Cat de periculoase sunt plantele medicinale. Contraindicatii si sfaturi. Ca fiecare medicament, plantele medicinale au contraindicatii si efecte secundare atunci cand nu se respecta doza (se supradozeaza). Comparativ cu preparatele medicinale chimice, plantele actioneaza mai fin, provoaca mai putine reactii adverse si complicatii. Din aceasta cauza unii oameni considera ca folosirea plantelor este complet inofensiva, indiferent de modul lor de administrare. Nu asa stau lucrurile in realitate. Ca si in cazul tratamentelor cu pastile, administrarea plantelor necesita respectarea stricta a dozelor si termenilor. Integral pe DoctoriOnline.ro

UtileFoto: Colaj foto

O ora in plus petrecuta in pat iti poate salva viata! Cat ar trebui sa dormi. Tindem sa avem din ce in ce mai multe probleme in ceea ce priveste somnul. Somnul insuficient afecteaza insa sanatatea, iar cei care dorm mai putin de sase ore pe noapte au un risc de doua ori mai mare sa faca atac de cord. Pe langa afectiunile cardiace, lipsa somnului creste riscul de diabet si poate cauza dereglari hormonale, obezitate sau chiar accidente la locul de munca. Pe de alta parte, nu este indicat nici sa depasim pragul de opt ore de somn pe noapte, scrie EVZ.

Barbatii care fumeaza prezinta un risc crescut de a suferi de dementa. Barbatii care fumeaza sunt mai expusi sa sufere de dementa comparativ cu femeile care au acelasi viciu. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Colegiul Universitar din Londra, care au constatat ca dependenta de nicotina duce la un declin mental mai rapid la barbati decat la femei odata cu inaintarea in varsta. Cercetarea, publicata in revista americana Archives of General Psychiatry, a fost realizata pe un esantion de 7.236 de voluntari, dintre care 5.099 de barbati si 2.137 de femei, care au fost supusi unor serii de analize care aveau drept scop evaluarea capacitatilor mintale, informeaza Gandul.

De ce e bine sa stam mai mult la soare. Vezi consecintele deficientei de vitamina D. Lipsa vitaminei D din organism este cauzata de faptul ca nu ne expunem indeajuns de mult la soare, arata un studiu recent al cercetatorilor britanici. Medicii recomanda copiilor, femeilor insarcinate si pensionarilor sa ia suplimente. Persoanele cu tenul inchis care nu stau mult la soare risca, de asemenea sa aiba deficit de vitamina D. Lipsa vitaminei D din corp poate duce la rahitism (in cazul copiilor) si poate cauza osteomalacie persoanelor mai in varsta. Aceasta se manifesta prin oase fragile si dureroase, relateaza Romania Libera.

Vinetele curata ficatul de toxine. Patlageaua vanata este considerata de specialistii in medicina naturista un adevarat izvor de sanatate. Vinetele au proprietati diuretice, laxative si calmante. Introducerea lor in dieta poate rezolva disfunctiile legate de anemie, constipatie sau insuficienta a secretiei urinare. Sursa naturala de fibre vegetale, patlageaua vanata poate asigura un tranzit intestinal corect si are efect de depurare a organismului, informeaza Click.

Fructele si legumele proaspete provenite din Turcia, cele mai toxice din Europa. Dintr-un total de 76 de fructe si legume turcesti exportate pe pietele europene si analizate in cadrul studiului, ardeii turcesti contin cel mai periculos amestec de susbstante chimice din categoria pesticidelor. In ardeii turcesti analizati au fost gasite in total 24 de substante chimice periculoase. Continuarea in Libertatea.