Efectele adverse ale contraceptivelor. Contraceptivele previn cancerul de col uterin, formarea chisturilor ovariene si aparitia sarcinilor extra-uterine, dar au si o serie de efecte secundare care apar in primele 1-3 luni de la inceperea administrarii. In mod frecvent, femeile care apeleaza la contraceptive se confrunta, la inceput, cu stari de ameteala, dureri de cap si de sani. Medicii spun ca aceste neplaceri dispar in timp. La fel este si in cazul greturilor, ameliorate daca pilula se amesteca in mancare, informeaza EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa mananci in functie de forma corpului tau. Stiai ca trebuie sa te alimentezi in functie de structura corpului tau, ca sa nu risti sa iei in greutate? Daca nu, nutritionistul Mihaela Bilic te invata, in cartea "Sanatatea are gust", ce sa mananci si de ce sa te feresti luand in calcul forma siluetei tale. Aceasta forma are o distributie a grasimii in jumatatea inferioara a corpului (solduri, coapse). E o silueta ideala din punct de vedere al protectiei impotriva diabetului si a bolilor cardiologice, insa reprezinta un adevarat cosmar in lupta cu kilogramele. Nu numai ca aceste zone nu raspund la cura de slabire, dar pierderea in greutate se va face din grasimea situata de la talie in sus (sani, fata, abdomen). Continuarea in Libertatea.

Ce contin medicamentele contrafacute din China. Mai multe milioane de capsule de medicamente au fost oprite de pe piata deoarece autoritatile au descoperit ca acestea contineau mai multe substante periculoase pentru sanatatea oamenilor. Politia chineza a confiscat 77 de milioane de capsule de preparate medicamentoase, avand indicii ca acestea au fost produse din deseuri industriale, transmite luni BBC Russian, care citeaza mass-media de stat chineze. In urma unei anchete, circa 80 de linii de productie au fost inchise, fiind retinute mai multe persoane avand legatura cu aceasta afacere, scrie EVZ.

Medicamente care pun inima in pericol. Orice medicament luat in cantitati mari vulnerabilizeaza inima, atrag atentia medicii. Iar acest lucru este cu atat mai periculos in cazul persoanelor care sufera de o afectiune cardiovasculara. "Cardiacii ar trebui sa-si administreze antiinflamatoare, de exemplu, numai cu prescriptie medicala, deoarece sunt un adevarat pericol pentru inima atunci cand sunt luate necontrolat", explica prof. dr. Eduard Apetrei, medic primar cardiolog in cadrul Institutului de Urgenta de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" din Bucuresti. Integral in Adevarul.

Condimentul care face minuni pentru sanatatea inimii. Unui condiment ii sunt atribuite proprietati anti-inflamatorii despre care nu se stia mare lucru pana acum. Cu toate ca nu este prea des folosit in bucataria romaneasca, noile descoperiri l-ar putea face cat se poate de popular in randul celor cu afectiuni ale inimii. Cu toate ca Curry este un condiment destul de cunoscut, nu este utilizat atat de des pe cat ar trebui. Cel putin, daca e sa ne luam dupa noile descoperiri ale beneficiilor pe care le aduce consumul de curry, merita utilizat cat mai des. Cea mai noua descoperire consta in faptul ca acest condiment ar ajuta la prevenirea atacurilor de cord, in special la persoanele care au suferit interventii chirurgicale pentru punerea unui bypass, anunta EVZ.

Exercitiile fizice cresc nivelul de inteligenta. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Carolina de Sud, SUA, a ajuns la concluzia ca exercitiile fizice ne fac mai inteligenti prin cresterea nivelului de energie din creier, scrie Daily Mail. Oricine stia pana acum ca exercitiile fizice cresc rezistenta organismului la efort. Cercetarile anterioare descoperisera faptul ca exercitiile fizice stimuleaza producerea de noi mitocondrii in celulele musculare (organite celulare responsabile cu producerea energiei in interiorul celulei), iar prin acest proces creste rezistenta la efortul fizic. Acum, oamenii de stiinta au descoperit ca exercitiile regulate in sala de gimnastica pot antrena creierul in acelasi mod, relateaza Gandul.