Cititul cu voce tare ii ajuta pe bolnavii de Parkinson. Cititul cu voce tare este una dintre modalitatile de a imbunatati calitatea vietii in cazul bolnavilor de Parkinson, a explicat medicul Antonio Yusta Izquierdo, neurolog la Hospital USP San Camilo din Madrid, cu ocazia Zilei Internationale a Bolii Parkinson. Antonio Yusta Izquierdo le recomanda pacientilor sa aiba incredere in neurolog, sa duca o viata sanatoasa care sa includa mersul pe jos timp de una sau doua ore si sa ia medicamentele cu 15 minute inainte de masa pentru a le imbunatati absorbtia, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cinci mituri despre raceala si gripa. "Nu sta in frig, ca racesti!". Raceala si gripa sunt cele mai raspandite infectii respiratorii care apar in perioadele cu schimbari de temperatura. Nu da vina pe vremea de afara daca ai racit! Vinovate sunt virusurile care se transmit usor in spatiile inchise, in aglomeratie sau de pe tastatura calculatorului. "Mananca supa de pui!". Atunci cand esti racit sau gripat, trebuie sa bei multe lichide. Ceaiul sau supa amelioreaza durerile din gat si inflamatia sinusurilor, dar nu reduce febra. "Ia suplimente cu vitamina C!". E adevarat ca vitamina C stimuleaza imunitatea, dar ea nu te ajuta sa scapi de raceala mai repede. Poti doar sa suporti mai usor febra. Integral in Libertatea.

Berea ii face pe oameni mai inteligenti. Cercetatorii de la Universitatea Illinois din Chicago au descoperit ca berea ii face pe oameni mai destepti, in special cand vine vorba de rezolvarea unor probleme de creativitate, scrie Business Insider. Oamenii de stiinta au studiat 40 de barbati intre 21 si 30 de ani, dintre care doar jumatate au fost pusi sa bea bere. Apoi, cele doua grupuri au avut de rezolvat o problema in care li se dadea un cuvant si ei trebuiau sa spuna primul cuvant asociat care le venea in minte, anunta Gandul.

Iedul, mai sanatos ca mielul. De Paste mielul este nelipsit de pe masa romanilor, insa are o carne grea, care nu il face o optiune prea sanatoasa. O alternativa laudata de medici este carnea de ied, care este bogata in proteine si minerale si este mai slaba. Mai mult, specialistii spun ca iedul ar fi mai sarac in colesterol si decat puiul, fie el si fara piele. Asta pentru ca iedul nu asimileaza grasimea in muschi, asa cum se intampla in cazul vitei si porcului, ci in exterior, ceea ce face ca acele parti sa fie usor eliminate la taiere, informeaza EVZ.

Mobilul, un pericol pentru gravide. Cand esti gravida nu trebuie sa abuzezi de telefonul mobil. In urma unui studiu recent, Universitatea Yale a ajuns la concluzia ca femeile insarcinate se expun unor anumite riscuri atunci cand folosesc in exces celularul. Potrivit studiilor efectuate de specialistii britanici, copiii acestor femei risca sa sufere de un deficit de atentie si hiperactivitate. Acestea sunt doar cateva dintre efectele negative ale radiatiilor emise de mobil asupra fetusului. Mai mult, se pare ca si dezvoltarea creierului copilului ar putea fi afectata, relateaza Cancan.