Ce diete sa nu tii niciodata si de ce. Ai impresia ca, orice ai incerca, nu slabesti? Poate cea care iti saboteaza eforturile este chiar cura ta de slabire. Din dorinta de a slabi cat mai repede, neglijam un lucru important: o dieta nu trebuie sa ne afecteze sanatatea. Pentru ca te saraceste de nutrienti, cura cu varza poate da probleme precum caderile de calciu. La fel ca si multe alte diete restrictive, cura cu supa de varza este un regim sever hipocaloric, care, odata terminat, poate duce la acumularea unui numar mai mare de kilograme decat cele pierdute. Dieta disociata presupune consumarea alimentelor in functie de categoria lor, si nu de cantitate, fie la o singura masa, fie intreaga zi. Acest regim poate duce la perturbarea metabolismului, la oboseala, anemie si chiar la o pierdere a masei musculare, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

"Baiatul rau" sau "Fat Frumos"? Ce fel de barbati prefera femeile si cum le influenteaza hormonii deciziile. Multe femei au o imagine clara a barbatului cu care vor sa se casatoreasca si sa-si intemeieze o familie. Dar viziunea lor asupra lui "Fat Frumos", a barbatului cu care isi doresc sa aiba copii, este afectata de anumite perioade, potrivit Mediafax. Atunci cand femeile sunt in cea mai buna perioada de a concepe un copil, imaginea lor despre partenerul ideal este profund schimbata. In mod normal, nu ar privi cu interes un "baiat rau", dar atunci femeia crede ca e cel mai bun partener si va deveni un tata bun pentru copiii ei. Cu alte cuvinte, "Baiatul Rau" devine rapid "Domnul Potrivit", informeaza Daily Mail. Cercetatorul Kristina Durante a explicat modul in care gandesc femeile. "Desi femeile nu realizeaza asta, hormonii asociati cu fertilitatea le fac sa se gandeasa la baieti sexy si rai. In loc sa ii vada ca pe niste parteneri pe care nu se pot baza, aceste femei considera ca vor deveni soti devotati si buni parinti", a explicat ea, anunta Romania Libera.

Iata ce analize iti pot salva viata. Nu obisnuiesti sa-ti faci cu regularitate analizele uzuale pentru a vedea cum stai cu sanatatea? Nu neglija acest aspect deoarece cateva investigatii banale iti pot salva viata. Iata care sunt acestea si de ce sunt importante pentru sanatatea ta: Masurarea tensiunii arteriale. Hipertensiunea arteriala supranumita si ucigasul silentios, este o afectiune foarte frecventa si uneori nici nu stii ca te confrunti cu ea. Cardiologii sustin ca tensiunea arteriala nu trebuie sa depaseasca 140/90 milimetri coloana de mercur (mmHg). Astfel, daca suferi de aceasta boala si nu o tii sub control poti sa faci infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca sau chiar iti poti afecta rinichii, informeaza Libertatea.

Cauti un afrodiziac surprinzator? Incearca iaurtul cu vanilie. Oamenii de stiinta americani au constatat, cu ocazia unor teste de laborator pe animale, ca iaurtul cu vanilie poate avea efecte stimulante asupra libidoului. Savantii de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology din Statele Unite ale Americii au constatat cu surprindere ca acest produs imbunatateste activitatea sexuala a soarecilor, scrie Cancan.

Aloe Vera te scapa de reumatism. Cura cu Aloe Vera aduce o multime de beneficii organismului. Efectele acestei plante se datoreaza numeroaselor substante active pe care le contine. Astfel, planta contine 20 din cei 22 de aminoacizi din structura corpului uman. Poate fi administrata intern, sub forma de gel extras din frunza, dupa decojirea partii verzi. Astfel, stimuleaza digestia, circulatia sangvina, limfatica, functia ficatului si activitatea rinichilor. Aplicata local, sub forma de unguente, Aloe inlatura durerile reumatismale. Pentru un tratament complex impotriva reumatismului, se administreaza si intern, pentru a impiedica depunerea calciului pe articulatiile inflamate. Prin efectul de stimulare a regenerarii celulare, Aloe Vera permite cicatrizarea rapida a ulcerului gastro-duodenal, anunta Click.

Cercetatorii au descoperit o sursa de placere mai mare decat sexul si dulciurile. Neurocercetatorii de la Universitatea Harvard au constatat ca ne putem activa centrii placerii din creier fara a face sex, a consuma dulciuri sau droguri. Afla cum! Te-ai intrebat vreodata de ce, oricat de deprimat ai fi, dupa ce vorbesti cu un prieten despre tine si, mai ales, despre evenimentele placute din viata ta, te simti mai bine? Oamenii de stiinta americani de la Universitatea Harvard au descoperit explicatia: cand vorbim despre noi insine se activeaza in creier aceiasi centri stimulati atunci cand facem sex sau cand mancam dulciuri. Contrar vorbei romanesti "Lauda de sine nu miroase-a bine", profesorul Jason Mitchell, coordonatorul studiului american citat de publicatia franceza Le Figaro, spune ca atunci cand vorbim despre experientele noastre pozitive se produc modificari ale activitatii cerebrale. Mai exact, este pus in actiune asa-numitul centru al recompensei, acelasi care ne predispune la dependenta de droguri, informeaza Adevarul.