Cura de slabire. Dieta Dukan - pierzi 10 kilograme in 14 zile. Dupa meniul bogat din timpul Sarbatorilor Pascale acul cantarului atarna mai mult, semn ca am luat in greutate. Pentru a scapa de kilogramele in plus acumulate in ultima perioada puteti incerca regimul Dukan, care promite pierderea a 10 kilograme in 14 zile. Specialistii in nutritie sustin ca, spre deosebire de alte cure de slabire, acest regim reduce riscul de a lua din nou in greutate, daca regulile dietei sunt urmate intocmai. Dieta Dukan este impartita in patru faze. Etapa de atac - trebuie urmata 9 zile. In aceasta faza persoanele care incep cura vor manca numai proteine. Printre alimentele cu un continut ridicat de proteine se numara carnea, laptele si produsele lactate, branzeturile, ciupercile, fasolea, ouale, mazarea si lintea. In prima faza, legumele si dulciurile de orice natura sunt interzise. In plus, alimentele permise nu trebuie prajite. Acestea se vor fierbe, prepara la aburi sau pe gratar. In aceste zile este obligatoriu sa beti intre 1,5 si 2 litri de apa pe zi. Dimineata se va face o exceptie, fiind recomandat sa beti o cana de lapte cu dou-trei linguri de fulgi de ovaz. Integral in Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Remedii naturiste care trateaza bolile tiroidei. Depistate la timp, afectiunile glandei tiroide pot fi vindecate. De mare ajutor sunt tratamentele naturale, cum sunt uleiul de catina si infuzia de cicoare, care pot fi folosite ca atare sau combinate cu medicamente. Uleiul de catina este indicat pentru cresterea imunitatii, oprirea dezvoltarii celulelor canceroase, dar si in tratarea afectiunilor endocrine. Pentru a prepara uleiul de catina, ai nevoie de un kilogram de fructe, pe care le speli bine cu apa, dupa "care le zdrobesti cu o lingura de lemn intr-un vas emailat sau de sticla. Strecori sucul obtinut printr-un tifon, dupa care-l lasi 24 de ore la temperatura camerei, insa fara a acoperi etans vasul. Pelicula de culoare mai deschisa care se va obtine la suprafata este uleiul de catina, anunta Adevarul.

Descoperirea care schimba total tot ce stiam despre cancerul la san. In cadrul unui studiu international, cercetatorii au descoperit ca ceea ce noi numim generic cancer mamar reprezinta 10 afectiuni distincte. In cadrul studiului, cel mai amplu facut vreodata asupra acestui subiect, au fost analizate informatiile provenind de la 2000 de femei care sufereau de cancer mamar, iar rezultatele obtinute ajuta la crearea unor noi tratamente persoanlizate pentru fiecare dintre cele 10 categorii de bolnavi in parte. In plus, a fost analizata in detaliu genetica celulelor tumorale, astfel au fost impartite in 10 categorii, in functie de modul in care se modifica pe parcursul bolii. Datorita acestor descoperiri, medicii vor fi capabili sa estimeze cu mai multa acuratete sansele de supravietuire ale femeilor diagnosticate cu acest tip de cancer, informeaza EVZ.

Top 5 alimente care tin deoparte alergiile. Primavara este, asa cum stim cu totii, momentul proprice de debut al alergiilor. Tusea, nasul infundat, lacrimarea si inrosirea ochilor, mancarimile pielii, durerile de cap, umflarea fetei si senzatia de sufocare sunt indiciie cele mai clare ale faptului ca tocmai ai picat victima unei alergii de primavara. Sigur, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa mergi urgent la medic, insa nu strica sa stii ca exista 5 alimente care te pot ajuta in lupta cu aceasta afectiune nedorita, scrie Libertatea.

Optimismul impiedica aparitia bolilor cardiovasculare. Cercetatorii de la Harvard School of Public Health din Boston, Massachusetts, au ajuns la concluzia ca oamenii care au o perspectiva pozitiva asupra vietii sunt mai putin predispusi la bolile inimii decat cei pesimisti. Cei mai optimisti dintre oameni au sanse mai mari cu 50% de a evita o boala coronariana sau un atac de cord fata de cei cu o perspectiva negativa asupra vietii. Studiile medicale au relevat faptul ca starile negative ca depresia, furia, anxietatea sau ostilitatea pot creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Cercetatorii spun ca buna dispozitie ajuta inima. "Absenta unei stari negative nu este acelasi lucru cu prezenta uneia pozitive. Factori precum optimismul, satisfactia de sine si sentimentul de fericire sunt asociati cu un risc redus al bolilor inimii, indiferent de varsta, statut social sau greutate corporala", spune doctorul Julia Boehm, conducatorul studiului. "De asemenea, acesti factori pot incetini ritmul bolii, in cazul in care aceasta exista deja", a adaugat ea, anunta Gandul.

Adevarul despre pilulele de slabit. Azi, plinuta si cu "aripioare", maine, supla si cu cateva kilograme in minus. Asta fara niciun efort si fara sa tii o cura drastica. Cam asta fac pilulele de slabit, este parerea generala. Nimic mai gresit! Intr-adevar, pilulele te ajuta sa slabesti mai mult decat ar face-o dieta singura, dar nu exclud regimul alimentar si exercitiile fizice. Si mai important, nu exclud vizita la nutritionist. Dimpotriva, este indicat sa ceri parerea unui specialist in nutritie. Altfel, te poti alege cu boli de inima sau cu tulburari psihice. O parte din pilulele de slabit scad apetitul si induc senzatia de satietate, o alta parte reduc absorbtia de grasimi, informeaza Adevarul.