatat ca nutrientii continuti de alimentele din aceasta dieta mentin sanatatea celulelor nervoase de la nivelul creierului care sunt responsabile de aparitia Parkinsonului. Rezultatele studiului, publicat in European Journal of Neurology, vin sa sprijine cercetarile anterioare care au sugerat ca acest regim alimentar reprezinta cheia in prevenirea acestei afectiuni cu care se confrunta 120.000 de persoane numai in Marea Britanie, informeaza Gandul.

Usturoiul te mentine tanar. Nu ne putem mentine tineri pentru totdeauna, dar exista modalitati sa intarziem procesul de imbatranire. Cu o dieta echilibrata si cu putina miscare putem sa pacalim aparitia batranetii. Stresul imbatraneste prematur, asa ca fereste-te pe cat posibil sa te enervezi. In plus, hrana trebuie sa fie cat mai naturala, pregatita numai in casa si pe cat posibil pentru o singura zi. Consuma cruditati multe, mesele sa fie reduse cantitativ si sa nu mananci nimic dupa ora 19.00. Consumul de oua, smantana, grasimi, afumaturi sa fie foarte redus si atunci doar pentru a-ti satisface o pofta. Pentru oase, sunt binevenite lactatele, nu foarte grase. Cantitatea de alcool baut este bine sa fie cat mai redusa. Micsoreaza numarul cestilor de cafea la una singura si nu foarte concentrata. Practica un sport, chiar si mersul pe jos in ritm sustinut, exercitii fizice cu un grad mai mic de dificultate. Este timpul sa acorzi o atentie sporita bolilor: ateroscleroza, hipertensiune arteriala, reumatism, osteoporoza, adenomul de prostata si sa iei masuri pentru ameliorarea acestora. Poti face tratamente simple chiar acasa la tine, de pilda, consuma aloe, grau incoltit, usturoi, ceapa. Ultimele doua sunt supranumite campioni ai longevitatii, scrie Libertatea.

Sfaturi financiare pentru tinerii recent casatoriti. La inceput de drum, toti tinerii insuratei simt nevoia sa fie indrumati, mai ales financiar. Iata cateva sfaturi date de specialistii de la revista "O, the Oprah magazine", citate de Huffingtonpost.com. Analistii si consilierii financiari de la "O, the Oprah magazine" ii invata pe tinerii casatoriti cum sa-si administreze banii. Iata cele sase sfaturi ale acestora: Este normal sa primiti sfaturi financiare din partea parintilor, dar, uneori, sunt si ei la fel de neinitiati ca si voi in acest domeniu. Este momentul sa va educati din acest punct de vedere si sa va asumati responsabilitatea banilor pe care i-ati strans si pe care vreti sa-i investiti. Daca apartamentul in care locuiti este proprietatea unuia dintre parteneri sau daca ipoteca este doar pe numele unia dintre ei, este momentul ca si numele celuilalt sa fie trecut in acte pentru ca, daca se intampla ceva cu titularul de drept al casei, celalalt va ramane pe dinafara. De asemenea, este momentul sa va faceti asigurari de viata, anunta Adevarul.