Orgasmele feminine provocate de exercitiile fizice. Mit sau realitate? Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Indiana, fenomenul femeilor care experimenteaza orgasmul in timpul exercitiilor fizice nu este un mit, ci este cat se poate de adevarat...Fenomenul abdogasmelor a inceput sa fie popularizat pe internet abia in urma cu cinci ani, cand a fost mentionat intr-un blog al unui editor al revistei Men's Health, insa inca din 1953 un studiu al sexologului Alfred Kinsey releva faptul ca circa 5% dintre femei au experimentat orgasmul in timpul exercitiilor fizice, relateaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cele mai bune leacuri anti-mahmureala. O descoperire recenta ar putea da peste cap ceea ce se stia despre leacurile "anti-mahmureala. Inventia apartine medicului Jason Burke si este un cocktail de vitamine, medicamente si proteine menit sa trateze mahmureala in mai putin de o ora. Americanul isi promoveaza metoda intr-un autobuz numit "Hangover heaven" ("Raiul mahmurelii"). Odata imbarcati, calatorii sunt consultati de doctori, apoi primesc tratament intravenos. Cocktail-ul, aprobat de Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA, vindeca mahmureala in 45 de minute, scrie EVZ.

Mesele copioase de Sarbatori cer suplimente de enzime. Balonarile si indigestiile se previn cel mai eficient printr-o alimentatie echilibrata, bogata in verdeturi, dar si cu ajutorul unor medicamente. Fara enzime, nu ne-am putea bucura de niciuna dintre bunatatile de pe masa de Sarbatori si nu numai, fiindca digestia nu ar fi posibila. "Enzimele sunt partea vie a celulelor noastre, fara de care nu poate exista viata", subliniaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti. Integral in Adevarul.

Cand trebuie sa chemi Salvarea. Numarul persoanelor care solicitau Ambulanta pentru probleme digestive era, in urma cu cinci-sase ani, dublu in zilele de Paste fata de o zi obisnuita. Acum, cifrele sunt in scadere, pentru ca romanii sunt mai informati si mai precauti, spun medicii. In topul problemelor care ajung la camerele de garda in zilele de Paste ramane insa patologia digestiva, survenita pe fondul schimbarii alimentatiei dupa o perioada indelungata de post, ne relateaza medicul Mihaela Coman, specialist in medicina de urgenta la Spitalul Militar din Bucuresti. Continuarea in Adevarul.