Romania, atacata de boala cu o mie de fete. Isteria Bolii Lyme a cuprins intrega tara. "Evenimentul zilei" a informat, inca de luni, despre imensul pericol ce ne pandeste. In Capitala, cei peste 100.000 de maidanezi reprezinta un adevarat pericol, pentru ca aceste capuse traiesc pe patrupede. Primarul Sorin Oprescu promitea, inca din luna martie, ca va lua masuri, insa reprezentantii firmei de deratizare 3D au spus ca, pana nu dispar maidanezii, nicio solutie nu este eficienta. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

O noua speranta pentru barbatii care sufera de caderea parului. Cercetatorii japonezi au reusit sa recreeze foliculi de par, pe soareci, cu ajutorul celulelor susa adulte, gratie unui nou procedeu care deschide drumul pentru viitoare terapii regeneratoare. Savantii niponi, coordonati de profesorul Takashi Tsuji, au recreat foliculi care au generat fire de par, odata ce au fost transplantati in pielea unui soarece chel. Ciclul obisnuit de crestere-imbatranire-cadere a fost si el verificat, au precizat oamenii de stiinta japonezi, informeaza Gandul.

Alimente minune anti-imbatranire. Sanatatea se mentine cu o combinatie de alimente, nu doar cu proteine sau cruditati. Aflati ce nu ar trebui sa va lipseasca din dieta pentru a trai mult si bine. Bazati-va pe legume si fructe cat mai colorate. "Aici intra gama antioxidantilor, alimentele care lupta cu radicalii liberi, responsabili de imbatranire. Vorbim de legume si fructe cat mai colorate", explica medicul nutritionist Luiza Parvu. Continuarea in EVZ.

Tratamentul pentru cancerul de prostata care vindeca 9 din 10 pacienti. Barbatii care sufera de cancer la prostata ar putea fi supusi unui tratament cu ultrasunete, care are o sansa de reusita de 90% si nu are nici efecte adverse, scrie Daily Mail. Terapia tinteste doar tumorile si nu afecteaza tesuturile sanatoase mai mult decat tratamentul obisnuit, prin radioterapie. Noua procedura, numita High-intensity focused ultrasound (HIFU), este deja folosita in spitalele si clinicile private din Marea Britanie. Prin HIFU, se trateaza jumatatea bolnava a prostatei, scrie Gandul.

Faina alba si zaharul rafinat, adevarate pericole pentru ficat. Produsele rafinate de tipul graului sau trestiei de zahar, desi provin din surse naturale, pentru ca sunt supuse unor procese tehnologice devin lipsite de valoare nutritionala. Prin aceste procese, sunt extrase din sursa naturala doar anumite parti (faina, zaharul), care, singure, nu doar ca nu aduc nici un beneficiu organismului, dar il mai si suprasolicita si il imbolnavesc, relateaza Libertatea.

Cinci lucruri la care e buna vodca. Specialistii americani de la Huffington Post au testat bautura traditionala ruseasca, vodca, in gospodarie. Asa au descoperit cat de utila este si la cate poate fi folosita. Conform Huffington Post, specialistii au degustat inainte cateva pahare pentru a-si stimula imaginatia. Iata ce au descoperit ca poate face o vadca obisnuita, luata din comert. Vodca poate fi folosita pe post de guma de sters pentru indepartarea scrisului sau petelor de pe hartiile lucioase, folosite la ambalarea cadourilor. Folositi o carpa alba. Integral in Click.