Ce e rau pentru inima, e rau si pentru potenta. Renuntati la grasimi si prajeli, mancati cat mai multe legume si fructe, aveti grija la kilograme, tineti sub control tensiunea si colesterolul pentru o viata sexuala activa la orice varsta. Disfunctiile erectile pot fi evitate, ele nefiind o etapa obligatorie a procesului de imbatranire. Cum ar putea fi scoase din discutie problemele de potenta care afecteaza barbatii explica mai multi medici. O dieta care face rau sanatatii inimii e la fel de rea si pentru erectie. Cercetarile au aratat ca aceleasi obiceiuri alimentare care sunt responsabile de atacurile de cord pot afecta fluxul sanguin care ajunge la penis, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Vaccinul impotriva dependentei de heroina ar putea fi disponibil peste cinci ani. Toti cei care au avut de suferit de pe urma dependentei de heroina ar putea avea acum o noua sansa. Este vorba despre un vaccin "impotriva" heroinei, care ar putea fi disponibil pe piata peste cinci ani. Ministrul Sanatatii din Mexic, Salomon Chertorivski, spune ca metoda a fost deja testata pe sobolani dependenti de heroina si ca urmatorul pas este probarea eficientei ei pe oameni. Totusi, realizarea celor de la Institutul National de Psihiatrie (INP) nu poate fi inca pusa in aplicare, scrie Gandul.

S-a descoperit de ce obezii nu se mai satura de mancare. Cercetatorii de la doua universitati finlandeze sunt de parere ca o zona a creierului este responsabila pentru apetitul exagerat al persoanelor supraponderale. Specialistii au pornit de la ideea, deja demonstrata, ca sistemul nervos central influenteaza obiceiurile culinare. Descoperirile lor indica insa faptul ca, in cazul celor obezi, creierul "genereaza constant semnale care ii determina sa manance", chiar si atunci cand organismul a primit suficient de multa hrana, scrie Click.

Exercitiile fizice pot reduce impactul negativ al poluarii asupra organismului. Exercitiile fizice pot reduce impactul negativ al poluarii asupra organismului, potrivit unui studiu realizat pe soareci, de o echipa de cercetatori din Brazilia, care a analizat impactul pe care il are aerul poluat asupra plamanilor, prin efectele sale inflamatorii si de stres oxidativ. Studiul, publicat in revista Medicine & Science in Sports & Exercise, a urmarit daca antrenamentul aerobic, cunoscut pentru efectul sau de reducere a inflamatiei si a stresului oxidativ, are rol impotriva efectelor poluarii. Studiul a fost efectuat pe soareci, care au fost expusi unor particule de combustibil evacuate de teava de esapament a unui autobuz, scrie Gandul.

Un medicament anticancer este leacul pentru Alzheimer? Descoperirea ar putea conduce la identificarea unui remediu eficient pentru Alzheimer. In cadrul testelor efectuate de specialisti pe soareci modificati genetic, medicamentul bexaroten a facut nu doar sa dispara 75% din totalul placilor betaamiloide, o forma de proteina a carei acumulare reprezinta una dintre caracteristicile patologice principale ale maladiei Alzheimer, ci a inversat si pierderile de memorie. Dupa numai 72 de ore de tratament cu bexaroten, soarecii carora li se inoculase maladia Alzheimer au inceput sa prezinte comportamente normale, regasindu-si memoria si simtul mirosului, a explicat medicul Daniel Wesson, profesor adjunct de stiinte neuronale la Facultatea de medicina Case Western din Cleveland (Ohio, SUA), autorul studiului publicat in revista Science, scrie Click.