O descoperire ce ar putea duce la amanarea menopauzei. Femeile ar putea produce ovule noi in timpul perioadei lor de reproducere, arata un nou studiu publicat in jurnalul "Nature Medicine". Pana acum se credea ca femeile se nasc avand o provizie finita de ovule. Descoperirea ar putea deschide calea spre imbunatatirea sanatatii si a fertilitatii femeilor. O femeie are doua ovare ce elibereaza ovule in timpul ovulatiei lunare. Cercetari anterioare sugerau ca o femeie se naste cu toate celulele sexuale feminine (ovulele) pe care le va avea in timpul vietii sale, scrie GreatNews.ro

UtileFoto: Colaj foto

Toxoplasma poate avea efecte fatale pentru copil. Toxoplasmoza este o boala produsa de parazitul toxoplasma gondii care, in mod obisnuit, produce o serie de simptome minore cum ar fi marirea ganglionilor cervicali sau un sindrom mononucleozic like. Exista insa posibilitatea ca aceasta sa fi asimptomatica. Pentru femeile insarcinate, primo-infectia reprezinta un pericol pentru fat si poate duce la avort spontan, moartea nou-nascutului sau malformatii fetale grave. Diagnosticul de toxoplasmoza la o femeie insarcinata pune o serie de probleme medicale legale si etice privind consecintele evolutiei acestei boli la fat si deciziile care trebuie luate, informeaza DoctoriOnline.ro

O ceasca de cafea pe zi ne poate feri de Alzheimer. Potrivit unor cercetatori de la Universitatea din North Dakota din SUA, o ceasca de cafea consumata zilnic, poate proteja creierul de efectele colesterolului, care sta intr-o stransa legatura cu Alzheimerul. Oamenii de stiinta au ajuns la aceste concluzii examinand efectul cofeinei care impiedica unele substantele nocive sa ajunga la creier. Pentru moment, nu exista tratamente care sa eradicheze complet Alzheimerul, ci doar sa il amelioreze, iar medicii nu pot face decat foarte putine lucruri pentru a incetini dezvoltarea devastatoarei maladii, anunta EVZ.

Spune-mi ce mananci si-ti spun cum traiesti. Hrana ideala, la ora potrivita. Vechii invatati chinezi spuneau ca organismul nostru functioneaza dupa un orar precis. In timp, acestia au alcatuit orarul de functionare a organelor interne, demonstrand cu precizie ora la care corpul dirijeaza energia catre fiecare organ in parte. "Respectand acest grafic, stim la ce ora trebuie sa mancam, sa ne odihnim sau sa ne planificam activitatile stresante. In acest sens, este foarte important sa cunoastem ce alimente trebuie sa mancam si la ce ora, deoarece un aliment este eficient cand este consumat la momentul potrivit", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Continuarea in Click.

Sapte leacuri mai putin cunoscute pentru durerile de cap. Majoritatea oamenilor apeleaza la medicamente pentru durerile de cap. Nu intotdeauna este cea mai fericita solutie, ea putand fi doar o solutie de moment, in timp aceleasi medicamente ramanand fara efect asupra acestor dureri. In continuare, specialistii consultati de cei de la site-ul health.com ne propun 10 alternative pentru medicamentele contra durerilor de cap. Integral in EVZ.

Cum poti slabi cu puterea mintii. Janet Thomson, autoarea cartii "Gandeste mai mult, mananca mai putin", este de parere ca secretul impotriva obezitatii consta in modul in care gandim, si nu in diete sofisticate si exercitii fizice complexe. "Exista o comunicare permanenta intre mintea si corpul nostru. Modul in care gandim ne poate ajuta sa scapam de kilogramele in plus, deoarece creierul ne poate modifica comportamentul", a spus specialista in nutritie, relateaza Gandul.