Cei mai buni medici romani descriu boala Lyme. Trei experti de top in diagnosticarea "bolii cu o mie de fete" explica cum se transmite si ce sanse de vindecare au bolnavii. Exista numai trei locuri in Romania care dispun de aparatura si specialistii capabili sa depisteze boala Lyme, doua in Bucuresti, unul in Constanta. Expertii din cele trei locatii, respectiv dr. Ghervan Gogoasa, specialist parazitolog-bacteriolog la Spitalul Fundeni, Bogdan Ion, de la Centrul de Medicina Hiberbara Constanta si dr. Rosca Tatiana, medic neurochirurg la Spitalul Pantelimon, vorbesc despre maladia care inspaimanta romanii in acest moment. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Top 10 greseli cand vrei sa slabesti. Pentru ca a venit primavara (desi nu prea pare), si tocmai au trecut sarbatorile de Paste, sunt sigur ca vrei sa dai jos cateva kilograme. M-am gandit sa scriu acest articol pentru ca vad foarte des aceste greseli la cei care vor sa dea jos burta, si apoi nu inteleg de ce nu obtin rezultatele dorite. Si pentru ca am scris deja un articol despre "Top 10 greseli atunci cand te antrenezi pentru masa musculara", am zis ca e o idee buna sa scriu si despre cele mai comune greseli pe care le fac cei care vor sa slabeasca. Continuarea pe HunkBody.ro

Oboseala poate fi semn de alergie. Alergia este o afectiune care consta intr-o reactie anormala a sistemului imunitar la anumite substante, denumite alergeni. Alergiile la polen sunt cele mai frecvente primavara. La contactul cu acesta, se produc anormal anticorpi de tip IgE, care reactioneaza cu alergenii, determinand eliberarea unei substante denumite histamina (responsabila pentru cele mai multe dintre simptomele bolilor alergice). Tot primavara ne pot face viata grea rinita alergica (inflamarea mucoasei nazale, provocata de polen), dermatita atopica (afectiune cutanata inflamatoare, care creeaza o senzatie intensa de mancarime si este provocata de praful din casa) si conjunctivita alergica (o inflamatie a mucoasei oculare), relateaza Libertatea.

Ce boli poti face de la abuzul de alcool. Alcoolul in exces ne afecteaza grav sanatatea, provocand mari probleme la nivelul inimii, ficatului si chiar al sistemului nervos. "Nu exista alcool bun. Indiferent ca este facut in casa sau e cumparat, alcoolul ne afecteaza in functie de comportamentul de consum al fiecaruia. Consumul abuziv inseamna depasirea a patru unitati la barbati si trei unitati la femei, iar o unitate are 12 g de alcool pur", explica Mihai Badica, coordonator Alcocentru din Bucuresti. Continuarea in EVZ.

Cele mai periculoase ingrediente din produsele fast-food. Siropul de porumb din bauturile acidulate da pancreasul peste cap, iar glutamatul de monosodium din hamburgeri poate provoca diabet. Desi alimentele fast-food au reputatie proasta, multi oameni continua sa consume astfel de produse. Studii mai vechi au aratat ca aceste alimente provoaca o dependenta la fel de severa precum cea data de heroina, iar cercetari mai noi demonstreaza ca alimentatia fast-food este plina de ingrediente nocive pentru sanatate. In Romania, alimentatia fast-food pare sa devina din ce in ce mai populara, de vreme ce peste 200.000 de romani mananca zilnic shaorma si cam tot atatia consuma hamburgeri, cheesburgeri, hot-dogs si beau sucuri acidulate la McDonald's, KFC sau Burger King, informeaza Romania Libera.

Descoperirea care schimba total tot ce stiam despre cancerul la san. In cadrul studiului, cel mai amplu facut vreodata asupra acestui subiect, au fost analizate informatiile provenind de la 2000 de femei care sufereau de cancer mamar, iar rezultatele obtinute ajuta la crearea unor noi tratamente persoanlizate pentru fiecare dintre cele 10 categorii de bolnavi in parte. In plus, a fost analizata in detaliu genetica celulelor tumorale, astfel au fost impartite in 10 categorii, in functie de modul in care se modifica pe parcursul bolii, anunta EVZ.