Alternativa la apa plata. Filtrele de la robinet care elimina plumbul si aluminiul din apa. Daca v-ati saturat sa carati apa imbuteliata, exista varianta filtrelor care inlatura impuritatile, la costuri decente. Pe piata din Romania au patruns numeroase optiuni de refiltrare a apei care pot transforma clasica apa de la robinet in apa plata. Inainte de a va avanta sa cumparati astfel de filtru trebuie sa stiti la ce sa va asteptati, inclusiv in ceea ce priveste costurile. "Inconvenientele apei de la robinet, cel putin in Bucuresti, sunt instalatiile vechi. Unele sunt facute din materiale necorespunzatoare si cedeaza, iar in apa pot ajunge reziduri de plumb, fier, cupru sau aluminiu", explica nutritionistul Corina Zugravu. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Fumatul, responsabil de schizofrenie? Pe langa toate efectele nocive puse pe baza consumului de tutun, oamenii de stiinta au mai descoperit unul cat se poate de ciudat: riscul aparitiei schizofreniei. Profesorul Boris Quednow, cercetator la Spitalul Universitar de Psihiatrie din Elvetia, a elaborat un studiu care sugereaza ca fumatul are impact asupra genelor care declanseaza schizofrenia. Potrivit dailymail.com, in urma cercetarii realizate cu ajutorul a peste 1.800 de participanti, fumatorii sunt purtatorii anumitor variante de gene care se comporta la fel in cazul indivizilor care sufera de tulburari mentale, scrie Cancan.

Febra musculara - ce este si cum scapi de ea. Acum, cu venirea primaverii, vad din ce in ce mai des oameni in parc, la alergat sau cu bicicleta. Chiar si sala parca s-a mai animat. O sa vina in curand vara, si toti vrem sa aratam bine in tricou sau pe plaja. Numai ca, o data cu "dezmortirea" de dupa iarna, apare si EA. Da, vorbesc de febra musculara. "Fiecare pas ma doare", "Am spatele aproape paralizat", "Nici nu pot sa ridic mainile"... asta aud foarte des. Si bineinteles, intrebarile de rigoare: "E bine daca iau aspirina?", "Ce sa fac sa imi treaca mai repede?, "Pot sa ma antrenez daca am febra?"... si multe altele de genul asta, relateaza HunkBody.ro

Cinci beneficii surprinzatoare ale cafelei. Cafeaua nu doar trezeste simturile, ci si reduce riscul de diabet, Alzheimer si cancer de colon. Important e si modul de preparare, la filtru, nu la ibric. Ritualul zilnic al cafelei poate avea mai multe beneficii decat ati crede. Medicii recomanda una-doua cesti pe zi, la filtru sau espressor. Cea la ibric creste colestrolul. Ultimul studiu al "University of South Florida" a aratat ca bolnavii care sufereau de dementa incipienta beau doze cu 51% mai mici decat cei sanatosi. Cafeaua contine antioxidanti ce previn distrugerea structurilor creierului. Continuarea in EVZ.

Reteta perfecta pentru relaxare. Cum sa-ti incarci bateriile dupa o zi de munca. A nu acorda timp relaxarii pentru ca esti prea ocupat cu serviciul este ca si cum nu te-ai putea opri niciodata sa pui benzina pentru ca esti prea ocupat cu condusul. Tehnicile de relaxare s-au dovedit a fi benefice nu numai pentru gestionarea stresului zilnic, ci au si efecte la nivel fiziologic: scaderea tensiunii arteriale, imbunatatirea imunitatii, ameliorarea perceptiei durerii si chiar scaderea colesterolului. "Relaxarea este esentiala in zilele noastre, deoarece suntem supusi unui ritm rapid al schimbarilor la care de multe ori trebuie sa ne adaptam din mers, iar viata are o doza crescuta de imprevizibil. Aceasta se asociaza adesea cu un grad crescut de incordare, anxietate, oboseala cronica cu care se confrunta oamenii din zilele noastre", explica psihologul Patricia Cihodaru. Integral in Romania Libera.

Mazarea regleaza tensiunea arteriala. Boabele de mazare sunt o excelenta sursa de vitamine, precum A, B1, B2 si C. Datorita vitaminei B2 din compozitia sa, mazarea este un aliat care lupta impotriva afectiunilor cardiovasculare. Iata ce alte boli previne consumul de mazare. Previne infarctul. Consumul de mazare tine sub control nivelul colesterolului, ajuta la reglarea tensiunii arteriale, previne excesul de greutate, tulburarile de ritm cardiac si infarctul. Osteoporoza. Mazarea verde este o sursa excelenta de vitamina K, pe care organismul o foloseste pentru fixarea calciului in oase. De asemenea, mazarea verde contine vitamina B6, care previne eliminarea calciului din oase si fragilizarea acestora, informeaza Libertatea.