La ce fel de tulburari este expus omul hi-tech. Desi pare mult mai comod sa citim, sa vedem filme, sa facem cumparaturi si sa socializam cu ajutorul dispozitivelor moderne, ne suprasolicitam, de fapt, organismul. Identitatea omenirii ar putea fi schimbata aproape in totalitate de tehnologiile moderne, sublinia baronesa Susan Greenfield, profesor si neurocercetator in cadrul Universitatii Oxford, in cartea sa "ID: The Quest for Identity in the 21th Century" (In cautarea identitatii in secolul 21). Mai exact, ea spune ca iPad-ul, iPhone-ul, MP3 player-ul, e-book-ul si toate celelalte gadgeturi ne influenteaza personalitatea, obiceiurile, comportamentul si, in final, ne schimba identitatea, informeaza Adevarul.

UtileFoto: Hotnews

Menta calmeaza durerile de cap. Fie ca ajungi acasa, dupa o zi stresanta, cu migrena, fie ca te-ai pricopsit cu o durere de dinti sau cu o raceala, poti ameliora problemele cu ajutorul aromoterapiei. Gill Farrer-Halls sustine in volumul Totul despre aromaterapie, de la Editura Nemira, ca uleiurile esentiale pot fi de ajutor in tratarea durerilor, a sinuzitei si chiar a loviturilor. Mai mult, medicul Libertatii, dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, iti ofera o lista impresionanta de arome care iti pot fi de folos in diferite probleme de sanatate. Integral in Libertatea.

Trei cesti de cafea pe zi te ajuta sa traiesti mai mult. Potrivit unui studiu realizat de National Cancer Institute din Statele Unite, un consum moderat de cafea te poate ajuta sa traiesti mai mult deoarece previne aparitia unor probleme de sanatate precum bolile cardiace, respiratorii, diabetul, infectiile sau accidentele vasculare cerebrale. Cercetatorii americani au ajuns la aceste concluzii in urma unui studiu facut pe 400.000 de subiecti, informeaza Click.

Cum sa ne bucuram de soare fara riscuri? Frumusetea nu ar trebui sa ne coste viata! Daca ne dorim un bronz perfect, nu inseamna sa ne expunem pielea la soare fara sa o protejam. Factorii genetici implicati in producerea melanomului nu pot fi modificati sau eradicati, dar este posibila reducerea semnificativa a riscului dezvoltarii melanomului respectand cateva reguli simple. Expunerea intensiva si directa la soare trebuie evitata. Expunerea trebuie sa fie progresiva si in afara intervalului orar 11-16, relateaza Libertatea.

Mananci rapid? Ai grija! Poti face diabet. Pentru gurmanzii carora le place sa infulece rapid mancarea avem o veste proasta. Trebuie sa renunte la acest obicei daca nu-si doresc sa dezvolte diabet de tip II. Potrivit unei cercetari prezentate la Congresul International Endocrinologic, persoanele care mananca repede au de 2,5 ori mai multe sanse de a se imbolnavi de diabet de tip II, comparativ cu cei care mananca mai lent, anunta Libertatea.