Mananca parmezan ca sa ai oase puternice. Daca vrei sa ai oase sanatoase, ai grija sa ai o alimentatie echilibrata, bogata in calciu si sa faci miscare. Dr. nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii "Sanatatea are gust", iti spune ce trebuie sa mananci pentru a-ti asigura necesarul zilnic de minerale, vitamine, si micronutrienti cu care sa-ti protejezi sistemul osos. Laptele si produsele lactate sunt principalele surse de calciu, dar, atentie, trebuie sa fie bine tolerate digestiv. Pe langa laptele proaspat, produsele lactate recomandate sunt laptele batut, iaurtul, branzeturile si deserturile pe baza de lapte. Branza de vaci si iaurtul contin doar jumatate din cantitatea de calciu din lapte, iar untul, smantana si branza topita au doar urme de calciu si multa grasime. Exceptie face parmezanul, care are aproape de sapte ori mai mult calciu decat laptele, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Ce efect are vitamina D asupra sanatatii mintale a copiilor. Copiii care au un nivel scazut de vitamina D prezinta un risc crescut de a suferi de depresie. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la University of Bristol, coordonati de dr. Anna-Maija Tolppanen, dupa ce au monitorizat un grup de 2.700 de copii cu varste cuprinse intre 9 si 13 ani. Pe parcursul cercetarii s-a constatat ca minorii care prezentau un nivel scazut de "vitamina soarelui", asa este denumita vitamina D, aveau un risc cu 10% mai mare de a se confrunta cu afectiuni mintale, precum depresia sau starile de anxietate, informeaza Daily Mail. Savantii au mai constatat ca nici un nivel prea ridicat de vitamina D in organism nu este benefic, scrie Gandul.

Copiii cu material genetic de la trei parinti s-ar putea naste in aproximativ doi ani. Copiii care vor avea trei parinti se vor naste in aproximativ doi ani, datorita unei noi metode de fertilizare in vitro. Cel putin asa sustin oamenii de stiinta britanici, care vor sa testeze pe subiecti umani aceasta metoda care ar putea eradica unele boli congenitale, precum distrofia musculara. Desi procedura pare sa aiba un scop nobil, tehnica este extrem de controversata, informeaza Daily Mail. Criticii sustin ca aceasta metoda de fertilizare in vitro va crea un copil "hibrid", fapt ce ar putea avea riscuri necunoscute asupra generatiilor viitoare, scrie Gandul.

Top trei cele mai ciudate tipuri de orgasm. Desi multe femei au dificultati in atingerea orgasmului, o mica parte dintre ele ajung la placerea maxima fara voia lor si fara prea multe batai de cap, de zeci de ori pe zi, in lipsa actului sexual sau dupa ce acesta s-a incheiat. Paradoxal, oragasmele spontane nu sunt intotdeauna dorite nici de femei, nici de barbati, pentru ca se simt stanjeniti in public sau sunt deranjati in timpul muncii si altor activitati de zi cu zi. Orgasme atipice pot aparea si in somn, ca urmare a "viselor umede", atat in cazul barbatilor, cat si in cazul femeilor, sau ca rezultat al unei boli rare, cunoscute sub denumirea de sexsomnie, scrie EVZ.

Testiculele artificiale, o posibila solutie pentru infertilitatea masculina. Testiculele artificiale care produc spermatozoizi ar putea fi solutia pentru tratarea infertilitatii masculine, sustin oamenii de stiinta din San Francisco, coordonati de dr. Paul Turek. Cercetatorii lucreaza in prezent la un dispozitiv, care va semana cu o proteza obisnuita din silicon, folosita de barbatii carora le lipseste un testicul. Cu ajutorul acestuia se va produce sperma artificiala. Potrivit oamenilor de stiinta, dispozitivul va trebuie schimbat o data la 70 de zile, informeaza Daily Mail. Cercetatorii au utilizat celule stem pe care le-au "intarit" cu gene care le vor transforma in celule reproductive. Pana acum, studiile pe soareci au fost favorabile, scrie Gandul.