Utile: Cum sa slabesti 3 kilograme pana la 1 mai; Tratamentul antiacnee poate sa provoace depresie; Ce trebuie sa manance un copil pentru a fi sanatos; Mananca mazare sa ai un stomac sanatos
Tratamentul antiacnee poate sa provoace depresie. Printre reactiile secundare ale medicamentului antiacneic Roaccutane se numara si tulburari ale sistemului nervos central, inclusiv depresia. Potrivit prospectului, persoanele care isi administreaza Roaccutane se expun riscului de a suferi de depresie si de alte tulburari psihice. Este doar unul dintre numeroasele reactii adverse pe care le are acest medicament obtinut din isotretinoin, un derivat de vitamina A. Roaccutane este indicat in acneea nodulochistica rezistenta la tratamentul clasic efectuat timp de patru-sase luni. In plus, este contraindicata administrarea de Roaccutane in sarcina, dar si cu cel putin sase luni inainte de acest eveniment, pentru ca se elimina greu din corp si poate provoca malformatii la nivelul ADN-ului fetal, anunta Adevarul.
Ce trebuie sa manance un copil pentru a fi sanatos. O alimentatie neadecvata reprezinta un deja-vu pentru medicii pediatri. Se confrunta cu problema aceasta zilnic. Din pacate, educarea parintilor in legatura cu alimentatia copilului se face destul de dificil, parintele ignorand aproape total sfaturile medicilor. Se trezesc ulterior la camera de garda cu odraslele suferind de dureri abdominale, constipatie, falimentul cresterii etc."Ce-a mancat copilul astazi, doamna? " este prima intrebare pe care medicii o rostesc, iar raspunsul parintilor, este mereu aceleasi, diferenta facand-o poate doar marcile produselor cu care-si hranesc copiii. "Niste crenvursti dimineata, cu branza topita Hochland, niste biscuitei (plini de E-uri, bineinteles) si un Danonino", raspunde o mamica. Cereale cu lapte, fructe sau niste branza de vaci nu prea exista in alimentatia copiilor. La toate aceste probleme, se adauga bauturile carbogazoase. "Bauturile racoritoare sunt desertul clasic pentru toti copiii. Acidulate sau nu, toate contin zahar si pot duce la aparitia cariilor, diabetului. Parintii ignora apa minerala in favoarea Coca Cola sau Fanta", spun medicii pediatri. Potrivit acestora, bauturile racoritoare scad pofta de mancare. "Daca pentru un adult nu este o tragedie sa sara peste o masa, pentru un copil este esential sa aiba mese regulate si potrivite din punctul de vedere al nutrientilor". Asadar, suculetul intre mese nu e asa inofensiv pe cat ar vrea parintii sa creada, informeaza DoctoriOnline.ro.
Cum sa slabesti 3 kilograme pana la 1 mai. Poti sa arati mai bine pe plaja, de 1 mai, daca incepi sa te pregatesti de pe acum. Iata ce ai de facut ca sa slabesti rapid si sa arati mult mai supla. Ai voie sa mananci legume si carne slaba, pregatite asa cum iti plac tie. Indicate sunt supele cu carne slaba, salatele, carnea la cuptor cu garnitura de legume, etc. Foarte bune sunt si lactatele fermentate degresate: branza proaspatata slaba, iaurt, kefir, lapte batut. Evident, nu ai voie sa mananci dulciuri, fainoase, grasimi si nici sa bei sucuri. Nici sucurile de fructe preparate in casa nu sunt indicate pentru ca au un continut mare de zahar. Doi litri de apa pe zi. Nici sarea nu este indicata pentru ca ea contribuie la retentia de lichide in tesuturi si face ca celulita sa fie mai vizibila. Tot pentru a preveni retentia de apa trebuie sa te hidratezi corespunzator. Ai nevoie de cel putin doi litri de apa pe zi, care vor ajuta si la calmarea senzatiei de foame si la prevenirea poftelor, scrie Unica.ro.
Mănâncă mazăre să ai un stomac sănătos. Dacă vă plac preparatele din fasole sau mazăre, fibrele sunt un motiv în plus să le gătiţi mai des. Aceste „ingrediente" magice ne ajută să avem o digestie sănătoasă şi un organism mai puternic. Fasolea scade colestrolul. Fasolea conţine fibră solubilă şi insolubilă. Prima ajută la digestie şi previne constipaţia, iar cealaltă reduce nivelul grăsimilor din sânge. Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Are foarte puţină grăsime şi aproape deloc colesterol. Consumul zilnic de fasole verde poate ajuta la scăderea valorii colesterolului cu până la 20%, anunta Click.
Vitamina D, o noua solutie pentru hipertensivi! Fara efecte secundare! Suplimentele cu vitamina D ar putea fi introduse in schema de tratament a hipertensivilor, dupa ce un studiu danez a indicat efectul hipotensiv al acestora. O capsula de vitamina D pe zi este la fel de eficienta ca medicamentele pentru reducerea presiunii sangelui, au sustinut cercetatorii danezi in cadrul unei conferinte care a avut loc la Societatea Europeana de Hipertensiune din Londra, potrivit publicatiei online "The Telegraph". In timpul studiului au fost tinute sub observatie 112 persoane cu hipertensiune care, dupa ce au luat 20 de saptamani suplimente cu vitamina D, au inregistrat o imbunatatire considerabila a starii lor. Din cei 112 participanti la studiu, 92 aveau un nivel mic al vitaminei D la inceputul studiului, informeaza Adevarul.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”