Capcana kilogramelor in plus in care cad multe femei in timpul sarcinii. Desi am evoluat ca societate, multe dintre "canoanele" de pe vremea bunicii s-au pastrat si astazi. Unul dintre acestea implica, bineinteles, si alimentatia in timpul sarcinii. Mai exact, ne-a fost intiparit obiceiul de a manca, in aceasta perioada, cat pentru doi. Prea putine femei s-au debarasat de acest obicei transmis din generatie in generatie, asa ca, dupa nastere, lupta cu kilogramele in plus este mult mai dificila. Nu scrie nicaieri ca o femeie insarcinata trebuie sa castige rapid in greutate, iar la finalul celor 9 luni sa cantareasca mai mult cu 30 de kilograme, informeaza DoctoriOnline.ro

UtileFoto: Colaj foto

Nomofobia, ultima boala. Sunteti nelinistit cand n-aveti telefonul mobil la indemana? Aveti palpitatii numai la gandul ca l-ati putea pierde? Aveti un telefon de rezerva in caz ca nu-l puteti folosi pe cel obisnuit? Luati telefonul cu dvs. cand va culcati? Daca ati raspuns "da" la cel putin una din cele patru intrebari ati putea suferi de nomofobie. Nomofobia - sau teama de a nu a avea telefonul mobil - afecteaza tot mai multi oameni, arata un studiu difuzat de SecurEnvoy, firma specializata in parolele digitale, si citat de Los Angeles Times. Integral in EVZ.

Tratament nou pentru adenomul de prostata. Un studiu realizat la nivel national arata ca un medicament pe baza de Serenoa repens, un extract din fructe de palmier, ii ajuta semnificativ pe barbatii care au probleme cu prostata. La fel cum femeile incep sa aiba noduli la san dupa ce trec de varsta de 50 de ani, tot asa si barbatii au probleme cu prostata. La tinerete, prostata unui barbat este de marimea unei castane. Mai tarziu, cand nivelul testosteronului scade, aceasta se mareste in volum si asa apare adenomul de prostata. Incidenta maxima a bolii se produce dupa implinirea varstei de 60 de ani, anunta Romania Libera.

Hipnotizati la stomatolog. Practicata de zeci de ani in Occident, hipnoza ca metoda de sedare in stomatologie isi face loc in practica dentistilor de la noi. Numai in Bucuresti sunt sute de pacienti care au ales aceasta metoda. Psihoterapeutul Gheorghe Rotariu practica de aproximativ trei ani acest procedeu de sedare pentru un cabinet stomatologic din Bucuresti. Are un atestat european in hipnoza ericksoniana si a testat pentru prima data metoda pe un membru al propriei familii, relateaza EVZ.

Topul celor mai importanti opt nutrienti pentru intarirea oaselor. Oasele pot deveni mai fragile si se pot rupe mult mai usor in absenta anumitor nutrienti din corp. Pentru intarirea oaselor si protectie impotriva osteoporozei va sunt recomandate urmatoarele alimente care contin cei mai importanti nutrienti necesari. De la calciu sau magneziu pana la potasiu sau vitamina C, o serie de nutrienti sunt necesari corpului pentru o rezistenta buna a oaselor. Totusi, cel mai important este sa cunoastem din ce alimente isi poate extrage corpul acesti nutrienti atat de necesari, informeaza EVZ.