Energizantele distrug dintii in cinci zile! Popularele bauturi energizante, dar si asa numitele "bauturi sportive" pot distruge dintii tinerilor in doar cinci zile. Potrivit specialistilor de la Academy of General Dentistry, efectul negativ al acestor bauturi asupra dintilor este ireversibil, in principal din cauza nivelului urias al aciditatii. In cadrul studiului, au fost introduse in recipiente cu bautura energizanta, pentru 15 minute, bucati de smalt dentar uman. Pentru ca experimentul sa se apropie cat mai mult de realitate, dupa ce smaltul a fost expus bauturilor energizante, a fost pus in saliva artificiala, anunta EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Gripa si raceala te pot imbolnavi de conjunctivita. Pe langa faptul ca este contagioasa, conjunctivita da o stare neplacuta bolnavului, pentru ca poate fi insotita de lacrimare excesiva, mancarime la nivelul ochilor, inrosire, secretii si o senzatie de nisip in ochi. La primele simptome este necesar consultul medical de specialitate, pentru ca oftalmologul este singurul in masura sa prescrie tratamentul adecvat, dupa o examinare minutioasa a ochiului si eventual dupa recoltarea unei probe din secretia oculara, informeaza Libertatea.

Ardeiul iute scade colesterolul. Un studiu recent, publicat in European Journal of Nutrition, a scos la iveala faptul ca ardeiul iute scade semnificativ nivelul colesterolului si ajuta la pastrarea unei bune sanatati cardiace. Toate astea contrar faptului ca specialistii nu recomanda consumul mancarurilor condimentate, scrie EVZ.

Laptele matern, alimentul ideal pentru bebelus. Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii britanici de la Universitatile Oxford si Essex, copiii care sunt alaptati cel putin o luna vor fi mai inteligenti decat cei hraniti cu formule de lapte. Specialistii spun ca hranirea la san, chiar si pentru o perioada scurta, creste cu 8 puncte IQ-ul micutilor. Explicatia este data de faptul ca laptele matern contine combinatia optima de proteine, grasimi, vitamine, minerale si de enzime necesare diferitelor stadii de crestere ale nou-nascutului, relateaza Adevarul.

Inotul, unul dintre cele mai bune remedii impotriva hipertensiunii. Rezultatele, aparute in revista American Journal of Cardiology, au aratat 'o scadere semnificativa a presiunii arteriale sistolice in grupul de inot, iar parametrii care apreciau functia vasculara au evoluat favorabil' la inotatori, in timp ce, la grupul cu program de relaxare, nu s-a observat nicio modificare vizibila, scrie Libertatea.