De ce unele persoane au dureri de cap dupa sex. Cand sexul da dureri de cap, motivul este de obicei efortul fizic ce duce la o dilatare a vaselor de sange din creier. Durerile puternice de cap sunt insa alarmante! In functie de momentul in care se instaleaza, exista doua tipuri de dureri de cap care apar in timpul contactelor sexuale, potrivit specialistilor Clinicii Mayo din SUA. Unele apar inaintea orgasmului si au de regula o intensitate moderata. Acest tip de durere este resimtita de ambele parti ale capului si poate fi insotita de o rigiditate a musculaturii gatului si a celei a maxilarului. Cauza este tocmai incordarea muschilor gatului si capului in timpul contactului sexual. Cefaleea dureaza de la cateva minute la cateva ore si nu este alarmanta, dar poate reduce placerea sexuala, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Nebunia suplimentelor pentru potenta. Cat de eficiente sunt naturistele ce garanteaza artificii in dormitor. Suplimentele trateaza disfunctiile sexuale usoare ce apar pe fond de stres sau cresc calitatea spermei. Efectele secundare sunt minime. Capsulele sau fiolele cu nume bombastice se administreaza, de regula, cu o ora inainte de actul sexual si au mai degraba efect tonic si elimina stresul. "Suplimentele actioneaza ca Viagra- contin vasodilatatoare, dar si plante ce intervin pe sistemul nervos central si endocrin. Pentru o echilibrare hormonala, e nevoie de tratament de durata, nu doar de unul de weekend", explica Larisa Ionescu, medic primar fitoterapeut. Eficienta lor depinde de compozitie si concentratie. "Sunt contraindicate cardiacilor, in rest, efectele secundare sunt reduse", adauga Corneliu Moldovan, specialist in fitoterapie, anunta EVZ.

Detoxifiati-va organismul cu ajutorul plantelor! Dieta mai bogata in grasimi pe care o adoptam in anotimpul rece, excesele ocazionate de Sarbatori si chiar expunerea la temperaturi nu tocmai prietenoase, fac ca, odata cu venirea primaverii, organismul nostru sa ne trimita semnale ca are nevoie de mai multa atentie din partea noastra si sa fie "curatat" de toxinele astfel acumulate. Semnalele pot fi diverse, informeaza site-ul Medicpentrutine.ro: de la indigestie, stari de greata, oboseala, dureri de cap, eczeme, la incapacitatea de a tolera alcoolul si/sau mancarurile grase ori nivel crescut al colesterolului si lipidelor din sange. Organele implicate in detoxifierea organismului sunt, in principal, ficatul, rinichii si tractul urinar, de aceea remediile naturale vor actiona cu precadere pentru protejarea acestora si sustinerea functiilor lor vitale, informeaza Libertatea.

Bitterul suedez, indicat in peste 100 de afectiuni. Administrarea zilnica, timp de o luna, a trei lingurite din acest tonic natural reduce la minimum episoadele de migrena si scade considerabil intensitatea durerii. Afla in ce alte afectiuni este recomandat si cum se administreaza corect. Datorita proprietatilor antiseptice, antiinflamatoare si antispatice, bitterul suedez este un remediu excelent recomandat frecvent pentru atenuarea simptomelor infectiilor urinare. Efectul antiinflamator ii este conferit de ienupar, o planta care actioneaza similar unui dezinfectant. Infectiile urinare apar atunci cand diverse microorganisme din colon (de exemplu, bacteria E.coli) ajung in vezica urinara si se inmultesc fara masura. Din aceasta cauza, in tractul urinar apar infectii care se manifesta prin inflamatii la nivelul vezicii urinare (cistita, anexita), rinichilor (pielonefrita) ori uretrei (uretrita). "Simptomele sunt deosebit de suparatoare: urinari dese si intrerupte, insotite de usturime, si dureri de spate. Pentru a scapa de ele, amesteca o lingurita de bitter suedez cu 250 ml de apa, scrie Adevarul.

Afla cum poti sa tii sub control migrenele. Migrena este o afectiune care te insoteste toata viata si care iti poate face multe zile amare, daca o tratezi ca pe o durere de cap oarecare, trecatoare. Studiile medicale arata ca 70% dintre cei care sufera de migrene au antecedente in familie (unul dintre parinti a avut aceeasi problema). Femeile sunt de doua ori mai afectate decat barbatii. Hormonii feminini (progesteronul si estrogenii) dau mai multe batai de cap decat hormonii masculini. De aceea, cazurile de migrena sunt de doua ori mai numeroase la femei si au o legatura stransa cu evolutia hormonala: crizele apar la varsta pubertatii si dispar in timpul sarcinii si dupa menopauza, anunta Libertatea.

Remedii naturale care combat alergiile. Venirea primaverii reactiveaza sensibilitatea la substante din atmosfera. Pentru cei afectati, exista plante care previn si calmeaza simptomele. Poate parea simplu: afli la ce esti alergic si eviti acea substanta. Insa cand factorul alergic este polenul pomilor in floare, ai nevoie de metode care sa-ti fortifice organismul, in caz contrar vei petrece primavara in casa. Remediile naturale fac acest lucru in toate formele de alergie. Ele moduleaza raspunsul imun si pot fi unicul tratament in alergiile usoare. In formele mai severe, medicul poate recomanda si imunoterapia specifica, pentru desensibilizarea la alergen. Fiind provocate de polen, alergiile sezoniere se manifesta prin simptome respiratorii precum stranuturile repetate, in salve, secretiile apoase nazale si oculare, mancarimile la nivelul nasului si ochilor. Insa persoanele alergice la polen pot fi sensibile si la alte substante: din produsele cosmetice, din alimente, de pe blana animalelor sau din praful de casa (substante eliminate de acarieni), informeaza Adevarul.