Zaharul in sucurile de fructe, interzis oficial de Uniunea Europeana. In curand, sucurile de fructe nu vor mai contine zahar, dupa ce, ieri, statele membre ale Uniunii Europene au adoptat o directiva care interzice adaugarea de indulcitori in aceste produse. Totusi, nectarurile facute din piure de fructe, la care se adauga apa, vor putea contine indulcitori, dar nu vor mai putea avea etichete de genul "fara adaos de zahar". De asemenea, directiva adauga si rosiile pe lista fructelor folosite pentru producerea de sucuri, ceea ce inseamna ca nici sucul de rosii nu va mai contine indulcitori, scrie Click.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Cele mai tari 15 trucuri de slabit. Iti prezentam azi 15 secrete ale unei siluete perfecte, descoperite de specialistii Joy. 1. Foloseste indulcitor din stevie. Zaharul, dar si indulcitorii sintetici, precum zaharina sau aspartamul, sunt printre cei mai de temut inamici ai siluetei. Daca nu poti sa bei cafeaua si ceaiul neindulcite, alege o varianta sanatoasa - indulcitorul "Hyper Stevia Rebaudiana", care contine doar extract natural de stevie, glicerina farmaceutica si apa demineralizata. Frunzele acestei specii de stevie sunt de 30 de ori mai dulci decat zaharul, nu contin calorii si "taie" pofta de mancare. 2. Bea apa inainte de masa. Bea un pahar cu apa inainte de fiecare masa, pentru ca imbunatateste digestia si accelereaza arderile. Daca consumi zilnic 2 litri de apa, sucuri naturale sau ceaiuri neindulcite, vei mai arde inca 200 de calorii. 3. Sari peste cina o data pe saptamana. Nu mai consuma alimente solide dupa ora 17.00, macar o data pe saptamana, scrie Libertatea.

Slabitul rapid incetineste metabolismul. Pana acum, specialistii din Marea Britanie si SUA sustineau ca daca scazi 500 de calorii din aportul zilnic de mancare vei slabi un kilogram pe saptamana. Insa, calculatorul indica faptul ca procesul de slabire trebuie sa fie unul lent si constant si demonstreaza ca daca incepi sa pierzi rapid kilograme, metabolismul tau va incetini. "In loc sa aiba asteptari prea mari, toti cei care vor sa slabeasca trebuie sa aiba rabdare", spune Boyd Swinburn, un expert in obezitate de la Universitatea Deakin din Melbourn, Australia. Tot el afirma ca este foarte bine sa slabesti cate o jumatate de kilogram pe saptamana. "Procesul de slabire este un maraton, nu un sprint", conchide expertul, scrie Romania libera.

Cum iti pastrezi inima puternica. Un barbat de 40 de ani care fumeaza, are hipertensiune si mananca gras prezinta un risc cu 9% mai mare decat restul de a suferi de o boala de inima in urmatorii zece ani, potrivit datelor Clinicii Mayo din SUA. Potrivit reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial. Iar Romania nu face exceptie din acest punct de vedere. Datele statistice arata ca 62% din decese survin pe fondul acestor afectiuni, ceea ce ne situeaza pe un ingrijorator loc al treilea in Europa, scrie Adevarul.

O cariera de succes iti scurteaza viata cu 15 ani. Oamenii care "calca pe cadavre" ca sa faca o cariera traiesc mai putin cu 15 ani decat ceilalti si au o viata nefericita, arata un studiu recent realizat de un grup de cercetatori din SUA. Studiul a fost realizat pe 717 oameni de afaceri, considerati ambitiosi, care au studiat la unele din cele mai prestigioase universitati din lume, precum Oxford, Yale si Harvard. Oamenii par sa isi fi dedicat mult timp din viata afacerilor si nu au avut timp pentru familie sau prieteni, scrie Click.

Trateaza-ti durerile de cap prin acupunctura. Stiai ca prin acupunctura poti ameliora numeroase suferinte, precum migrenele, depresiile sau insomniile? Specialistii revistei "Libertatea pentru femei" iti spun ce alte afectiuni medicale trateaza terapia cu ace. Acupunctura este indicata in reumatism, spondiloza cervicala, sciatica, arterite, tulburari de ciclu menstrual, afectiuni ale prostatei, impotenta, tulburari endocrine usoare, nevroze, atacuri de panica, insomnii, depresii usoare, colon iritabil, colecistite, diabet, boli neurologice, hipertensiune, hipotensiune si migrene, scrie Libertatea.ro.