Femeile au mai multe fantezii sexuale atunci cand sunt la ovulatie. Viata femeilor este condusa de hormoni, mai mult decat își pot ele imagina, asta sugereza cele mai recente studii, care spun ca fanteziile sexuale sunt tot mai numeroase in perioada cea mai fertila a lunii. Acest lucru intensifica si libidoul femeii, al careri instinct primar este de a cauta un partener. Studiul arata ca in perioada de ovulatie fanteziile femeilor sunt tot mai legate de sex si de un eventual partener. Astfel, in acest timp o femeie poate avea pana la 1,3 fantezii pe zi, spre deosebire de alte zile ale lunii, cand media este de 0,77. Femeile tind sa puna accentul pe partea emotionala a fanteziilor, in detrimentul celei vizuale, spre deosebire de barbati. Pe de alta parte, riscul aparitiei unei sarcini este extrem de mare, in aceasta perioada. Dorintele arzatoare ale femeii de a avea un partener, la care se adauga si gradul ridicat de fertilitate sunt o reteta sigura pentru conceperea unui copil, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Trucuri pentru a evita "atacurile" gastritei si ulcerului. Trecerea de la alimentatia de iarna, cand predomina grasimile, la cea de primavara, bogata in cruditati, poate reactiva bolile gastrice. Primavara, specialistii ne sfatuiesc sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete, pentru a ne detoxifia. Totusi, persoanele care sufera de gastrita sau de ulcer trebuie sa fie precaute, caci aceasta trecere la alimentatia bogata in cruditati le poate agrava simptomele. Astfel, ceapa, usturoiul, castravetii, ardeii, telina sau ridichile care se gasesc in aceasta perioada in piete trebuie consumate cu moderatie, in functie de toleranta individuala, sau chiar evitate de bolnavii care stiu ca aceste alimente le creeaza arsuri, greata sau dureri in capul pieptului. Pentru a reduce aciditatea gastrica, specialistii ne recomanda sa includem in dieta alimente alcalinizante, cum sunt cartofii sau orezul. "Adaugat in salate, orezul actioneaza ca un pansament gastric si reduce aciditatea. Cel mai bun tip de orez este cel cu bob lung, pe a carui eticheta scrie Parboiled (adica prefiert)", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopsci, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, anunta Adevarul.

Uite 25 de sfaturi daca vrei sa ai un copil ascultator! Educatia nu se realizeaza singura si nici nu se mosteneste de-a lungul generatiilor. De aceea ca parinte e bine sa tii seama de un lung sir de sfaturi: 1. Evita alimentele excitante: ciocolata, cacao si condimente. 2. Inainte de culcare dai sa bea o cana de lapte caldut sau ceai calmant. 3. Caleste-i organismul prin inscrierea la sporturi care nu presupun si incordare. 4. Cand i te adresezi copilului vorbeste-i calm, utilizand un limbaj simplu, cu pauze intre propozitii, fraze. 5. Nu-l intrerupe niciodata pe copil. 6. Asculta ce zice copilul si nu cum zice copilul. Simuleaza ca nu esti atent la modul cum vorbeste. 7. In conversatie, asteapta raspunsul copilului, acordandu-i timp suficient pentru a raspunde. 8. Dezvolta sentimentul de incredere al copilului. Nu uita ca nu poate creste fara incurajari si incredere. 9. Foloseste recompense in zilele lui "bune". 10. Nu-l rasfata, stie foarte bine cat si ce i se cuvine insa incearca... totusi, informeaza Libertatea.

Asa arata cel mai sanatos mic dejun. Masa de dimineata aduce multe beneficii organismului, de aceea trebuie sa contina ingrediente sanatoase. Specialistii site-ului diet.com ne spun ce nu trebuie sa lipseasca din meniul de dimineata. Cerealele cu lapte sunt foarte bune pentru organism. Taratele, fulgii de ovaz sau fructele uscate sunt o sursa excelenta de fibre. Sunt sarace in calorii si grasimi si imbunatateste digestia. Oua, lapte, alune sau soia. Toate acestea sunt surse excelente de proteine, care se potrivesc de minune in meniul micului dejun. Alimentele proteice sunt esentiale pentru dezvoltarea trupului. Un dejun bogat in proteine este suficient pentru foamea de dimineata si mentine starea de satietate, scrie Click.

Cinci greseli pe care femeile le fac in pat. Atunci cand viata sexuala nu mai merge ca pe roate, multe femei concluzioneaza ca partenerii lor sunt de vina. Dar asa cum spune o vorba, e nevoie de doi pentru un tango. Iar femeile fac si ele, la randul lor, o serie de greseli in dormitor. Puteti citi mai jos care sunt cele mai comune dintre ele si cum le puteti depasi. Aceasta este poate cea mai intalnita greseala pe care o fac femeile atunci cand vine vorba despre sex. Multe dintre femei isi fac griji ca daca sunt ele cele care propun o partida de sex atunci moravurile lor vor fi puse sub semnul intrebarii. In plus, nu vor sa para insistente sau chiar agresive. Dar adevarul este ca majoritatea barbatilor simt ca sunt intotdeauna initiatorii si acest lucru conduce la un dezechilibru in ceea ce priveste pasiunea intr-o relatie. Si barbatii vor la fel de mult ca femeile sa fie doriti. Persistand in ideile preconcepute privind rolul femeii in initierea sexului nici nivelul de satisfactie fata de relatiile sexuale nu este grozav. Este in ordine sa recunosti ca esti la fel de interesata de sex precum partenerul tau. Poti sa demonstrezi asta preluand initiativa din cand in cand. Cel mai probabil partenerul tau va aprecia acest lucru, iar tu te vei simti mult mai sigura pe tine in pat, anunta EVZ.

Ceaiul creste fertilitatea femeilor. Vezi ce efecte au cafeaua si cola. Doua cesti de ceai pe zi cresc cu 27% sansele unei femei de a ramane insarcinata, potrivit unui studiu american. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a urmarit modul in care mai bauturile cu cofeina (ceai, cafea si bauturi de tip cola) influenteaza fertilitatea femeilor. Pentru aceasta, au monitorizat 3.600 de femei cu o varsta medie de 28 de ani care incercau sa aduca pe lume copii. Astfel, potrivit studiului lor, ceaiul are efect benefic, crescand cu 27% sansele femeilor de a aduce pe lume copii. Conditia ar fi ca ele sa consume in mod regulat ceai, cate doua sau trei cesti pe zi. "Nu stim daca aceste femei au servit ceaiul cu lapte sau cu lamaie, dar fertilitatea lor a fost mai mare decat cea a femeilor care nu aveau obiceiul sa bea ceai. El contine o cantitate mare de antioxidanti, care sunt benefici atat pentru femei, cat si pentru barbati", a declarat profesorul Elizabeth Hatch, coordonatorul studiului, informeaza Adevarul.