Mancatul ca un drog. Ce alimente provoaca dependenta. Atunci cand mancarea devine principala preocupare, e un semn clar ca o boala grava e pe cale sa se instaleze si trebuie luate masuri. Mancatul pe fond nervos este cunoscut drept mancat compulsiv si se manifesta ca o dependenta de alimente, in special grasimi nesanatoase si dulciuri. "Atunci cand o persoana mananca fara a-i fi foame si nici nu isi da seama ce cantitati a ingerat, mancatul e compulsiv. Consuma mai mult decat ar avea nevoie. Fie ca rontaie tot timpul sau consuma multa mancare atunci cand se asaza la masa, tot mancat compulsiv este", explica specialistul in nutritie Luiza Pirvu. De vina pentru astfel de porniri sunt si convingerile inoculate de societate. "Considera ca valoarea lor personala depinde de cum arata, iar asta ii face vulnerabili", explica psihologul Bogdana Bursuc. Dependentii mananca pe ascuns, departe de apropiati. Constientizand ca obiceiurile lor alimentare sunt departe de a fi normale ei tin mereu diete, pe care nu reusesc sa le duca la bun sfarsit, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Aliati naturali pentru sanatatea danturii. Microbii care duc la aparitia cariilor, sangerarile gingivale si mirosul neplacut al respiratiei sunt probleme ce trebuie combatute de medicul stomatolog, dar si cu ajutorul plantelor. Problemele dentare ne predispun la o varietate de boli si pot chiar sa afecteze inima, atrag atentia specialistii. De aceea, atunci cand avem o carie sau cand gingiile sangereaza, primul pas trebuie sa fie vizita la medicul stomatolog, pentru tratamente profesionale. Insa pentru a preveni astfel de probleme, pe langa igienizarea profesionala periodica a danturii, se recomanda si produse naturale, din plante si din bicarbonat de sodiu. Acestea sunt necesare astazi cu atat mai mult cu cat alimentatia si bauturile moderne favorizeaza aciditatea bucala, mediu propice pentru proliferarea bacteriilor nocive si, deci, pentru aparitia cariilor dentare, anunta Adevarul.

Mananci si slabesti! Caloriile negative te ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Vrei sa scapi de kilogramele in plus, dieta cu calorii negative este cea mai indicata. Caloriile negative fac referire la anumite alimente care necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut caloric. Pierderea in greutate se face intr-un ritm destul de alert. De exemplu, in momentul in care mananci un mar care contine aproximativ 50 de calorii, se consuma pentru procesarea acestuia o cantitate de energie mai mare pentru a extrage vitaminele si nutrientii din mar. Majoritatea alimentelor cu calorii negative sunt fructele si legumele. Printre acestea se numara merele, portocalele, mandarinele, lamaia, ananasul, mango, avocado, zmeura, coacazele, murele, caisele, piersicile, dar si pepenii rosii si galbeni, informeaza Libertatea.

Pozitii sexuale recomandate pentru cei mai putin inzestrati. Oricat am vrea sa fim de diplomati/te, din nefericire, marimea organului sexual masculin conteaza si chiar poate afecta performantele sexuale. Vestea buna este ca exista anumite pozitii sexuale care pot atenua acest neajuns. Nu trebuie sa lasi cei cativa centimetri in plus sau in minus sa stea in calea dragostei. Iata cateva trucuri simple si eficiente. Pe la spate. Nu intamplator, penetrarea pe la spate sau Doggy Style, cum mai este numita aceasta pozitie, este in topul preferintelor sexuale masculine. Aceasta pozitie ofera unghiul maxim de penetrare a vaginului si totusi situatia ramane si sub controlul femeii. Daca ceva nu merge cum trebuie, poti schimba oricand unghiul de penetrare, arcuindu-ti usor spatele, lasand capul in jos sau incordandu-ti coapsele, anunta Cancan.

Cate minute petrecute la telefon iti dau cancer la creier. Intr-un raport realizat de Organizatia Mondiala pentru Sanatate, utilizatorii inraiti ai telefoanelor mobile sunt mult mai predispusi la dezvoltarea de tumori. Riscul scade pe masura ce timpul petrecut la telefon e mai redus. Cercetatorii care au realizat acest studiu au vrut sa fie cat mai precisi. Tocmai de aceea au mentionat si ce inteleg ei prin "utilizatori inraiti" ai telefoanelor mobile: o persoana care vorbeste de la 30 de minute pe zi in sus. Avertismentul este cu atat mai ingrijorator pentru adolescenti care obisnuiesc sa petreaca ore intregi pe zi, la telefon, anunta EVZ.

Ce modificari ale aspectului pielii ar trebui sa alarmeze. Schimbarile de culoare sau de textura, precum si aparitia unor pete cutanate sunt motive serioase pentru a consulta medicul dermatolog, fiindca ele pot anunta probleme grave de sanatate. Cel mai expus organ la contactul direct cu mediul in care traim, pielea poate rezista la nenumarate tipuri de agresiuni de-a lungul vietii. Totusi, sunt factori care isi lasa "amprente" inestetice sau chiar extrem de daunatoare la nivelul pielii, de multe ori chiar din vina noastra. "Pielea este supusa unui atac permanent atat din partea factorilor interni (diabetul sau tulburarile de la nivelul ficatului si rinichilor se pot manifesta prin modificari cutanate), cat si din partea factorilor externi, in principal expunerea necorespunzatoare la soare, fumatul, poluarea, utilizarea unor produse inadecvate de ingrijire a pielii", explica medicul primar dermatolog Oana Clatici de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, informeaza Adevarul.