La ce mai foloseste Viagra in afara de sex. Medicamentul de succes brevetat in 1996, al carui "sens adevarat" putini il stiu, deoarece s-a pierdut pe drum...Substanta activa din medicament a fost initial menita sa trateze cu totul altceva decat disfunctia erectila. Mai precis, cercetatorii una au cautat si alta au gasit: substanta nu a produs efectele scontate in cazul hipertensiunii, in schimb s-a constatat ca avea un alt efect, cat se poate de interesant, asupra subiectilor masculini participanti la teste, scrie EVZ.

In ce mod combat alimentele depresia. Dieta moderna este una dintre principalele cauze ale numarului mare de depresivi. Iata care sunt alimentele esentiale pentru a preveni aceasta tulburare, tot mai frecventa astazi. Toti cei aproape noua metri de tub digestiv uman sunt captusiti cu o retea complexa de neuroni, potrivit medicului Michael Gershon de la Universitatea Columbia, expert intr-un domeniu medical foarte nou, neurogastroenterologia, si autorul cartii "Al doilea creier". El estimeaza ca ar fi vorba despre aproximativ 100 de milioane de neuroni care au rolul de a controla procesele digestive, independent de creier, scrie Adevarul.

Mierea si intrebuintarile ei. Continutul de microelemente al mierii este similar celui al sangelui uman. Vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici - lactic, citric, malic, oxalic, dextrina, compusi ai azotului - in total 435 de substante. Toate acestea asigura mierii un loc aparte in reglarea functiilor organismului uman, scrie EVZ.

Lista alimentelor care provoaca reactii adverse neobisnuite. Cu siguranta ati auzit zicala: "Esti ceea ce mananci". Se pare ca acest proverb este cat se poate de adevarat, daca luam in considerare povestea lui Leo Barnett, un baietel din Marea Britanie, care are o reactie adversa neobisnuita atunci cand mananca morcovi: culoarea pielii devine portocalie, la fel ca nuanta alimentului, scrie Gandul.

Exercitiile fizice sunt mai eficiente daca avem in mana o sticla cu apa rece. Explicatia specialistilor, care sustin ca o sticla de apa rece in mana ne ajuta sa slabim mai repede, consta in faptul ca cine are palmele reci in timp ce face efort rezista mai bine la exercitiile fizice. Concret, faptul ca palmele sunt reci inseamna ca in corp se stocheaza mai putina caldura, informeaza Agerpres. Studiu a fost realizat pe femei obeze cu varste cuprinse intre 30 si 45 de ani. Acestea au efectuat un program de exercitii, cu sticle in care apa a fost mai rece sau mai calda, scrie Adevarul.

Asa iti faci o salata perfecta! Un meniu sanatos include, neaparat, o salata gustoasa. Iata cateva idei de a da savoare acestui preparat. Vitamine. Nu uitati ca o salata sanatoasa trebuie sa contina cat mai multe vitamine. Asadar, ingredientele minune bogate in betacaroten sunt in primul rand legumele. Betacarotenul fereste organismul de afectiuni si protejeaza ochii si pielea, scrie Click.