Si mancarea ambalata in plastic transforma baietii in fete. In plus, provoaca cea mai periculoasa forma de obezitate. Nu doar carnea si laptele induc pubertate precoce, ci si alimentele ambalate in caserole sau contaminate cu pesticide din mediul inconjurator. Mai mult, provoaca cel mai periculos tip de obezitate. Fenomenul baietilor cu sani si al pubertatii precoce induse de alimentatie arata ca suntem intr-un impas fara precedent. Dupa articolul de ieri din "Evenimentul zilei", alti doctori vin cu dovezi ca multe din alimentele de baza deregleaza hormonal si conduc la o obezitate "de tip nou", extrem de greu de tratat. Anumiti specialisti considera ca excesul de estrogen, responsabil de rotunjimile anormale, apare de la alimentele contaminate cu "disruptori hormonali" care se gasesc in ambalaje de plastic, altii sustin ca in special produsele animale sunt de vina. "Nu hormonii feminini in stare pura sunt problema, ci disruptorii, substante asemanatoare acestora, care induc la fetite pubertate precoce, crescand riscul de cancer genital sau la san, iar la baieti feminizare, scaderea fertilitatii si cancer testicular", atrage atentia prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert in alimentatie, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Substanta care are acelasi efect asupra potentei ca si Viagra. Oxitocina sau "hormonul dragostei", asa cum mai este cunoscuta aceasta substanta, poate imbunatati in mod uimitor performantele sexuale ale barbatilor, producand un efect similar celebrei Viagra, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din California, citati de Daily Mail. Oxitocina este un hormon produs atat de corpul femeilor cat si al barbatilor, relationat cu atractia sexuala, sexul, dragostea sau increderea. Este vorba despre acelasi hormon care se elibereaza in timpul travaliului, in corpul femeilor, si care este raspunzator pentru provocarea lactatiei. Daca efectele sale asupra corpului femeilor erau cunoscute pana acum, cele asupra barbatului au iesit la iveala odata cu realizarea studiului de catre cercetatorii americani. Acestia au administrat o doza din acest hormon unui barbat, tata a trei copii, care sufera de un deficit de atentie si este antisocial. Barbatul avea o serie de probleme si in relatia cu sotia, iar alte medicamente i-ar fi putut cauza reactii adverse, anunta Gandul.

Ce pericole ascunde apa de baut. Avem banuieli ca apa de la robinet nu este atat de buna. Insa si apa imbuteliata poate contine substante nocive, precum nitratii sau reziduul sec. Asadar, ca sa nu-ti fie inselate asteptarile, ar trebui sa citesti cu atentie eticheta. "Eticheta ne spune exact care sunt substantele pe care le contine apa. In functie de eticheta, de indicatiile medicului sau de problemele de sanatate ale fiecaruia, trebuie ales felul apei, astfel incat sa corespunda nevoilor noastre", ne-a sfatuit Radu Albulescu, biochimist cercetator stiintific de gradul 1 la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica, din Bucuresti. Pe langa nivelul de calciu si de fluor, pe eticheta sticlelor de apa mai pot aparea si alte substante mai putin cunoscute, precum nitratii (NO3) si reziduul sec. Nitratii sunt substante care provin in urma contaminarii apei cu fertilizatori. Acestia sunt siguri, dar sa nu depaseasca 0,3 mg/l, informeaza Adevarul.

Spune-mi ce boala ai ca sa iti spun ce sa nu mananci. Inteleptii antici spuneau: "Daca te-ai imbolnavit, schimba-ti modul de viata; daca nu ajuta, schimba-ti alimentatia. Daca nici asta nu ajuta, incepe sa te tratezi." Intr-adevar, multe tratamente cer neaparat schimbarea regimului alimentar, cand trebuie excluse, sau doar reduse la minimum, unele alimente din meniul zilnic. DoctoriOnline va prezinta cateva exemple de alimente al caror consum trebuie exclus sau redus din alimentatia zilnica: Afectiuni gastro-intestinale acute si inflamatorii: varza, ceapa, usturoi, ridiche de toamna, fragi, curmale. Ardeiul gras se poate consuma numai in cantitati mici; Ulcer stomacal - castraveti murati, ardei capia, ceapa, usturoi, pepenele galben, morcov; Duodenita, gastrita - portocale, pepene verde, struguri, rodii, grepfrut, suc de varza, lamaie, coarne, usturoi, ridichea de toamna (neagra), pere, hrean, stevie. Integral pe DoctoriOnline.ro.

E 120 - aditivul natural... dar dezgustator si periculos! Se gaseste intr-o multime de "bunatati" - in sucuri si inghetata, in bombone si in prajiturile din comert, in fructele confiate etc. Le da culoarea rosiatica, pentru ca este obtinut dintr-o insecta - cosenila, sfaramata in timpul procesului de fabricare. Aparent, E120 este un extras natural, deci nu ar putea face vreun rau. In realitate, face! E 120 sau acidul carminic este, intr-adevar, un colorant natural, pentru ca este extras din cosenila - o insecta. Partea rea apare in procesul de fabricare: prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi explica faptul ca procedeul prin care se obtine acidul carminic din cosenile implica utilizarea aluminiului, un element extrem de nociv care, prin ingerare repetata, provoaca (in special in cazul copiilor) tot felul de afectiuni, de la alergii si hiperactivitate, la probleme de concentrare. Si adultii sunt expusi la aceste boli, ca si la afectiuni neurologice (Alzheimer, Parkinson). Ca sa nu mai vorbim ca, la ideea de a ne hrani cu... insecte (si strivite!), multi dintre noi am fi mai mult decat reticenti, anunta Libertatea.

Cele mai bune, cele mai rele sucuri. Mitul 100% natural. Sucurile de rodie si struguri au mult zahar, dar compenseaza prin cantitatea de antioxidanti. Bauturile 100% naturale au chiar mai multe calorii decat ciocolata. Sucurile de legume proaspat stoarse, dar si cele pasteurizate sunt o solutie buna pentru hidratare: au mai putin zahar decat cele de fructe, iar pulpa taie senzatia de foame. Sucul de rosii contine licopen din plin, care reduce riscul de cancer, in special cel de prostata, iar sucul de sfecla tine sub control tensiunea arteriala. Atentie insa, poate contine cam mult sodiu! Iata cateva variante de sucuri de fructe, fara acid, pe care le puteti incerca: Sucul de rodii. E bogat in calorii, dar compenseaza prin cantitatea mare de antioxidanti, renumiti pentru efectul anticancerigen si de protectie a creierului. Un pahar de suc pe zi previne recidiva cancerului de prostata. Sucul de merisor. Contine vitamina C din belsug, principalul aliat al imunitatii. In plus, e util in infectiile urinare, pentru ca spala rinchii, informeaza EVZ.

10 motive pentru care sa spui NU televizorului. Acum cativa ani eram intrebata destul de des daca televizorul intr-adevar face rau copilului. In prezent nu se mai pune problema in acest fel. Am ajuns pur si simplu sa asist la un fenomen pe care cu greu mi-l explic: tot mai multe mame isi uita copiii in fata televizoarelor de dimineata pana seara, iar cand sunt intrebare de ce fac lucrul acesta, raspunsul este simplu: ca sa invete lucruri noi din desene animate, dat fiind ca acestea, mai nou, sunt educative, chiar si pentru copiii mai mici de doi ani. Cat de "educative" sunt aceste programe si care sunt efectele TV-ul asupra dezvoltarii unui copil, vom afla in randurile ce urmeaza, tinand cont si de rezultatele unor cercetatori americani din cadrul Academiei Americane de Pediatrie. Academia Americana de Pediatrie (APP) recomanda parintilor sa descurajeze si sa scoata din grila activitatilor unui copil mai mic de doi ani orice program TV, pentru ca acestea au mai multe efecte negative decat efecte pozitive. Au avut dreptate sustinand initiativa deoarece, ulterior, au fost facute mai multe cercetari care au scos in evidenta care sunt principalele efecte nocive ale televizorului asupra copiilor, scrie VerticalNews.