S-a inventat leacul care te vindeca de mahmureala. In 45 de minute! Un anestezist din Las Vegas a dat lovitura cu un autobuz in care ii vindeca pe pasageri de mahmureala, dupa cum noteaza Daily Mail. In autobuzul supranumit "Hangover heaven" ("Raiul mahmurelii"), anestezistul Jason Burke le ofera pasagerilor un cocktail creat de el, din vitamine, medicamente si aminoacizi, care ar elimina toate toxinele din corp. Doctorul spune ca respectivul cocktail, aprobat de Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA, vindeca 90% dintre cazurile de mahmureala in doar 45 de minute. "Cand te urci in autobuz, medicul de la bord te consulta, iti afla istoricul medical si analizeaza gradul de severitate a mahmurelii. Apoi, iti va aplica un tratament intravenos. Pacientii testati pana acum spun ca nu doare deloc", sustine dr. Burke, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Asa poti scapa de stresul acumulat intr-o zi de munca! Incet, dar sigur, stresul pe care il acumulam in cele peste opt ore de munca isi pune amprenta negativ asupra starii de sanatate. In cartea "Sa muncim fara stres", Eric Saunier enumera cateva reguli deja verificate care te pot ajuta sa gestionezi cat mai eficient stresul acumulat peste zi. 1.La scurt timp dupa ce ai ajuns acasa, fa un dus scotian (alterneaza apa calda cu cea rece). 2.Chiar daca ai treburi planificate, fa-ti un pic de timp (maximum 5-10 minute) si iesi la o scurta plimbare (poate fi si in jurul blocului). Face minuni asupra psihicului, anunta Adevarul.

Cat zahar contin in realitate alimentele pe care le mananci zilnic. Cei care tin foarte mult la silueta ar trebui sa stie ca zaharul sta ascuns pana si in alimentele considerate sanatoase, scrie Daily Mail in pagina electronica. Putini isi dau seama ca un bol de cereale cu suc de fructe contin o jumatate din doza zilnica recomandata de zahar. Suntem constienti de pericolul la care ne expune excesul de sare, grasimi si calorii, dar specialistii avertizeaza ca ar trebui sa luam in calcul si zaharul, care se gaseste in alimentele la care ne-am fi gandit mai putin. De asemenea, nutritionistii avertizeaza ca zaharul sta ascuns in preparatele la care ne-am fi gandit mai putin. Este vorba despre acele alimente sau semipreparate dietetice, care desi au putine grasimi, contin o cantitate mai mare de zahar, informeaza Gandul.

Sapte dureri de luat in seama. Este oare o durere inofensiva ceea ce simti sau e cazul sa mergi la doctor? Poate e timpul sa afli ce simptome trebuie sa te puna in stare de alarma. Durerile sunt o modalitate prin care creierul iti "atrage atentia" asupra unei disfunctii in organism. Migrenele, apasarea pe care o simti uneori in piept si disconfortul abdominal sunt lucruri care ar trebuie sa te trimita la medic. Ele pot prevesti boli care, tratate la timp, te scutesc de complicatii grave. Iata ce simptome trebuie sa iei in seama, ori de cate ori apar. Cel mai frecvent, durerile de coloana si cele din zona umerilor semnaleaza probleme ale oaselor si ale articulatiilor, o hernie de disc, o artrita sau o spondiloza. Dar tot ele pot anunta disectia aortei, o afectiune cardiovasculara care se poate manifesta sub forma unei dureri bruste intre omoplati, scrie Libertatea.

Bananele ne ajuta sa ne amintim visele. Ni se intampla adesea sa ne trezim dezamagiti pentru ca nu ne mai amintim ceea ce am visat cu o noapte in urma. Oamenii de stiinta au constatat ca bananele ne ajuta sa ne amintim visele, datorita continutului crescut de Vitamina B6. Potrivit specialistilor, in fiecare noapte avem intre patru si sase vise, insa dimineata este foarte dificil sa ni le amintim in intregime. Studiul a demonstrat ca Vitamina B6, continuta de carne, cereale integrale, alune si banane ne ajuta sa ne amintim visele, chiar in detaliu. Medicii ne recomanda, insa, sa nu abuzam si sa consumam moderat banane, deoarece in exces, acestea pot avea efecte contrare - insomnii, palpitatii, cresterea tensiunii arteriale, atacuri de panica, anunta Adevarul.

Ce factori determina instalarea menopauzei. In conditiile in care tot mai multe femei amana intemeierea unei familii, aproximarea varstei de instalare a menopauzei este o informatie foarte importanta. Se gasesc in farmacii teste care pot determina momentul inceperii menopauzei, insa nu exista deocamdata nicio analiza care sa avertizeze femeile cu suficient timp inainte pentru a putea concepe un copil - cel putin, nu disponibile publicului larg, ci doar in stadiu de cercetare. Teoretic, menopauza se instaleaza intre 45 si 55 de ani. Practic, ea depinde de foarte multi factori. "Aparitia ei este puternic influentata genetic. Cu alte cuvinte, este foarte probabil sa se instaleze in jurul varstei la care si mama unei femei a intrat la menopauza", spune medicul primar obstetrica-ginecologie Alexandra Crisan de la Spitalul Clinic Filantropia din Bucuresti, informeaza Adevarul.