Mit si adevar despre alaptare. Plus: ghidul care ajuta mamicile sa alapteze cel putin 6 luni. Miturile legate de alaptare sunt principalul motiv care le impiedica pe mamici sa-si puna copilul la san, se arata intr-un studiu realizat pe 1000 de femei, anul trecut, in Marea Britanie, cu ocazia National Breastfeeding Awareness Week. Va prezentam cele mai frecvente idei gresite despre alaptare, dar si trucuri care va vor face viata usoara in acesta perioada cruciala pentru toata viata unui copil. Mit: 34% dintre femeile intervievate cred ca laptele praf pentru bebelusi este similar celui matern. Adevar: Laptele praf nu contine anticorpii, enzimele si hormonii prezenti in laptele matern. Laptele de mama isi adapteaza continutul in functie de nevoile copilului, pe cand laptele praf nu are aceasta capacitate, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Bautura care poate inlocui micul dejun. Afla ce contine! Deoarece contin cei mai importanti nutrienti, ingredientele din compozitia ei mentin senzatia de satietate pana la urmatoarea masa. Micul dejun este considerat masa cea mai importanta a zilei si, cu toate acestea, mai bine de jumatate din romani nu mananca dimineata. In aceste conditii nu este de mirare faptul ca numarul persoanelor supraponderale si obeze creste, ba, mai mult, ca sunt favorizate o serie de boli grave, precum maladiile cardiovasculare. Daca dintr-un motiv sau altul, nu poti manca dimineata, autoarea cartii "Secretul tineretii" Elsye Birkinshaw iti recomanda o bautura care iti va da energie pentru intreaga zi, anunta Adevarul.

Terapia vindecatoare cu pietre pretioase. Vezi ce boli poate trata. Cercetarile moderne in domeniul cristalelor si al pietrelor pretioase sustin, la unison cu stravechile stiinte ezoterice, ca bijuteriile nu au doar un rol estetic, ci si unul vindecator. Cristalele si pietrele pretioase si semi-pretioase sunt utilizate din cele mai vechi timpuri pentru a preveni sau a trata diverse boli. In trecut, ele erau purtate ca amulete si talismane pentru protectie, iar in prezent sunt incorporate in aparate performante care se folosesc in centre spa pentru relaxare si tratament. "Terapia cu ajutorul pietrelor pretioase este o metoda naturala de mentinere a sanatatii generale a organismului, de intarire a sistemului imunitar si de recuperare a calitatii vietii, pierdute din cauza stresului, vietii agitate pe care o avem, varstei, bolilor, stilului de viata nesanatos si haotic", explica Nicoleta Magargiu, director general al Centrului Casa Jad, informeaza Romania Libera.

Trucuri de nutritie care ajuta la mentinerea siluetei! Cum sa ne detoxificam organismul. Indiferent ce motiv aveti ca sa va propuneti o dieta sau doar sa va detoxifiati organismul, trebuie sa respectati cativa pasi importanti: Evaluarea starii de sanatate la medicul dumneavoastra, pentru ca schimbarea modului de a va hrani sa nu cauzeze ceva neplacut organismului; Daca totul este in ordine cu sanatatea, decizia dumneavoastra nu trebuie sa fie amanata; Daca doriti sa incepeti, nu va considerati "pedepsiti". Este mult mai bine sa va ganditi ca efectuarea periodica a unei detoxifieri are mai multe rezultate benefice: tenul este mai curat si mai luminos, parul capata un luciu natural, trupul isi recapata elasticitatea, iar sufletul... intinereste, scrie Cancan.

Nu exista niciun dubiu: Jumatate dintre femei simt atractie pentru acelasi sex. Un studiu facut recent scoate la iveala faptul ca peste jumatate dintre femei se simt atrase, din punct de vedere sexual, de persoane de acelasi sex. Este un lucru cat se poate de normal, spun cercetartorii de la universitatea americana "Boise State". Cei care au efectuat cercetarile au analizat comportamentul unor femei heterosexuale. Esantionul - 500 de doamne. Peste 60% dintre ele erau atrase sexual de persoane de acelasi sex, in timp ce peste 50% au avut, cel putin o data, fantezii sexuale cu femei. Profesoara de psihologie Elizabeth Morgan, de la Boise State University, a ajuns, la finalul studiului, la concluzia ca femeile heterosexuale simt cel mai adesea afectiune pentru alte femei, anunta EVZ.

De ce lecitina este indispensabila creierului. Actioneaza ca un tonic asupra starii de spirit si imbunatateste capacitatile intelectuale. In acelasi timp, lecitina previne declinul memoriei care apare odata cu varsta. Afla ce alte beneficii mai aduce organismului. Buna reputatie a lecitinei in ceea ce priveste reglarea activitatii creierului se datoreaza continutului bogat in fosfolipide. "Fosfolipidele sunt grasimile "inteligente" din creierul nostru. Ele ajuta la producerea de mielina, substanta care formeaza o teaca in jurul nervilor, asigurand astfel o propagare silentioasa a semnalelor de la nivelul creierului. De asemenea, ajuta la producerea de acetilcolina, neurotransmitatorul memoriei. In plus, faciliteaza furnizarea de nutrimente, implicate in procesul de metilare. Acest proces se refera la modul in care organismul si creierul pastreaza in echilibru mii de substante biochimice esentiale, cum ar fi neurotransmitatori", explica expertul in nutritie Patrick Holford, directorul Fundatiei "Dieta pentru Creier" si autorul a peste 20 de carti despre nutritie si sanatate, informeaza Adevarul.