Ciocolata previne aparitia cancerului de colon. Persoanele care mananca ciocolata prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de cancer de colon. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Science and Technology Institute of Food and Nutrition, din Spania, care sustin ca includerea in dieta zilnica a ciocolatei tine la distanta boala. Studiile anterioare au aratat ca aceasta are un continut ridicat de antioxidanti, substante care actioneaza impotriva radicalilor liberi. In plus, ciocolata care are un continut ridicat de cacao ajuta la prevenirea diabetului, tine sub control presiunea sangelui si diminueaza riscul aparitiei bolilor de inima. Alimentele, precum cacaoa, care sunt bogate in polifenoli, joaca un rol important in protejarea organismului impotriva bolilor", a precizat dr. Maria Arribas, autorul cercetarii spaniole. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, echipa de cercetatori a studiat pe cobai cum poate mancarea sa previna aparitia tumorilor canceroase. Soarecii de laborator au fost impartiti in doua categorii: subiectii din prima categorie aveau inclusa in dieta zilnica cacao, in timp ce cobaii din a doua categorie nu aveau inclus in regim acest aliment. Subiectii au fost monitorizati vreme de opt saptamani, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Munca peste program ne face depresivi. Angajatii care stau mai mult de 11 ore la serviciu sunt de doua ori si jumatate mai predispusi la depresie, fata de cei care stau 8 ore, atentioneaza medicii. Cercetatorii de la doua universitati din Londra, impreuna cu o echipa de oameni de stiinta din Finlanda au gasit o asociere intre numarul de ore petrecute la serviciu si riscul de depresie. Ei au monitorizat, timp de sase ani, peste 2.000 de angajati cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani si care aveau diverse tipuri de activitati si cu un program diferit. Rezultatele studiului au tinut seama de stilul de viata al persoanelor monitorizate, de nivelul de stres de la serviciu si de starea civila a acestora, anunta Adevarul.

Alimentele prajite nu imbolnavesc inima. Care este explicatia. Un nou studiu publicat in British Medical Journal contesta toate regulile alimentatiei sanatoase: alimentele prajite nu imbolnavesc inima atat timp cat folositi ulei de masline sau de floarea-soarelui. Cercetatorii de la Universitatea din Madrid au verificat daca exista vreo legatura intre alimentatia bogata in prajeli si riscul de boli cardiovasculare. Au fost analizate date de la 41.000 de adulti cu varste intre 29 si 69 de ani, care au fost impartiti in patru grupuri in functie de cantitatea de prajeli consumata. Ei au fost monitorizati 11 ani si in tot acest timp au fost inregistrate 600 de infarcturi miocardice, iar 1.100 de persoane au murit din cauze diverse. Nu au fost constatate insa diferente in ceea ce priveste starea generala de sanatate intre cele patru grupuri de participanti la studiu, informeaza EVZ.

Reflexoterapia poate regenera articulatiile. Reflexoterapia opreste evolutia coxartrozei inca de la sedinta de consultatie, daca se maseaza toate zonele reflexogene de proiectie ale articulatiilor soldului si picioarelor, ale zonei lombare, sacrale si coccigiene ale coloanei vertebrale si ale tiroidei, ale glandelor suprarenale si ale testiculelor sau ovarelor. Dupa consultatie, durerea de sold scade in intensitate, devine mai suportabila. Prin reflexoterapie ajutam la echilibrarea hormonala a intregului organism, astfel incat va creste puterea de regenerare a articulatiilor, se va reface densitatea osoasa, iar vasele de sange se vor insanatosi. Ajutand glanda tiroida imbunatatim circulatia limfatica la nivelul articulatiilor, ceea ce va duce la o mai buna curatare si hranire a acestora. In timpul primelor 12 sedinte de tratament, articulatia soldului incepe sa se regenereze, iar dupa o pauza de o luna de la a doua serie de sedinte se poate observa, cu ajutorul unei radiografii, cartilajul regenerat in functie de raspunsul pacientului la tratament, scrie Libertatea.

Cuplurile necasatorite sunt mai fericite decat cele care si-au oficializat relatia. Aveti de gand sa va cereti iubita in casatorie de Valentine's Day? Un studiu recent, publicat in "Jurnalului pentru casatorie si familie", v-ar putea face sa va razganditi. O echipa de cercetatori britanici de la Universitatea Cornell a aratat ca partenerii necasatoriti care locuiesc impreuna sunt mai fericiti si au o stima de sine mai ridicata decat cei care impart acelasi acoperis, dar sunt casatoriti. In plus, expertii au demonstrat ca exista si alte forme de asumare a unei relatii, diferite de mariaj, dar care pot oferi aceleasi beneficii celor implicati. Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 2.737 de femei si barbati necasatoriti, dintre care 896 s-au casatorit sau mutat cu un partener pe parcursul a sase ani, durata totala a monitorizarii. Fericirea, amploarea depresiilor, sanatatea si relatiile sociale au fost principalele aspecte pe care le-au urmarit specialistii, anunta Gandul.

Barbatii sunt mai predispusi la probleme de memorie. Riscul unui barbat de a suferi pierderi de memorie spre batranete este de doua ori mai mare decat cel al unei femei, au observat cercetatorii Clinicii Mayo din SUA. Nu doar memoria devine o problema pentru barbati pe masura ce inainteaza in varsta, ci si anumite functii cerebrale, cum ar fi planificarea si realizarea unor sarcini complexe, sustin oamenii de stiinta americani. In studiul lor au fost incluse 1.450 de persoane cu varste cuprinse intre 70 si 89 de ani care nu aveau dementa. Ele au fost rugate sa efectueze o serie de teste de memorie la fiecare trei luni, pe o perioada de aproximativ 3 ani. 296 de persoane au fost depistate cu probleme de memorie pe parcursul studiului, iar cele mai multe dintre ele erau de sex masculin. Potrivit statisticilor, in jur de jumatate din aceste persoane vor dezvolta maladia Alzheimer, caracterizata de pierderi severe de memorie, informeaza Adevarul.