​Fericirea prea mare te poate face nefericit. Cu cat esti mai fericit, cu atat e mai bine, nu-i asa? Ei bine, nu neaparat. Studiile arata ca exista si o parte intunecata a senzatiei de bine si ca fericirea de durata te poate face uneori... mai putin fericit. O prea mare bucurie te poate face prea increzator, egoist si iti poate diminua sansele de succes - si asta este abia inceputul. Fericirea nu are beneficii (dincolo de senzatia de bine, desigur). Ne poate apara de atacuri cerebrale si de o raceala obisnuita, ne face mai rezistenti la durere si chiar ne prelungeste viata. Si totusi, profesorul de psihologie de la Universitatea Yale, June Gruber, care a studiat fericirea, avertizeaza ca este important ca starile pozitive sa fie traite cu moderatie. Ea compara fericirea cu mancarea: desi este necesara si benefica, in cantitate prea mare hrana poate provoca probleme. In mod similar, fericirea poate avea consecinte negative. "Cercetarile indica faptul ca nivelurile foarte ridicate de emotii pozitive anunta comportamente hazardate, excese de alcool si consum de droguri, alimentatie necontrolata si pot duce la desconsiderarea amenintarilor", spune ea, citata de Washington Post. Totodata, o prea mare stare de bine poate influenta negativ perspectivele in cariera, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Care este mecanismul prin care creierul trece de la starea de veghe la cea de somn. Procesul de adormire este o rutina dar ramane totusi un mister, iar desi toti oamenii se intind in pat si adorm noapte de noapte, nimeni nu stie cu exactitate cum se produce aceasta trecere a creierului de la starea de veghe la cea de somn, conform unui material publicat de site-ul LiveScience.com. Chiar si neurologii nu pot intelege inca mecanismul prin care creierul trece de la starea de veghe la cea de somn inconstient in intreaga sa complexitate, insa ei sustin ca aceasta trecere se produce mai degraba treptat si nu direct, ca si cand ai actiona un comutator. Conform unui studiu realizat recent de neurologi de la Universitatea Washington din St. Louis, in timpul stadiul de "presomn" al procesului - perioada in care ne intindem in pat, stingem lumina si inchidem ochii incercand sa ne detasam de problemele cotidiene - undele cerebrale trec pe activitate de tipul alfa, asociata de obicei starii de veghe tacuta, anunta Gandul.

Vrei sa scapi de celulita? Mizeaza pe dieta care tine cont de forma corpului! Din cauza numarului mare de celule adipoase, celulita apare indeosebi la femei. Din fericire, dieta bazata pe cat mai multe fructe, legume si pe cereale, dar si practicarea unei activitati fizice ajuta pielea sa se mentina ferma. Celulita este o inflamatie a tesutului adipos subcutanat care se afla intre muschi si piele. Din pacate, tesutul subcutanat nu arde grasimile in exces si nici nu elimina apa. Implicit, se declanseaza un proces inflamator, iar numarul adipocitelor creste si se deformeaza, iar pielea isi pierde elasticitatea (in timp, ia aspect de coaja de portocala). Celulita nu afecteaza doar persoanele supraponderale, ci si pe cele care nu au probleme cu greutatea. In cele mai multe cazuri, factorii declansatori sunt sedentarismul, fumatul, dieta bogata in grasimi "rele", stresul si tulburarile hormonale. Insa, un aport important are si factorul genetic, informeaza Adevarul.

Cum se manifesta si trateaza afectiunea cu cea mai mare durere pe care o simtim. Colica renala este o afectiune relativ frecventa, mai ales la sexul masculin. Unii autori o descriu ca fiind cea mai mare durere pe care o poate experimenta o persoana. Colica renala este data de distensia cailor urinare prin migrarea unui calcul (a unei pietre) de la nivelul rinichiului spre vezica urinara, de-a lungul ureterului. Pacientii descriu cel mai adesea durere ce porneste de la nivelul coloanei lombare (flancului) si migreaza anterior catre vezica urinara si adesea catre organele genitale externe - testicule la barbati si labii la femei. Pacientul cu colica renala este agitat, nu-si gaseste locul - nu exista nici o pozitie in care durerea sa se amelioreze. Faptul ca durerea porneste din dreptul coloanei lombare, face ca aceasta sa fie confundata, uneori, cu durerea din patologia discului intervertebral si viceversa. Durerea este simptomul principal, dar ea poate fi insotita de greata, varsaturi si prezenta sangelui in urina - coloratia in rosu, caramiziu, maroniu a urinii. De asemenea, exista trei simptome care trebuie sa aduca urgent pacientul la medic - febra, frisonul si lipsa urinarii, scrie DoctoriOnline.ro.

Si inima are nevoie de repaus. Se pare ca acesta este lucrul de care are nevoie o inima afectata pentru a se recupera. La fel ca oricare alt muschi, o inima slabita - de exemplu afectata de o insuficienta cardiaca - are nevoie doar de un timp de odihna pentru a se recupera, dupa cum remarca un studiu recent publicat in European Journal of Heart Failure si care poate deschide o cale foarte interesanta pentru obtinerea tratamentului pentru insuficienta cardiaca, relateaza ABC. Studiul semnaleaza ca prin odihna, se pot remedia schimbarile structurale care s-au produs in celulele musculare ale inimii, dupa o insuficienta cardiaca. Studiul mai atrage atentia asupra faptului ca in contradictie cu ceea ce se credea in mod traditional, efectele asupra celulelor din muschiul inimii nu sunt permanente, deoarece acestea au capacitatea de a se regenera, anunta EVZ.

De ce ar trebui sa renunte la soia femeile bolnave de cancer mamar. Femeile care au inceput sa consume soia la maturitate ar trebui sa renunte la acest aliment dupa ce au fost diagnosticate cu cancer mamar. Substantele din soia determina rezistenta tumorilor la tratament, portivit specialistilor americani citati de Yahoo. Un studiu pe rozatoare a aratat ca animalele hranite cu compusi din soia pe tot parcursul vietii raspund la tratamentul cu cel mai popular medicament impotriva cancerului de san. Sobolanii care au inceput sa manance soia la maturitate au dezvoltat rezistenta la medicamentul Tamoxifen. Cercetarea sugereaza ca exista legatura intre faptul ca anumite femei bolnave de cancer mamar nu mai reactioneaza la acest medicament si faptul ca au inceput sa consume produse din soia la maturitate. "Rezultatele ne demonstreaza ca femeile din Occident care au inceput sa consume soia la maturitate ar trebui sa inceteze sa mai manance acest produs dupa ce sunt diagnosticate cu cancer", a spus autoarea studiului Leena Hilakivi-Clarke, profesor de oncologie in Georgetown, informeaza Gandul.

Burta de bere ar putea avea, de fapt, alte cauze. Berea nu se "depune" doar pe abdomen, spun oamenii de stiinta germani si suedezi. Asadar, bautura ar fi pe nedrept incriminata pentru asa-numita "burta de bere" a bavarezilor, de exemplu. Analizand obiceiurile a 20.000 de germani cu o talie peste limita maxima acceptata (100 cm), specialistii de la Institutul German de Nutritie si de la Universitatea din Gothenburg, Suedia, au constatat ca nu berea este cauza concentrarii grasimii pe abdomen. Consumul excesiv de bere este asociat, mai degraba, cu o acumulare generala de grasime, nu doar pe abdomen", spun cercetatorii. Unul dintre motivele depunerilor de la nivelul taliei poate fi predispozitia genetica. De asemenea, specialistii spun ca o alta cauza o pot reprezenta alimentele de tip fast-food si snacks-urile consumate impreuna cu berea, scrie Adevarul.